Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El setge del destí

Autor: Ramon Vergés
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 18/11/2016
ISBN: 978-84-946182-4-6
Nombre de pàgines: 272


Preu: 18,50 €

Sinopsi

Quins van ser els motius reals que induïren Innocenci III a promoure la destrucció dels albigesos?

Declarar una croada fratricida en terres cristianes resultava justificable per eradicar idees que minaven els dogmes de l’Església romana. El resultat, però, va ser l’expansió del regne dels capets, submisos al papat, en detriment dels nobles occitans permissius amb els bonshomes. Alhora significà el fre definitiu a l’expansió dels catalans amb la pèrdua dels legítims drets feudals de Pere I, cabdill victoriós de les Navas de Tolosa, massa remís a obeir els designis de Roma.

Daniel i Gerard, els protagonistes de l’obra, són dos joves que aspiren a transcendir la seva condició, però es veuen atrapats pel destí que al llarg del relat els condemnarà a enfrontar-se entre ells. El vent dels interessos dels poderosos sacsejarà les seves existències com si es tractés de fulles arrancades d’un arbre a la tardor.

La novel·la es desenvolupa en escenaris d’Occitània, Catalunya, Mallorca i Terra Santa en una successió d’esdeveniments que transcorren durant prop de noranta anys a cavall dels segles XII i XIII.

El setge del destí  fa evident la inconsistència de les pretensions humanes.Biografia de l'autor

Ramon Vergés i Ferrer va néixer a Arbúcies el 1947. Tècnic químic de professió, ha cursat estudis, a Barcelona, a l’Escola de Metria Industrial, a la Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial i a l’Institut Català de Tecnologia, i a la Universitat Politècnica de Madrid. La seva carrera professional, de prop de cinquanta anys, ha estat dedicada a tècniques d’investigació, producció i control de qualitat, però també a dirigir la logística integral o exercir d’adjunt a Direcció en diversos sectors productius i de serveis.

Des de sempre ha mantingut latent la passió per l’escriptura de ficció fins que, en arribar la jubilació, ha pogut dedicar-se a aquesta tasca després de preparar-se en profunditat. Ha publicat relats curts a BCN Week i, des de 2012, és col·laborador habitual de la Revista Literària Talaiot  de Nou Barris.

Notícies d'activitats i de premsa sobre El setge del destí


02/06/2017
El blog La veu de la ciutat entrevista Ramon Vergés
L'autor d'El setge del destí parla en aquesta entrevista de com va ser la gènesi de l'obra, en què es va inspirar i quin procés de documentació va seguir per recrear una història i uns personatges versemblants en el cotext dels segles XII i XIII. 

Podeu llegir l'entrevista clicant aquí
26/04/2017
Presentació d'El setge del destí a Barcelona
Ramon Vergés presenta la seva novel·la el dimecres 26 d'abril, a les 18.30h, al Centre Cultural Ton i Guida. L'autor estarà acompanyat de l'editor Jordi Albertí i del periodista Àlex Oliva.
04/04/2017
Presentació d'El setge del destí a Nou Barris (Barcelona)
Ramon Vergés presentarà la seva darrera novel·la el dimarts 4 d'abril, a les 19h a la Biblioteca Nou Barris. L'autor estarà acompanyat de Manel de la Rosa, escriptor i professor de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; Pep Mayolas, escriptor i investigador; i Mariona Casanovas, actriu. A més, l'acte comptarà amb l'acompanyament músical de PareLluna, Montserrat Seró i Josep Lluís Guzmán.
15/03/2017
Ràdio Silenci entrevista Ramon Vergés
De la mà de Jordi Costa, Ràdio Silenci, de la Garriga, ha entrevistat Ramon Vergés amb motiu de la presentació d'El setge del destí aquest dimarts 15 de març a la llibreria Strogoff d'aquesta població. 

Us deixem el podcast de l'entrevista aquí
14/03/2017
Presentació de la novel·la El setge del destí a La Garriga
Ramon Vergés presenta la seva darrera obra, El setge del destí, el dimarts 14 de març, a les 19.30h, a la Llibreria Strogoff de la Garriga. L'autor estarà acompanyat del llibreter Jordi Costa i de l'actriu Blanca Pascual, que llegirà alguns fragments de la novel·la. 

 
01/02/2017
Lo Pallars Televisió entrevista Ramon Vergés amb motiu de la presentació d'El setge del destí a Tremp
Lo Pallars Televisió ha entrevistat Ramon Vergés després de la presentació que es va dur a terme el passat 27 de setembre a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp. La presentació va anar a càrrec de l’escriptora M. Dolors Millat i de Blai Castell.

L’autor, Ramon Vergés, ha aprofitat per contextualitzar el període històric de les croades i s’hi ha referit com un període en què la gent es posicionava d’una banda i que amb les circumstàncies bèl·liques viscudes anaven canviant de posicionament. Aquest és un dels fets, que marcarà la vida d’un dels personatges principals. 

M. Dolors Millat ha posat rellevància al fet que el període històric de les croades és equiparable al període actual de guerres financeres, ja que són períodes marcats per l’agressivitat i la violència, tot i que de diferent caràcter.

Per la seva part, Blai Castell ha llegit fragments de textos extrets de la novel·la que han fet referència al paisatge medieval i a aspectes relatius als personatges.

Podeu veure el vídeo aquí:
 
01/02/2017
Pirineus TV fa una peça sobre la presentació d'El setge del destí a Tremp
La televisió dels Pirineus ha entrevistat Ramon Vergés després de la presentació que es va dur a terme el passat 27 de setembre a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp. 

Vergés destaca: "M'agradaria que la gent veiés en 'El setge del destí' la lluita de dues persones per sobreviure tot i les circumstàncies adverses".
 
Podeu veure la notícia sencera aquí
27/01/2017
Presentació d'El setge del destí a Tremp
Ramon Vergés presentarà la seva novel·la el divendres 27 de gener, a les 19h, a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp. L'autor estarà acompanyat de la ponent Dolors Millat, llicenciada en Història Antiga per la UB i cofundadora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. A més, l'actor Blai Castell llegirà diversos fragments de l'obra. 
20/01/2017
Canal Terrassa es fa ressò de la presentació d'El setge del destí
Aquest passat dimarts 17 de gener, es va presentar El setge del destí a la llibreria Temerària de Terrassa. A la presentació, hi intervingué Ramon Vergés acompanyat de Maria Antònia Ledesma, Ramon Erra i Rosa Boladeras.

Podeu llegir la notícia sencera aquí 
19/01/2017
Presentació d'El setge del destí a Lleida
Ramon Vergés presenta la seva darrera novel·la el dijous 19 de gener, a les 19.30h, a la llibreria Caselles de Lleida. L'autor estarà acompanyat dels ponents Núria Cassanyer, filòloga, i Oriol Farré, també filòleg.
17/01/2017
Presentació d'El setge del destí a Terrassa
Ramon Vergés presenta la seva novel·la el dimarts 17 de gener, a les 19h, a la llibreria La Temerària de Terrassa. L'autor estarà acompanyat dels ponents Maria Antònia Ledesma, mestra, pedagoga i logopeda; Ramon Erra, escriptor i professor de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès; i Rosa Boladeras, actriu.

Ramon Vergés
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788