Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Gervasius

Autor: Josep Brugada
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 15/11/2016
ISBN: 978-84-945648-9-5
Nombre de pàgines: 362


Preu: 20,00 €

Sinopsi

La novel·la és una narració documentada del viatge de fra Francesc Eiximenis a la ciutat anglesa d’Oxford, un retaule de la vida quotidiana del segle XIV.

Girona, 1350. Gervasius és el pseudònim històric de Francesc Eiximenis, un jove de família benestant gironina al qual els seus parents han fet entrar al convent de framenors de la ciutat perquè ha quedat orfe de pare i de mare. Al cap d’un temps, el novell fra Gervasius és enviat a Anglaterra, al convent dels menorets de St. Ebbe’s, a la ciutat universitària d’Oxford, acompanyat de dos germans franciscans. El viatge a peu discorre per terres del Rosselló, Provença, el regne de França, l’estret entre Calais i Dover, Canterbury i Londres. Durant els dos mesos que dura el viatge a peu, els tres monjos viuen tota mena de vicissituds i descobreixen com és la vida quotidiana als pobles i ciutats al segle XIV. Pels indrets de Provença on sojornen, encara són vives les polèmiques dels càtars i la imatge dels frares franciscans no sempre és ben vista.

Gervasius, Francesc Eiximenis, va morir un 23 d’abril de l’any 1409 havent fet testament i ostentant les rendes episcopals del bisbat d’Elna al Rosselló.Biografia de l'autor

Josep Brugada i Gutiérrez-Ravé (Girona, 1959) és professor de llengua i literatura catalanes a l’Institut Castell d’Estela d’Amer. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i màster en recerca per la Universitat de Girona, és membre de la junta de govern de l’Institut d’Estudis Gironins i ha estat regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona (1995-2002).

És autor de Conèixer Catalunya (1992); Nicolau Eimeric (1320-1399) i la polèmica inquisitorial (1998); Sarrià de Ter, el paper de la història (2006) i Tirant lo Blanc, propostes didàctiques (2007).

Ha publicat articles de divulgació cultural a la Revista de Girona, a la revista cultural El Procés, a la revista Parlem de Sarrià i als Annals de l’Institut d’Estudis Gironins. És president del Grup Editor de la Revista Parlem de Sarrià de Ter (GERDS).

Gervasius és la primera obra que escriu en clau de ficció.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Gervasius


22/03/2018
La Revista de Girona publica una ressenya de Gervasius
Gervasius és una novel·la de Josep Brugada ambientada al segle XIV. Aquesta és una històrica que explica el pelegrinatge de Gervasius amb dos germans franciscans des de Girona fins a Anglaterra, lloc on té previst acabar el seus estudis de filosofia i teologia. 

Podeu llegir la notícia si us la descarregueu tot seguit.
03/02/2017
Presentació de Gervasius a Sarrià de Ter
Josep Brugada peresentarà la seva novel·la sobre el periple de Francesc Eiximenis des de Girona fins a Oxford, el divendres 3 de febrer, a les 19h, a la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter. A més de l'atuor, també intervindrà en l'acte, com a ponent, la professora i llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica, Maria Masó i Cerdà.  
17/01/2017
Jordi Grau entrevista Josep Brugada a TV Girona
L'autor de Gervasius parla de la seva novel·la sobre Francesc Eiximenis en el programa La ciutat dels llibres, conduït per Jordi Grau. 

Brugada explica perquè va decidir escriure sobre el frare gironí i desvetlla diverses curiositats sobre el personatge i el llibre. 

Podeu veure l'entrevista clicant aquí

Josep Brugada
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788