Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Els secrets inconfessables d'un metge intern

Autor: Jordi Carbonell i Roure
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 19/12/2016
ISBN: 978-84-946490-1-1
Nombre de pàgines: 156


Preu: 16,00 €

 

 
Sinopsi
Fins a la dècada dels setanta, i des de temps immemorials, els hospitals comarcals eren centres de beneficència. Generalment estaven governats per una fundació o un orde religiós. Els seus metges i gran part del personal sanitari hi col·laboraven de forma gratuïta. A canvi, se’ls autoritzava a ingressar i a operar els seus propis pacients en una àrea restringida d’aquestes institucions, que es coneixia com a «zona privada».

La funció de metge de guàrdia d’aquests hospitals, coneguda també com la de «metge intern», gravitava sobre un metge recentment graduat o, fins i tot, sobre un estudiant que cursava el darrer curs de la carrera. L’intern no constava en nòmina i no rebia cap mena de compensació econòmica per part de la institució. Treballava per l’interès de practicar el que seria el seu nou ofici. Els únics ingressos monetaris que percebia eren les ocasionals propines que rebia dels facultatius del centre com a gratificació per haver-los ajudat en les seves intervencions quirúrgiques. Només les de l’àrea privada, naturalment.

Aquest llibre explica un seguit d’experiències, algunes còmiques, altres dramàtiques, que va viure l’autor durant el primer any de metge de guàrdia en un d’aquests hospitals comarcals.Biografia de l'autor

Jordi Carbonell i Roure va néixer a Mataró el 1946, ciutat on ha treballat de cirurgià durant quaranta anys. Carbonell va combinar els seus estudis de medicina amb la llicenciatura en Filosofia i Lletres.

Els secrets inconfessables d’un metge intern és el tercer llibre que publica. El primer, El temporal de les faves (2011) és una novel·la històrica ambientada a la ciutat de Mataró durant els segles XVII i XVIII, uns anys en què aquesta vila va esdevenir el segon nucli comercial de Catalunya. El segon llibre, Quan cremàvem les fàbriques (2014), és una altra novel·la històrica. En aquest cas, ambientada al Mataró de mitjan segle XIX.

El llibre que teniu a les mans, Els secrets inconfessables d’un metge intern, com els altres dos, també transcorre a la capital del Maresme, concretament a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena durant els darrers anys de la dictadura franquista. És un recull d’anècdotes, ensurts, ficades de pota, errades, pors i, fins i tot, presumptes il·legalitats que va viure l’autor durant el seu primer any en la pràctica de la medicina.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Els secrets inconfessables d'un metge intern


02/01/2017
MaresmeTV entrevista a Jordi Carbonell, autor de Els secrets inconfessables d'un metge intern.
Manuel Roca, de MaresmeTV, entrevista a Jordi Carbonell, autor del llibre Els secrets inconfesables d'un metge intern.

Carbonell destaca que ha disfrutat escrivint aquest llibre i que tots els fets i les anècdotes són reals. 

Aquí teniu l'entrevista sencera: 
22/12/2016
Manuel Cuyàs cita Els secrets inconfessables d'un metge intern al Punt Avui.
A l'article La veritat (El Punt Avui, ed. Girona), Manuel Cuyàs cita l'obra de Joan Carbonell Els secrets inconfessables d'un metge intern.

Cuyàs destaca que Carbonell no ha pretès fer literatura, però ha escrit molta veritat sobre el final dels anys seixanta, on se situa l'acció, i sobre com ha evolucionat la medicina i també la societat, els seus costums i nosaltres.

Podeu accedir a l'article entrant aquí.
19/12/2016
Presentació d'Els secrets inconfessables d'un metge intern a Mataró
Jordi Carbonell presenta la seva darrera obra sobre les vivències i facècies dels seu primer any com a metge inter el dilluns 19 de desembre, a les 19h, a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró. L'autor estarà acompanyat de l'escriptor Manel Cuyàs. 
19/12/2016
Presentació d'Els secrets inconfessables d'un metge intern a Mataró
Jordi Carbonell presenta el seu darrer llibre sobre les vivències i facècies del seu primer any com a metge intern el dilluns 19 de desembre, a les 19h, a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró. L'autor estarà acompanyat de l'escriptor Manel Cuyàs. 

Jordi Carbonell i Roure
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788