Narrativa juvenil


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Cada gra de raïm

Autor: Manel Ballart
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 2
Data de publicació: 30/08/2016
ISBN: 978-84-945648-4-0
Nombre de pàgines: 174


Preu: 14,00 €

Sinopsi

Malgrat l’aparença d’un recull de dotze narracions autònomes, el llibre constitueix en realitat una mena de puzle en el qual les peces que el conformen són capítols d’un relat més ampli que els acull en un escenari comú: els mesos de l’any. Un any que comença a transcórrer a partir de setembre, igual que en un curs escolar. I és que els protagonistes són uns joves estudiants d’un institut de Secundària.

Aquests personatges actuen de fils conductors que van relligant i entreteixint els dotze episodis fins a acabar per mostrar-nos el calendari que en resulta sota una silueta, a la seva manera, també novel·lesca. Ho fan tot donant-se a conèixer i reapareixent al llarg de les quatre estacions, juntament amb les vivències que comparteixen amb entusiasme: les peripècies de la vida escolar, el gran espectacle de la vida i l’amor, els conflictes familiars...Biografia de l'autor

Vaig néixer a Tarragona el 1953 i sóc llicenciat en Filologia per la Universitat de Barcelona.

He fet gairebé sempre de professor de llengua i literatura en instituts de Secundària, en diverses comarques i poblacions de Catalunya, per la qual cosa penso que he tingut la sort de conèixer les persones i la vida de ben a prop.

M’agrada la natura, anar a la muntanya, menjar i beure, viatjar, badar i llegir, absolutament llegir, més que escriure, penso, diguem-ho de passada.

Fins al moment, per als joves, només havia publicat una novel·la, Un riu d’espigues, la qual va obtenir el Premi de Novel·la Històrica Juvenil Far de Cullera el 2005; any en què també em van concedir el Premi Cavall Fort per un recull de contes infantils.

 

Notícies d'activitats i de premsa sobre Cada gra de raïm


07/09/2017
La Odisea del Cuentista i la llibreria La Font de Mimir recomanen L'enigma del vaixell Mary Celeste i Cada gra de raïm.
 

El blog literari La Odisea del Cuentista i la llibreria de Barcelona La Font de Mimir van seleccionar L'enigma del vaixell Mary Celeste i Cada gra de raïm per les recomanacions juvenils de l'estiu.

Podeu accedir al blog entrant aquí.
22/11/2016
El blog Paraula de mixa ressenya Cada gra de raïm
A més a més, el blog ens dóna deu bones raons per llegir l'obra de Manel Ballart.

Podeu llegir la ressenya sencera aquí 
15/11/2016
La revista Faristol ressenya Cada gra de raïm
Joan Bustos ha ressenyat a la revista Faristol, especialitzada en literatura infantil i juvenil, l'obra de Manel Ballart.

Bustos diu: "Trobar-se a les mans un recull de narracions per a adolescents és un fet poc habitual. Encara menys si es tracta, com és el cas, de relats interrelacionats. I el que individualitza de totes totes aquest llibre és la credibilitat absoluta de les veus i sobretot de les trames. La relació amb els pares, els primers amors (i els primers desenganys!), l’amistat, la vida escolar..."

Podeu llegir la ressenya sencera aquí

Manel Ballart
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788