Si no visualitza correctament aquest missatge, cliqui aquí
Butlletí 05 - OCTUBRE 2014
Podeu consultar l'agenda d'actes i presentacions aquí.
 

Sempre he pensat, com els romans, que l’octubre es passeja per les nostres vides per recordar-nos que llegir i passejar són dues de les activitats més plaents. Des de Gregal volem convidar-vos a practicar les dues i a fer-ho amb un dels nostres llibres a les mans...

Jordi Albertí, editor.

 
NOVETATS DEL MES
 
A l'ombra del Decameró. Catorze relats eròtics
Autors diversos
Pàg.: 112
Preu: 14€
Aparició: 01/09/2014
A l'ombra del Decameró és un recull de catorze relats breus de diversos autors amb una temàtica comuna, l'erotisme. Un divertimento literari que sap combinar la qualitat creativa amb la provocació sensual. Una colla de lletraferits passen el temps en una finca de Collserola, damunt l'herba arranada, sota els desmais; no hi falta de res. S'engeguen els aspersors. Algú els proposa un repte: cada matí un contes, però han de ser eròtics. Cadascú ho entén a la seva manera. Els uns busquen el picant; uns altres, les pessigolles; d'altres, encara, la rialla oberta; els de més enllà van decidits cap a les humitats. Són relats per engrescar, per llegir espitregats, mig ajaguts, per abans o després de la migdiada. Qui hi busqui el plaer literari, també l'hi trobarà. El resultat el teniu entre les mans. Com si d'un nou Decameró es tractés, les ganes de narrar són tan fortes com les ganes de ... de deixar-se fer. De viure el moment. Catorze relats escrits a l'ombra del Decameró i sense complexos.
Els autors són:

QUIM CALVO
SUSAGNA ALUJA
PILAR BLASCO
CARME RIPOLL
TULI MÁRQUEZ
ISABEL DOMINGO
MONTSE RUBINAT
SÒNIA BOJ
NEUS ORS
ORIOL GUILERA
MONTSERRAT GRAU
JORDI PUIG
RAMON ERRA
ANNA PASCUAL
Santa Maria de Valldemaria, 1146-1580. El monestir desconegut
Jordi Albertí i Oriol
Pàg.: 334
Preu: 25€
Aparició: 07/09/2014
Al sud-est de la població de Maçanet de la Selva hi ha les restes del que fou el monestir cistercenc femení més antic de la Corona d’Aragó, el de Santa Maria de Valldemaria, ja documentat el 1158. A Valldemaria hi hagué vida monacal fins el 1580, moment en el qual la comunitat de Valldemaria va preferir sol•licitar ser acollida per la benedictina de Sant Daniel de Girona en lloc d’optar, com semblaria natural, per la de la seva regla, la cistercenca de Santa Maria de Cadins. Aquesta dada fa palesa una desavinença, és evident. Però des de quan i per què estaven enfrontades les dues comunitats? Quines relacions va mantenir amb el bisbat i amb les poblacions veïnes? I una pregunta encara anterior, per què un grup de religioses van decidir en una data tan reculada instal•lar-se en un lloc tan aïllat, de ben segur feréstec i desprotegit? Com devia ser la vida de la comunitat en la soledat d’aquelles terres? Van aconseguir aquelles monges fer prevaler al llarg dels anys les ànsies d’una vida contemplativa i autosuficient o van sucumbir a les temptacions del poder i del plaer? Aquesta obra donarà resposta a aquestes i moltes altres preguntes tot endinsant-nos en la vida monacal i religiosa de l’edat mitjana.
El maltès
Autor: Jeroni Marín Surroca
Pàg.: 232
Preu: 18€
Aparició: 13/10/2014
L’inspector Domenico Garini, de la Questura de Florència, és a les portes de la jubilació i de retornar a la seva Siena natal per viure-hi el retir amb tranquil•litat. Però la intenció d’arribar al final de la carrera policial amb tota la placidesa se’n va en orris inesperadament. La tasca investigadora que, durant tots aquests anys, ha desenvolupat amb correcció i amb certa indolència pateix una doble complicació. Per una banda, apareixen tres cadàvers d’una tirada a la vall del Chianti i entra en escena un agent de la Interpol enigmàtic i autoritari. I per una altra banda, al cap de pocs dies, es produeix un assassinat a Roma que la policia de la ciutat atribueix a un assassí que ja havia actuat a Florència i que l’inspector havia investigat dècades enrere: el Maltès. L’inspector Garini, acompanyat de l’agent Brunni, una jove policia irascible i geniüda que ha d’ensenyar i avaluar com a agent investigadora, es trasllada a Roma amb la missió d’assessorar l’equip d’investigació de l’assassinat. Mentrestant, el Maltès es mou ràpidament lluny del seu abast; aquesta vegada cap a Florència.
Olympia Ring, 1934
Autor: Xabier López López
Pàg.: 260
Preu: 19€
Aparició: 20/10/2014
Tardor de 1934. Barcelona. Mentre la ciutat es recupera de la frustrada proclamació de l’Estat Català, els diaris de mig món es preparen per cobrir el combat pel títol mundial del pes ploma entre els cèlebres boxejadors Josep Gironès i Freddie Miller. Però el Teatre Circ Olympia no només acull les baralles del cartell principal: abans del combat estel·lar estan programades diverses sèries prèvies, on, aprofitant l’expectació, i sense contemplacions de cap índole, els millors boxejadors afeccionats de la República intenten fer-se un lloc dins el món de les quatre cordes. Fins allà, seguint els passos del prometedor púgil gallec “O Camión”, imbatut fins a la data, viatja també el peculiar periodista de successos Sebastián Faraldo, reconvertit en un no menys peculiar cronista d’esports. Les coses, amb tot, tornen a la normalitat quan el nostre protagonista es veu abocat a investigar un sofisticat assassinat comès en el mateix ring.
   
 
PROPERES APARICIONS
 
Ombres de foc
Autor: Jeroni Alzina
Gènere: Novel·la
Ombres de foc és una obra convincent de ficció històrica que segueix la família Klein des dels anys trenta fins els seixanta,i ofereix una visió fascinant de la bogeria ideològica que va envair Europa i que va portar a la Segona Guerra Mundial, com també descriu les filosofies i els avenços mèdics que es produïren en les dècades posteriors a la guerra.
L’home impassible
Autor: Miquel Àngel Estradé Palau
Gènere: Novel·la històrica
3r Premi Gregal de Novel·la Històrica. Setembre i octubre de 1936. Una empresària catalana fuig a la Gran Bretanya després que a Catalunya li han mort el germà, que era capellà, i li han segrestat el marit. Acostumada a tornar-s’hi, demana ajuda a un irlandès que coneix per matar els assassins del seu germà i segurament del seu marit.
L’esguard de l’auriga
Autor: Lluís Busquets
Gènere: Novel·la històrica
Novel·la basada en l’enigma de l’auriga de Delfos. Quin misteri amaga la mirada de l’auriga?
Quadres d’una exposició
Autor: Anna Crusafont
Gènere: Novel·la
Els nexes entre quatre generacions de dones d’una mateixa família. Una geografia sentimental compartida i enterbolida pel traspàs traumàtic d’una d’elles.
L’èxode català de 1936
Autor: Jordi Rubió
Gènere: Història
La història dels catalans que van optar o es van veure obligats a abandonar el territori en el moment d’esclatar la Guerra Civil.
Un río, dos márgenes
Autor: Ramon Valls
Gènere: Novel·la històrica
Dos amics veuen trencades les seves vides a la Batalla del’Ebre. Els seus fills, l’autor un d’ells, recreen la tragèdia.
La senda del báculo
Autor: Jordi Albertí
Gènere: Assaig
Perspectiva històrica i judici crític dels conflictes derivats dels nomenaments episcopals en el si de les comunitats cristianes, en general, i específicament en la catòlica.
 
ALTRES OBRES RECENTS
 
20 converses sobre la independència de Catalunya
Autor: Roser Pros-Roca
Pàg.: 600
Preu: 25€
Aparició: 07/07/2014
Aquest és un llibre de converses en el qual una vintena de persones molt conegudes, i professionalment reconegudes, exposen el seu punt de vista al voltant de la qüestió més transcendental, transversal, compromesa i decisiva que s'ha plantejat al llarg dels darrers tres-cents anys al nostre país: el procés sobiranista fonamentat en la reclamació del dret a decidir. 20 converses amb una condició prèvia: la llibertat per expressar cadascun el que vulgui a favor o en contra de la independència de Catalunya. Per això aquestes converses no deixaran indiferent i seran, de ben segur, motiu de discussió i de polèmica.
El teu nu té la violència d'un Déu creador
Autor: Josep Ballesteros
Pàg.: 76
Preu: 13€
Aparició: 09/06/2014
Poemari organitzat en sis capítol jalonats per tres poesies esparses situades a l'inici, al final i a l'entremig del conjunt. La simetria del llibre és un reflex de la capacitat de l'autor per destil·lar les paraules i les imatges fins aconseguir una creació poètica que és, alhora, una recreació de les sensacions personals més íntimes.
Camins del nord
Autor: Jordi Angusto
Pàg.: 250
Preu: 20€
Aparició: 23/06/2014
Després de descobrir que els seus pares són en realitat els seus avis, en Jordi Anglesola emprendrà un camí que el portarà a endinsar-se en el passat i en una guerra que havia volgut ignorar. En la seva cerca, en Jordi Anglesola haurà de conèixer la retirada dels perdedors camí del nord, els camps de concentració francesos, el maquis al sud de França, l'infern nazi i l'intent fallit de reconquerir Espanya per a la República per part d'uns pocs milers de refugiats espanyols, en lluita permanent contra el feixisme.
Unidad 120050. Objetivo: independencia
Autor: Pablo Gato
Pàg.: 660
Preu: 24€
Aparició: 14/07/2014
Unidad 120050 és una novel•la de política ficció i trama policíaca que planteja la hipòtesi de l'existència en l'entramat governamental espanyol d'una organització secreta de caràcter feixista decidida a actuar per garantir l'avortament dels moviments independentistes basc i català.
La infiltració en aquesta unitat operativa d'exmembres d'ETA farà derivar l'argument principal cap a situacions absolutament inesperades i deixarà al descobert que els interessos dels EUA, representats per la CIA, juguen un paper decisiu en el futur dels moviments independentistes a Espanya i Europa
Segons l'autor, periodista especialitzat en conflictes internacionals i temes d'espionatge, Unidad 120050, tot i que és una obra de ficció, està basada en molta documentació i situacions reals que podrien passar o haver passat realment.
   
 
NOTÍCIES
 
Miquel Àngel Estradé Palau, guanyador del 3r Premi Gregal de Novel·la Històrica

El diumenge 28 de setembre es va donar a conèixer el veredicte del 3r Premi Gregal de Novel·la Històrica. L’acte de lliurament va tenir lloc a l’auditori de la Societat de Maçanet de la Selva, on es va resoldre concedir el premi al lleidatà Miquel Àngel Estradé Palau, amb l’obra L’home impassible..

Podreu conèixer més detalls de l’acte i el guanyador dins la pestanya de notícies de la nostra pàgina web, aquí.
El periodista Pablo Gato va ser a Barcelona amb motiu de la presentació de Unidad 120050. Objetivo: independencia.

El periodista i escriptor Pablo Gato, resident a Washington, va visitar Barcelona amb motiu de la presentació del seu nou llibre Unidad 120050. Objetivo: independencia. Gato compta amb una trentena d’anys de trajectòria periodística, la majoria dels quals ha treballat com a corresponsal nacional i internacional, productor i director de notícies de Telemundo, Telemundo-NBC, CBS/Telenoticias i CNN en espanyol.

Podreu conèixer més detalls de l’autor aquí.
XVII Aplec de Cardona i recreació històrica del setge de 1711 per part de l’Associació Cultural 18 de Setembre i altres entitats de la vila, en record i homenatge dels qui el van petir. Celebració del Tricentenari.

Diumenge 21 de setembre es va organitzar la ruta literària de Bandera negra, la novel·la de Jordi Santasusagna basada en el setge de Cardona de 1711 publicada per Gregal.

Podreu veure el programa d’activitats que es van realitzar aquí.
   
 
 
Si no vols rebre els nostres butlletins o correus comercials, envia un email a info@gregal.cat amb la paraula "baixa" a l'assumpte.