Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El rellotger de Gràcia

Autor: Joan Lafarga
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 08/04/2011
ISBN: 978-84-938785-0-4
Nombre de pàgines: 295


Preu: 20,00 €

Sinopsi

Dos moments de la història de Gràcia. L’actual el protagonitza Albert Musons, activista gracienc i persona molt estimada per tothom que acaba per ser alcalde de la vila. Tanmateix, les eleccions municipals de Barcelona donen uns resultats incerts on l’alcalde de Gràcia acaba sent determinant. Retrat de la societat actual amb persones reals retratadess amb els seus noms i cognoms.

Al principi del mandat municipal una troballa casual posa en contacte Musons amb la Gràcia del segle XIX a través d’Oriol Farguell, personatge nascut el mateix dia que la reina Isabel II  va concedir la independència municipal a la vila. Un homenatge a les dues viles. La d’avui no seria possible sense aquella Gràcia insurrecta, emotiva, jove i il·lusionada que va mantenir durant quaranta-set anys el seu ajuntament i va ser capaç de construir un campanar com el que encara avui ens observa i vigila cada dia des de la seva talaia privilegiada.

Obra guanyadora del Premi Vila de Gràcia de Recerca Històrica 2012.

El 2015 serà portada al teatre amb la participació de les entitats culturals de Gràcia, que han creat un blog dedicat a l'obra: http://elrellotgerdegracia.cat

Us adjuntem el programa: http://www.terracel.cat/docs_noticies/Programa.pdfBiografia de l'autor

Joan Lafarga i Oriol (Barcelona, 1959), és llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona. Articulista actiu, ha publicat nombrosos textos a Des del Nord, l'Independent de Gràcia, La Tortuga, i en molts butlletins d'entitats diverses. Va ser col·laborador del programa d'història local Cantonada memòria de Ràdio Gràcia. És autor dels llibres Gràcia: de rural a urbana (2001) i Els carrers de Gràcia (2004).

Se sent gracienc i català i encara no ha trobat cap motiu per sentir-se una altra cosa.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre El rellotger de Gràcia


26/02/2016
La revista Lemúria ressenya Un segon després de Praga, de Jordi Roig
"Quantes vegades un segon pot alterar la resta d’hores d’una vida…, diu el narrador a la pàgina 315, cap al final d’aquest llibre força extens, però que es llegeix com un caramel, un caramel de menta per l’acidesa del que es narra, que et té patint com El procés de Kafka fins ben al final. Que l’acció se situï al voltant d’un cap de setmana d’amics a Praga no és gratuït. Una història de lladres i serenos i d’amor." Aquestes són les primeres frases de la ressenya escrita per Helena Bonals.

Si voleu llegir-la sencera cliqueu aquí


 
01/10/2015
Presentació de Sírius a la Llibreria 22 de Girona
Jeroni Marín Surroca, acompanyat del periodista Xavier Matí, presentarà la seva darrera novel·la negra a la Llibreria 22, a les 20h. 

El periodista i l'autor parlaran del gènere negre i en concret, sobre les novel·les d'espies. Jeroni Marín explicarà la gènesi del personatge de Duncan MacNeil, exagent de l'MI6 i protagonista del llibre, confessarà quines són les seves referències i ens farà reflexionarà sobre el simbolisme que s'amaga en l'obra.
20/07/2015
La primera presentació de Sírius a Sant Joan de les Abadesses va ser tot un èxit
L'acte de presentació de la darrera novel·la de l'autor del Ripollès Jeroni Marín Surroca, Sírius, es va desenvolupar idíl·licament al Satori Bed and Breakfast, amb la intervenció del Dr. Eudald Maideu, la música de Carme Constans i les lectures de Margaret. 

Moltes gràcies a tots els que hi vau assistir, a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i al Satori B&B.

Aquí us en deixem un recull de fotografies. 
03/07/2015
El rellotger de Gràcia es convertirà en documental, segons L'independent de Gràcia
El diari gracienc recull la notícia de la propera edició d'El rellotger de Gràcia, de Joan Lafarga, com a documental cinematogràfic a mans de Joan Margarit. El diari també posa en dubta l'opció de tornar a veure l'obra de teatre als escenaris del barri, majortiàriament a causa del canvi de govern. 

Podeu llegir la notícia sencera clicant aquí, a la pàgina 8 del document.
22/04/2015
Tant el diari l'Independent de Gràcia com La Vanguardia recullen l'èxit del llibre El rellotger de Gràcia i la seva representació dalt de l'escenari 
El rellotger de Gràcia, de Joan Lafarga, ha estat també un èxit a l'escenari. L'adaptació teatral de la novel·la a portat a Gràcia a viure tres dies d'eufòria teatral. Després d'un any d'assaig els més de 120 actors i actrius han representat aquest macroespectacle en memòria de la lluita dels graciencs. El diari l'Independent de Gràcia recull com han estat els dies d'estrena. 

Podeu llegir l'article de l'Independent de Gràcia aquí  i l'article de La Vanguardia aquí

Joan Lafarga
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788