Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

De teulades en amunt

Autor: Isabel del Pilar Valero Herrera
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 21/11/2016
ISBN: 978-84-946182-6-0
Nombre de pàgines: 58


Preu: 12,00 €

Sinopsi

La poesia és aire que canta i reverbera, un enfilall de lletres que dringuen fràgils, els cercles d’onades que parpellegen, el zum-zum d’una abella sobre una flor.

També és poesia, però, unes imatges simbòliques que cerquen la metàfora, unes ombres que voleien en l’obaga, un cap absort, una tempesta, l’udol d’uns gossos, unes cendres, unes ales de corb, una boira afamada, un esbós, una aranya, el silenci, o un penell.

Miríades de lletres la componen i l’abstracció la dibuixa, amb ecos o notes descalces de simfonies prestades.

Si tu, que em llegeixes, et demores en qualsevol dels mots d’aquesta sinopsi, entra dins del recull i cerca’ls. Tal vegada així, t’adonaràs que formes part d’aquest palanquí ple de nostàlgia, trencadís de teulades i de nit.

Biografia de l'autora

Em dic Isabel del Pilar Valero Herrera, vaig néixer a Arroyomolinos de Montánchez (Càceres) el 1957, però visc a Vilafranca del Penedès des dels 4 anys.

Vaig començar a llegir i a escriure des de molt petita. M’agradava inventar i explicar històries i parlar amb éssers imaginaris. Avui dia no he canviat gaire. M’invento (o no) la vida, i converso amb éssers reals i ficticis, mitjançant l’escriptura.

Em sento poeta, quan no escric treballo de comptable. Formo part del col·lectiu EVA 354 i comparteixo pensaments, idees, poemes, relats, contes i aficions a diferents blogs. A més, coordino l’hora del conte al Cafè de lletres de Vilafranca.

Fins ara he publicat Conta’m un conte (2012), El món de les rialles (2012) i Calidoscopi (2015). També he col·laborat en diverses obres col·lectives. En el camp de la poesia m’han reconegut alguns poemaris inèdits: Premi local Antoni Massanell 2013, pel poemari Besllum; 1r Premi de Poesia Sra. Josefina Oliveras 2014, pel poemari Per Camins de Cintres; i 1r Premi Antoni Massanell 2015, pel poemari Cambres buides.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre De teulades en amunt


27/11/2019
Musicalització de la poesia Bressol de l'Isabel del Pilar Valero, corresponent al seu poemari De teulades en amunt.
Musicat i recitat per Roger Subirana.
Per veure'l i escoltar-lo, aquí.
04/10/2018
Presentació de De teulades en amunt a Sant Quintí de Mediona
Isabel del Pilar Valero presentarà De teulades en amunt a la biblioteca de Sant Quintí de Mediona el 4 d'octubre a les 7 de la tarda. L'acte serà en format recital acompanyat de la pianista Mar Navarro.

Podeu llegir l'anàlisi que l'autora fa de la presentació si entreu en aquest enllaç de la seva pàgina web.
05/07/2018
Entrevista a Pilar Valero a Canal Blau
El programa 'Que volin les paraules' de Canal Blau entrevista Pilar Valero, autora del poemari De teulades en amunt
La Pilar explica que tots aquests poemes els va escriure quan va passar un moment de salut complicat a la seva vida. Per a ella, l'escriptura ha estat molt important i el llibre el dedica especialment als seus pares.

Podeu entrar en aquest enllaç i escoltar l'entrevista a l'inici del programa.
01/06/2018
Presentació de De teulades en amunt a Barcelona
L'autora del poemari De teulades en amunt, Pilar Valero, presenta l'obra l'1 de juny a les 7 a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda de Barcelona. Ho farà acompanyada de Mercè Bagaria, escriptora. A més, hi haurà recital poètic i acompanyament musical de la pianista Mar Navarro.
11/05/2018
Presentació de De teulades en amunt a Sant Vicenç dels Horts
L'11 de maig a les 7 es presenta De teulades en amunt a la Biblioteca les Voltes de Sant Vicenç dels Horts. L'autora, Isabel del Pilar Valero, ho farà acompanyada de Marta Pérez, poeta, i després de les seves intervencions hi haurà un recital poètic a càrrec de l'autora, Marta Pérez i el rapsoda Joan Opi. A més, també hi haurà acompanyament musical de mar Navarro al piano.
30/01/2018
Recital a tres veus dels poemaris De teulades en amunt i Un segon fora del dubte
Pilar Valero (De teulades en amunt) i de Marta Pérez Sierra (Un segon fora del dubte) participen en el recital a tres veus que se celebrarà el dia 30 de gener a les 19 h a la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat. Ho faran acompanyades de Rosa M. Arrazola, autora de Buit de març.
27/01/2018
Presentació del poemari De teulades en amunt a l'Hospitalet de Llobregat
De teulades en amunt es presenta a la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat el 27 de gener a les 12. La presentació la faran Helena Bonals, poeta, i l'autora, Isabel del Pilar Valero. A més, l'acte inclourà un recital poètic a càrrec de Carme Rosanas, Montserrat Bonals i Helena Bonals.
28/12/2017
Poema musicat del poemari De teulades en amunt
Roger Subirana i Esther López fan una versió musicada del poema 'Bressols' del llibre de poesia De teulades en amunt, d'Isabel del Pilar Valero. 

 
07/10/2017
Presentació de De teulades en amunt a Torelló
Isabel del Pilar Valero Herrera presentarà la seva darrera obra de poesia el dissabte 7 d'octubre, a les 12 h, a la Biblioteca Dos Rius de Torelló. L'autora estarà acompanyada dels poetes Carme Rosanas, Jordi Dorca i Helena Bonals, que recitaran fragments de l'obra. 
19/06/2017
La revista Viu Reus i Viu Tarragona recomana De teulades en amunt.
L'escriptora Montse Farrés, de la revista Viu Reus i Viu Tarragona, recomana la lectura del llibre de poemes d'Isabel del Pilar Valero, De teulades en amunt.

 Farrés esmenta que són poemes amb belles metàfores, que ens mostren el jo poètic guarnit d'un vocabulari ric que atorga als seus versos una cadència suau sense mostrar-se massa, un esclat de llum, el pensament evadint-se amb l'esguard atent a la natura, als núvols, i la introspecció, la revolta intensa davant de situacions injustes (mudesa dels àngels) sense resposta.

Podeu llegir la recomanació aquí:
23/05/2017
De teulades en amunt un dels llibres més venuts a Vilafranca del Penedès durant la Diada de Sant Jordi.
Durant la Diada de Sant Jordi i dins de l'àmbit local, De teulades en amunt d'Isabel del Pilar Valero va ser un dels llibres amb més èxit de Vilafranca del Penedès.

Podeu llegir la notícia aquí.
23/03/2017
Presentació De teulades en amunt a Olesa de Montserrat
Isabel del Pilar Valero Herrera presentarà la seva darrera obra de poesia el dijous 23 de març, a les 19h, a la Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat. L'autora estarà acompanyada dels escriptors Jordi Roig i Joan Sagués. 
14/03/2017
Presentació de De teulades en amunt a Barcelona
Isabel del Pilar Valero Herrera presenta el seu darrer llibre de poesia el dimarts 14 de març, a les 19h, a la llibreria La Impossible de Barcelona. L'autora estarà acomanyada de l'escriptora Mercè Bagaria, ambdues establiran una conversa sobre el llibre, en recitaran diversos fragments i interactuaran amb el públic.
27/02/2017
Crònica de l'últim recital músico-poètic celebrat al Cafè de Lletres, de Vilafranca del Penedès.

Isabel del Pilar Valero i Marta Pérez 

Isabel del Pilar Valero (De teulades en amunt) i Marta Pérez (Un segon fora del dubte) van participar en l'últim recital músico-poètic que es va celebrar al Cafè de Lletres, de Vilafranca del Penedès.

Us deixem aquí la crònica de l'acte juntament amb un vídeo amb algunes fotografies de la vetllada.
24/02/2017
Presentació del llibre de poesia De teulades en amunt a Vilafranca del Penedès
Isabel del Pilar Valero Herrera presenta el seu llibre de poesia el divendres 24 de febrer, a les 10h, al Cafè de Lletres, de Vilafranca del Penedès. L'autora, acompanyada dels poetes Anna Tomàs, Marc Miralles, Eva Padilla, Joan Lluís Sagués, Josep Partegàs i Marta Pérez, recitarà diversos fragments de l'obra. Els poemes estaran acompanyats de la música de Fusió Musical No Límits.
21/02/2017
Ressenya de l'obra De teulades en amunt.
Albert Calls ressenya l'última obra d'Isabel del Pilar Valero, De teulades en amunt.

Calls comenta que l'obra és una aproximació a la profunditat de la natura, a partir del reflex de nosaltres mateixos, embolcalla aquests poemes construïts amb belles paraules i referents cultes posats amb el to adequat, només quan és absolutament necessari.
Finalment Albert Calls conclou dient que Isabel del Pilar Valero ha escrit aquest recull amb ganes d'arribar al fons d'allò que no comprenem. I ho aconsegueix en cada poema.

Podeu llegir la ressenya sencera entrant aquí.
04/01/2017
Cornèlia Abril ressenya De teulades en amunt d'Isabel del Pilar Valero  
Cornèlia Abril ressenya al seu bloc l'última obra d'Isabel del Pilar Valero, De teulades en amunt.

Abril destaca que els poemes estan trenats a partir del substantiu, que els epítets hi tenen una presència valuosíssima tant com les metàfores o les antítesis o els oxímorons, col·locats de manera tan natural i discreta que podríem no adonar-nos-en que hi són. Però hi són.

Podeu accedir a la ressenya sencera entrant aquí.
30/12/2016
Mercè Bagaria ressenya De teulades en amunt al 3 de vuit.
Mercè Bagaria ressenya al diari 3 de vuit l'última obra d'Isabel del Pilar Valero, De teulades en amunt.  

Bagaria esmenta que la lectura de De teulades en amunt referma l'idil·li amb el vers subtil, delicat, apol·lini, perquè tot i no esmentar Apol·lo, el percebem. Destaca també que amb la ploma, com si fos una càmera, ens fa un pla general i després hi acosta l'objectiu. Travessa la pell i s'hi endinsa. Copsem que s'esdevé fora i dins de l'ànima i del poema.
19/12/2016
Presentació De teulades en amunt a la Llibreria Claret
Dilluns 19 de desembre, a les 19h., hi haurà la presentació De teulades en amunt a la llibreria Claret de Barcelona (carrer de Roger de Llúria, 5. 08010 - Barcelona).
07/12/2016
Intervenció de Josep M. Ibarra a la presentació de De Teulades en amunt
Aquí us deixem la intervenció de Josep M. Ibarra a la presentació de De teulades en amunt que va tenir lloc el passat dia 1 de desembre a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès.

Podeu llegir la intervenció aquí
 
01/12/2016
Presentació de De taulades en amunt a Vilafranca del Penedès
Isabel del Pilar Valero Herrera presenta el seu llibre de poesia De teulades en amunt, el dijous 1 de desembre, a les 19.30h, a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès. L'autora estarà acompanyada de l'escriptor David Monteagudo i la prologuista del llibre, Esther Peiró. A més, l'acte comptarà amb l'acompanyament musical del grup Fusió Musical, No Límits.

Isabel del Pilar Valero Herrera
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788