Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Un segon fora del dubte

Autor: Marta Pérez i Sierra
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 30/08/2016
ISBN: 978-84-945648-3-3
Nombre de pàgines: 100


Preu: 14,00 €

Sinopsi

Una història inspirada en fets reals, explicada en poesia, perquè només amb la poesia puc arribar a ell, el meu estimat amic mort poques hores després del trasplantament doble de pàncrees i ronyó que li van fer a Barcelona, l’any 1984.

Ell, en Jordi, sabia que moriria, ho sabia del cert, i abocat a la seva última esperança va dir que sí al trasplantament. En els seus últims mesos de vida, diabètic, cec, amb diàlisi i un llarg etcètera de patiments, desitjava més que mai gaudir de la vida.

Aquest poemari neix de l’experiència viscuda i de la reflexió sobre la recerca del plaer quan tenim la mort a tocar dels dits. Sentir plaer, fugir del dolor i del dubte, ni que sigui un segon.Biografia de l'autora

Marta Pérez i Sierra (Barcelona, 1957). Llicenciada en Filologia. 

Ha guanyat diversos premis de poesia entre els quals destaquen el Jordi Pàmias 2010, els Jocs Florals de Perpinyà 2013, i el Josep Fàbregas i Capell 2015.

Anteriorment ha publicat Sexe Mòbil singular, SMS (2002), Dones d’heura (2011), boCins (2012), Si goso dir-li un mot d’amant (2013), Sexe Mòbil singular, SMS il·lustrat (2013) i M’he empassat la lluna (2015).

Com a dinamitzadora cultural promou i coordina projectes de difusió literària, entre els que destaca Contrapunt poètic de Sant Feliu de Llobregat, el projecte Àgatha, solidari amb l’autisme, i forma part del col·lectiu literari Cornèlia Abril.

També té editades obres de narrativa i didàctica de la llengua.

 
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Un segon fora del dubte


25/11/2019
Marta Pérez Sierra guanya el XVI Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia
La passada setmana, la nostra autora Marta Pérez i Sierra va guanyar el  XVI Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de Poesia.

Per llegir la notícia, aquí
07/05/2018
Recital poètic 'La mort i la primavera' a Barcelona
Marta Pérez i Sierra (Un segon fora del dubte) i Teresa Costa-Gramunt (Mans, còdols, el cel) participen en un recital poètic a l'Espai Contrabandos que forma part del cicle d'activitats 'Maig poètic' organitzat per la llibreria. L'acte és el 7 de maig a les 7.
16/03/2018
Recital poètic Un segon fora del dubte a Solsona
Marta Pérez Sierra i Joan Opi participen en un recital poètic a la Biblioteca Carles Morató de Solsona el 16 de març a les 7 de la tarda. L'acte també comptarà amb la interpretació musical de Paula Jané i Pau Vilaseca.
14/03/2018
Nació Digital de Solsona es fa ressò d'Un segon fora del dubte
El divendres 16 de març Marta Pérez i Joan Opi reciten poemes d'Un segon fora del dubte, un poemari de Marta Pérez i Sierra. L'edició de Solsona de Nació Digital es fa ressò de l'acte i de l'obra. 

Podeu llegir la notícia fent clic aquí.
30/01/2018
Recital a tres veus dels poemaris De teulades en amunt i Un segon fora del dubte
Pilar Valero (De teulades en amunt) i de Marta Pérez Sierra (Un segon fora del dubte) participen en el recital a tres veus que se celebrarà el dia 30 de gener a les 19 h a la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat. Ho faran acompanyades de Rosa M. Arrazola, autora de Buit de març.
09/12/2017
Recital de poesia d'Un segon fora del dubte a Calaf
Marta Pérez Sierra participa en un recital de poesia a dues veus amb Rosa M. Arrazola i a la Llibreria el Quiosc del Passeig a les 7 de la tarda. 
Llegiran poemes dels seus llibres: Buit de març (Viena Edicions), Nero, nero, nas (Quorum Llibres), de Rosa M. Arrazola i Un segon fora del dubte (Ed. Gregal), Llavors, els peixos (Tanit), de Marta Pérez i Sierra.
02/06/2017
Jordi Margarit parla sobre Un segon fora del dubte al blog de Marta Pérez
"Marta Pérez ens parla del camí cap a la mort i de la lluita per sentir-se viu, amb una gran valentia i amb una duresa en el llenguatge quasi ferotge". En aquest ressenya Margarit posa èmfasi en la valentia de la poeta en escriure sobre la mort d'un amic i fer-ho, segons afirma, "amb claretat i honestedat". 

Podeu llegir la ressenya clicant aquí
19/05/2017
Recital de poesia Intensitat sobre Un segon fora del dubte i Rel
Marta Pérez i Sierra i Jordi Serra i Garrido recitaran poemes dels seus darrers llibres, Un segon fora del dubte i Rel. L'acte tindrà lloc el divendres 19 de maig, a les 19h, al Cercle Artístic de Sitges. El recital estarà acompanyat musicalment per l'arpista Caterina del Cerro.
20/04/2017
Recital poètic sobre Cel estàtic d'elevadors a Sant Feliu de Llobregat
Dins el cicle de poesia Contrapunt Poètic, Ricard Mirabete recitarà poemes del llibre Cel estàtic d'elevadors, juntament amb els poetes Francesc Prat i Josep Maria Sala-Valldaura. L'acte tindrà lloc el dijous 20 d'abril, a les 19h, a l'Aula de Música de Sant Feliu de Llobregat.
07/04/2017
L'independent de Gràcia es fa ressò del recital d'Un segon fora del dubte a l'Oratori de Sant Felip Neri
El mitjà recorda als seus lectors que el divendres 7 d'abril se celebrarà el recital/concert d'Un segon fora del dubte, a càrrec de Marta Pérez i Josep Partegàs, amb l'acompanyament del Cor Sarabanda a l'Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia. 
07/04/2017
Recital d'Un segon fora del dubte a Gràcia
Marta Pérez i Sierra recitarà peomes del seu darrer llibre, Un segon fora del dubte, acompanyada del Cor Sarabanda, dirigit per Mariona Castelar. L'acte tindrà lloc el divendres 7 d'abril, a les 20h, a l'Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia.
19/03/2017
Marta Pérez i Sierra i Ricard Mirabete participaran en les celebracions del VII Dia Mundial de la Poesia a Sant Vicenç de Montalt
Els autors d'Un segon fora del dubte i de Cel estàtic d'elevadors recitaran poemes de les seves obres en l'acte de celbració del VII Dia Mundial de la Poesia, organitzat per la Biblioteca de Sant Vicenç de Montalt, el diumenge 19 de març, a les 19h, al Centre Cívic El Gorg. 
10/03/2017
Presentació d'Un segon fora del dubte a Sant Pere de Ribes
Marta Pérez i Sierra presentarà la seva obra, en format de recital poètic, el divendres 10 de març, a les 18.30h, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes. L'autora i el poeta Josep Partegàs recitaran diversos fragments de l'obra. A més, l'acte comptarà amb l'acompanyament musical de l'arpista Caterina del Cerro. 
27/02/2017
El poeta Jordi Roig ressenya Un segon fora del dubte a Llavor cultural.
El poeta Jordi Roig ressenya a la Llavor cultural l'últim llibre de Marta Pérez Sierra, Un segon fora del dubte.

Roig destaca que Pérez Sierra escriu sobre el dolor, l'experiència del dubte i l'escena del plaer viscut en primera persona. Afegeix que encara que poden semblar sentiments contradictoris, dins del poemari troben la coherència i la força que fa resseguir les arestes vitals de l'autora.

Podeu llegir la ressenya sencera entrant aquí.
 
27/02/2017
Crònica de l'últim recital músico-poètic celebrat al Cafè de Lletres, de Vilafranca del Penedès.

Isabel del Pilar Valero i Marta Pérez 

Isabel del Pilar Valero (De teulades en amunt) i Marta Pérez (Un segon fora del dubte) van participar en l'últim recital músico-poètic que es va celebrar al Cafè de Lletres, de Vilafranca del Penedès.

Us deixem aquí la crònica de l'acte juntament amb un vídeo amb algunes fotografies de la vetllada.
23/02/2017
Presentació d'Un segon fora del dubte a Girona
Marta Pérez i Sierra presenta el seu darrer poemari el dijous 23 de febrer, a les 19.30h, a la Llibreria 22 de Girona. La presentació de l'acte anirà a càrrec del poeta Lluís Lucero. A més, es recitaran diversos fragments del llibre de la mà dels següents poetes: Consol Vidal Riera, Josep Partegàs, Isabel Oliva Prat, Carme Jordi i Marta Pérez i Sierra, l'autora. El recital estarà acompanyat de la música de Blai Ciurana. 
21/02/2017
Aparador de poesia entrevista a Marta Pérez i Sierra, autora d'Un segon fora del dubte.
Pius Morera va entrevistar a Marta Pérez i Sierra a l'Aparador de poesia amb motiu de la seva última publicació: Un segon fora del dubte.

Podeu recuperar l'entrevista al següent enllaç.
30/01/2017
Presentació d'Un segon fora del dubte i Cel estàtic d'elevadors a Cardedeu
Marta Pérez i Sierra i Ricard Mirabete presentaran les seves darreres obres de poesia al TEC-CA, Taller d’Escriptura del Casal de Cardedeu. L'acte tindrà lloc el dilluns 30 de gener, a les 20h.
23/01/2017
Marta Pérez Sierra apareix a la Selecció d'hivern de poetes del suplement cultural del diari El Punt Avui.
David Castillo ha seleccionat a Marta Pérez Sierra, autora del poemari Un segon fora del dubte, per la Selecció d'hivern de poetes del suplement cultural del Punt Avui.

Castillo esmenta que la poeta descriu els angles d'una malaltia i la resistència del malalt en uns versos que encomanen l'optimisme a través de la bellesa.
13/01/2017
El programa Que volin les paraules, del Canal Blau, entrevista a Marta Pérez Sierra, autora de Un segon fora del dubte.
La Marta Pérez Sierra ha estat entrevistada per Montserrat Lago del programa Que volin les paraules (Canal Blau). 

Marta Pérez parla del paper que juga la poesia en l'actualitat, dels motius que la van motivar a escriure aquest poemari, del rere fons dels poemes i, inclús, ens regala alguns dels seus poemes recitats per ella mateixa.

La poetessa destaca que en aquest poemari parla d'un amic seu que sabia que moriria molt jove i buscava els moments on viure plenament. Inspirant-se en aquesta filosofia, Pérez Sierra accentua que un segon fora del dubte pot ser un orgasme o veure una posta de sol que t'emociona intensament.

Podeu escoltar tota l'entrevista entrant aquí.
16/12/2016
Recital poètic d'Un segon fora del dubte
Divendres 16 tindrà lloc la presentació d'Un segon fora del dubte de Marta Pérez i Sierra a Els Hostalets de Pierola (Pl. Cal Figueres, 1). Durant l'acte es recitarà poemes del mateix llibre. 
 
13/12/2016
Recital poètic del llibre Un segon fora del dubte
Marta Pérez i Sierra, juntament amb altres poetes, recitaran versos del llibre Un segon fora del dubte. L'acte tindrà lloc el dimarts 13 de desembre, a les 19h a la Llibreria Ona de Gràcia, Barcelona. A més de l'autora, els poetes que hi intervindran seran: Susanna G. Turigas, Carmina Álvarez, Manu Oriol, Maite Mateo i Noèlia Martínez Molina. El recital comptarà amb l'acompanyament músical de guitarra a càrrec d'Agustí Febrer Pérez.
01/12/2016
Un segon fora del dubte i Cel estàtic d'elevadors en el panorama de poesia 2015-2016 de Serra d'Or
La revista Serra d'Or ha publicat un article en el qual es destaquen les principals obres de poesia que s'han publicat en llengua catalan durant el 2015-2016. Gregal hi surt mencionat amb les dues obres que hem publicat enguany: Cel estàtic d'elevadors, de Ricard Mirabete, i Un segon fora del dubte, de Marta Pérez. 

 
18/11/2016
Recital poètic dels poetes de Gregal a Barcelona
Marta Pérez i Sierra, Ricard Mirabeta, Jordi Serra i Garrido i Josep Ballesteros presentaran les seves respectives obres publicades per Gregal en un recital poètic el divendres 18 de novembre a les 18.45h al Centre Lleidatà de Barcelona. 

L'acte estarà presentat pel poeta Eduard Miró i Saladrigues. A més, Genís Lleopart hi posarà l'apunt musical amb un acompanyament de guitarra. 
12/11/2016
Presentació d'Un segon fora del dubte a Barcelona
A les 13.00h a la llibreria Barra / Llibre, al carrer de Riego 13B de Barcelona
14/10/2016
Marta Pérez és entrevistada a Ràdio Molins de Rei
El programa Essències, conduït per Alexandra Morera, ha entrevistat Marta Pérez per parlar del seu poemari Un segon fora del dubte. Durant el programa, Marta Pérez també ha llegit algun dels poemes dels quals consta el llibre. 

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí
10/10/2016
Ràdio Sant Feliu de Llobregat entrevista Marta Pérez
Marta Pérez Sierra ha estat entrevistada al programa Mirall, conduït per Sílvia Guillén, de Ràdio Sant Feliu de Llobregat. Pérez ha pogut presentar el seu llibre Un segon fora del dubte i també donar unes pinzellades de Cel estàtic d'elevadors (Gregal, 2016) de Ricard Mirabete. 
10/10/2016
Ràdio Mataró entrevista Marta Pérez
El programa Viu la vida, dia a dia, de Ràdio Mataró, conduït per Maria Lluïsa Aranaz, i amb la col·laboració d'Eduard Miró, ha entrevistat Marta Pérez amb motiu de la recent publicació del seu poemari Un segon fora del dubte.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí
26/09/2016
Teresa Costa ressenya Un segon fora del dubte
El diari digital Núvol ha publicat una ressenya de Teresa Costa sobre el poemari Un segon fora del dubte, de Marta Pérez i Sierra. 

"En la seva part solar, mel que s'enduu la fel, Marta Pérez i Sierra ha escrit a Un segon fora del dubte aquell instant que és únic, que és el moment en què la vida es mostra absoluta, presència pura, ja sigui en el bes, en la canícula o en la mirada."

Podeu llegir l'article sencer aquí 
 
18/09/2016
El blog La vida breu parla de Cel estàtic d'elevadors i Un segon fora del dubte
En el marc de la Setmana del Llibre en Català, l'Editorial Gregal va organitzar un recital que portava per nom Un segon al cel estàtic, jugant així amb els dos llibres de poesia que ha publicat aquest setembre: Un segon fora del dubte, de Marta Pérez, i Cel estàtic d'elevadors, de Ricard Mirabete.

El blog La vida breu ha fet un resum de l'acte. El podeu llegir aquí
17/09/2016
El País destaca Un segon fora del dubte entre les millors novetats de la Setmana del Llibre en Català
José Ángel Montañés ha fet un article al diari El País sobre la Setmana del Llibre en Català. En aquest article s'hi destaquen deu de les principals novetats que s'han publicat amb motiu de la fira, una de les quals és el poemari de Marta Pérez Un segon fora del dubte.

Podeu llegir l'article sencer aquí
13/09/2016
El blog De lector a escriptor selecciona un fragment d'Un segon fora del dubte
L'escriptor Jesús M. Tibau selecciona fragments d'obres que considera itneressants i en fa una vídeo-lectura per al seu blog. En aquesta ocasió ha escollit el poema "Descomposició de l'enyor", del llibre de poesia Un segon fora del dubte, de Marta Pérez i Sierra. 

Podeu veure el vídeo clicant aquí
05/09/2016
Núvol publica un article sobre Un segon fora del dubte
La periodista Mercè Bagaria parla amb Marta Pérez i Sierra, autora d'Un segon fora del dubte. En aquesta entrevista publicada a Núvol, l'autora ens explica quina és la seva actitud davant la poesia, el per què dels temes que tracta, i en especial, la gènesi d'aquesta darrera obra. L'autora també posa èmfasi en la complementarietat de les arts, que a Un segon fora del dubte es fa palesa especialment en un capítol dedicat exclusivament de poesia visual (fotografia).

Podeu llegir l'article clicant aquí
31/08/2016
El blog de literatura Cornèlia abril entrevista Marta Pérez i Sierra
Amb motiu de la publicació del llibre de poesia Un segon fora del dubte, Marta Pérez i Sierra, parla en aquesta entrevista de la gènesi de les poesies que conformen l'obra, què va inspirar-la i quin paper hi juga la fotografia. 

A més, l'autora també explica la seva participació en diversos projectes literaris i artístics. 

Podeu llegir l'entrevista completa clicant aquí

Marta Pérez i Sierra
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788