Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Política per a hipopòtams

Autor: Xavier Tornafoch Yuste
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 20/12/2016
ISBN: 978-84-946490-2-8
Nombre de pàgines: 134


Preu: 16,00 €

 
Sinopsi

Un dia del mes de juny de 2003 Xavier Tornafoch prenia possessió com a regidor de l’Ajuntament de Vic. En aquells moments començava un llarg periple institucional que el portaria a conèixer en profunditat el funcionament del consistori vigatà. L’activisme polític que havia exercit des de feia molts anys, primerament a La Crida a la Solidaritat i després dins d’Iniciativa per Catalunya Verds, partit al qual s’havia adherit, deixava pas, a partir d’aquella data, a la feina de regidor i a la batalla quotidiana d’un polític no professional que mira de no perdre el compromís de servei en el laberint de l’administració pública. Tot plegat, en el marc de les transformacions socials, polítiques i econòmiques que vivia Catalunya i les repercussions que tenien en la vida política de la ciutat.

De totes aquestes circumstàncies, l’autor n’extreu reflexions que van més enllà de l’àmbit públic local, que s’endinsenen el sentit últim de l’activitat política democràtica i de la manera en què aquesta s’organitza a Catalunya. El resultat d’aquest esforç analític és un text àgil i proper, a l’abast de tothom, que intenta explicar els canvis en la política catalana durant els darrers anys.

Per entendre la referència en el títol al mamífer cepat i voluminós i la seva relació amb la política, haureu d’obrir el llibre i començar a llegir.Biografia de l'autor

Xavier Tornafoch Yuste (Gironella, Berguedà, 1965). Viu a Vic des de 1990. És professor, educador i escriptor. Va pertànyer a La Crida a la Solidaritat i a l’Associació d’Estudiants Independentistes d’Universitat. Es va adherir a Iniciativa per Catalunya el 1989, dos anys després que es fundés aquesta formació política a partir del PSUC, el PCC i l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra. Durant el període 2004-2014 fou conseller nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds i membre de la Comissió comarcal d’aquest partit entre 1995 i 2015.

Ha estat regidor de l’Ajuntament de Vic durant el període 2003-2015 i membre del Consell Comarcal d’Osona (2004-2007). Com a regidor ha format part de les comissions d’Hisenda, de Cultura, de Serveis Socials i d’Alcaldia, així com de diversos patronats i empreses municipals.

Tret d’un breu període de tres mesos, durant el qual va formar part de l’equip de govern de l’Ajuntament, sempre ha exercit les seves tasques municipals a l’oposició, compaginant la seva dedicació institucional amb la docència.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Política per a hipopòtams


27/12/2016
El 9 Nou es fa ressò de la publicació de Política per a hipopòtams
El mitjà d'Osona publica un article sobre el llibre testimonial de Xavier Tornafoch i posa èmfasi en els aspectes més importants de les diverses legislatures que l'autor respassa en l'obra. Tornafoch ha recollit a Política per a hipopòtams les seves experiències com a regidor a l'Ajuntament de Vic durant dotze anys. 
27/12/2016
El Punt Avui publica una entrevista a Xavier Tornafoch
L'autor de Política per a hipopòtams, regidor de l'Ajuntament de Vic durant dotze anys, explica en aquesta entrevista què s'amaga darrere d'una obra testimonial com la que acaba de publicar. Entre d'altres detalls, aclareix que la principal intenció que traspua la seva obra és "reflexionar sobre el sentit de la política municipal". 

Podeu llegir l'entrevista sencera clicant aquí
23/12/2016
Josep Sanfiz presenta Política per a hipopòtams a Ràdio Ciutat de Vic.
A l'informatiu del passat dimarts 20 de desembre, Josep Sanfiz (Ràdio Ciutat de Vic) parla sobre Política per a hipopòtams.

Podeu escoltar el podcast del programa entrant aquí.
23/12/2016
Xavier Tornafoch parla de Política per a hipopòtams a El 9TV.
Xavier Tornafoch, autor de Política per a hipopòtams, parla sobre la seva novel·la al programa d'Angle Obert a El 9TV.

Podeu veure tota l'entrevista aquí.

Xavier Tornafoch Yuste
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788