Novel·la negra


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Els crims del convent

Autor: Salvador Balcells
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 30/01/2017
ISBN: 978-84-946490-4-2
Nombre de pàgines: 238


Preu: 18,00 €

Sinopsi

Any 1869. El convent de Santa Anna d’Alcover, abandonat pels frares arran de la desamortització de bens eclesiàstics, acull pobres a les seves cel·les i a l’hospital, instal·lat a l’antiga església.

Prop del convent apareix un cadàver recent, amb el cap i la cara esclafats a cops. Un gos misteriós n’ha permès la descoberta. És època de revoltes i l’absència de policia al poble obliga l’alcalde a encarregar la investigació a l’agutzil i el sereno locals. Han d’esbrinar qui és i qui l’ha mort. Poc després, en un altre indret del poble apareix un segon home mort de manera semblant. Aquesta vegada es tracta d’un pagès conegut. La convicció que hi ha un assassí en sèrie angunieja la població. 

Un fet casual permet saber qui era la primera víctima. Es tracta d’un industrial reusenc de la Selva del Camp. Fa la impressió que el segon crim pot haver estat només un parany per distreure l’atenció del primer. La recerca del criminal ja es pot centrar en un sol home, relacionat amb el convent de Santa Anna.

Tresors amagats, reminiscència de guerres carlines, altres crims sense resoldre, notaris influents, remeieres endevinaires, sermons i desvaris religiosos, reivindicacions feministes... Tots aquests fets que es van succeint i sembla que podran permetre finalment arribar a la resolució dels dos assassinats. Però serà així?Biografia

Salvador Balcells i Vilà (L’Espluga de Francolí, 1946). De molt jove vaig treballar en diversos oficis, abans de convertir-me en llibreter el 1972. Vaig regentar la llibreria Xarxa al Prat de Llobregat durant quasi dues dècades. He cursat estudis de Dret i Ciències de la Informació. A partir de 1990 i fins la jubilació he estat vinculat al món de la premsa en català. Paral·lelament a totes aquestes activitats he militat en moviments ecologistes i sobiranistes.

Durant la dècada dels vuitanta vaig escriure i publicar tres llibres de divulgació: Energia i societat. Una perspectiva catalana; Barcelona 92 Com desfer Catalunya i Visca la terra. Manual de l’ecologista català.

Posteriorment, he donat vida al sotsinspector Emili Espinosa en cinc novel·les, La taca negra (2007), El vi fa sang (2009), Dur de pair (2011), Tempesta al Bàltic (2014) i Procés enverinat (2016).

Els crims del convent és la meva primera incursió en la novel·la històrica, també amb connotacions detectivesques.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Els crims del convent


11/03/2019
Ressenya d'Els crims del convent
El blog Anar llegint publica una ressenya de la novel·la negra de Salvador Balcells, Els crims del convent. 

Pode llegir-la en aquest enllaç.
02/06/2018
Festival Segre de Negre a Lleida
Francesc Puigpelat, autor de La pista d'una morta, i Salvador Balcells, autor d'Els crims del convent, presenten la seva obra al Festival Segre de Negre que se celebra a Lleida el primer cap de setmana de juny. 
L'acte serà el dia 2 a 2/4 de 12 del migdia i ho faran acompanyats d'altres autors i d'Anna Sàez, que conduirà la xerrada.
02/10/2017
Serra d'Or recomana Els crims del convent
Xulio Ricardo Trigo ressenya l'obra de Salvador Balcells a Serra d'Or. Es destaca que Els crims del convent segueix la línia típica dels clàssics de la novel·la negra (hi ha una sèrie de morts que són investigats), però al mateix temps és una obra moderna perquè, malgrat ambientar-se a la segona meitat del segle XIX, el seu protagonista connecta amb els lectors actuals i l'autor ha sabut traçar una bona investigació dins el que podria ser una novel·la històrica. 

Podeu descarregar-vos el document i llegir la ressenya a les pàgies 3 i 4 (del PDF).
13/06/2017
El Servei de Biblioteques de Catalunya recomana quatres obres publicades sota el segell d'Editorial Gregal.
​El Servei de Biblioteques de Catalunya recomana La primera pedra, La generació de la independència, Els crims del convent La ciutat dels solitaris

Podeu consultar les recomanacions aquí:
09/06/2017
Pàgina 0, de Cope Tarragona, entrevista Salvador Balcells.
La secció Pàgina 0, de Cope Tarragona, entrevista l'autor de Els crims del convent, Salvador Balcells.

Balcells ens explica l'origen, les localitzacions, algunes curiositats i els fets històrics i ficticis de Els crims del convent.

Podeu escoltar l'entrevista a partir del minut 12:40 aquí.
07/06/2017
Presentació d'Els crims del convent a Reus
Salvador Balcells presenta la seva novel·la el dimecres 7 de juny, a les 19.30h, al Centre de Lectura de Reus. L'autor estarà acompanyat durant l'acte de l'escriptora Coia Valls i de l'escripotor i fotògraf Xulio Ricardo Trigo.
04/05/2017
Presentació d'Els crims del convent a Tarragona
Salvador Balcells presenta la seva novel·la el dijous 4 de maig, a les 20h, a la llibreria La Capona de Tarragona. L'autor estarà acompanyat de l'escriptor i fotògraf Xulio Ricardo Trigo.
02/05/2017
Presentació d'Els crims del convent a Valls
Salvador Balcells presenta la seva novel·la el dimarts 2 de maig, a les 20h, a la Llibreria Roca de Valls. L'autor estarà acompanyat de Jordi Castells, exdiputat i exalcalde de Valls.
22/04/2017
Presentació d'Els crims del convent a Viladecans
Salvador Balcells presenta la seva novel·la el dissabte 22 d'abril, a les 18h, a la llibreria Els nou rals de Viladecans. L'autor estarà acompanyat de Pere Riol. 
22/04/2017
Presentació d'Els crims del convent a Begues
Salvador Balcells presenta la seva novel·la el dissabte 22 d'abril, a les 12.30h, a la Biblioteca La Ginesta de Begues. L'autor estarà acompanyat de Jordi Vicente, llibreter.
20/04/2017
Vilaweb recomana alguns dels nostres llibres per aquest Sant Jordi
Com cada any abans de Sant Jordi, el portal Vilaweb ha fet una selecció de 300 títols recomanats per enguany. D'aquests, deu porten el segell de Gregal:

- La ciutat dels solitaris, d'Isidre Grau (en l'apartat "Veus consolidades")
La gramola de l'Edèn, de Josep Busquets (en l'apartat "Noves veus")
Samba per a un difunt, de Salvador Casas (en l'apartat "La força de la novel·la negra")
Els crims del convent, de Salvador Balcells (en l'apartat "La força de la novel·la negra")
El camp de tarongers, de Larry Tremblay (en l'apartat "Traduccions")
- De l'estadi a la trinxera, de Domènec Jofresa (en l'apartat "Divulgació històrica i cultura popular")
- La lliço catalana, de Suso de Toro (en l'apartat "De política, del procés i derivats")
La generació de la independència, de Francesc Marco-Palau (en l'apartat "De política, del procés i derivcats")
La primera pedra, de Krzysztof Charamsa (en l'apartat "De conflictes humanitaris i compromís social")
- Esdevenir humil. Rituals per a després de Déu, de Suso de Toro (en l'apartat "Poesia")

Vegeu la llista sencera aquí 

 
14/04/2017
Presentació d'Els crims del convent a Cubelles
Salvador Balcells presenta la seva novel·la el divendres 14 d'abril, a les 11.30h, al Centre Social de Cubelles. L'autor estarà acompanyat d'Agustí Argimon, activista polític i cultural i promotor del festival Cubelles Noir.
27/03/2017
Presentació d'Els crims del convent a Barcelona
Salvador Balcells presenta la seva darrera obra el dilluns 27 de març, a les 19h, a la Llibreria Claret de Barcelona. L'autor estarà acompanyat de l'escriptora Maria Carme Roca. 
23/03/2017
Salvador Balcells, autor de Els crims del convent, ha estat entrevistat pel blog Cazarabet.
L'autor de Els crims del convent, Salvador Balcells, ha estat entrevistat pel blog literari Cazarabet.

Durant l'entrevista, Balcells destaca que el convent de Santa Anna d'Alcover té una força i atractiu molt grans. Al llarg de la seva història ha viscut múltiples vicissituds i sobre ell es podria escriure molt més. 

L'autor confessa que la novel·la és més detectivesca que no pas històrica. El context històric no és més que una excusa per explicar uns fets que són totalment producte de la meva imaginació.

Podeu accedir a l'entrevista aquí.
17/03/2017
Presentació de les novel·les Els crims del convent, Els bessons rere la finestra i Quan la mort és la vida i la vida és la mort al festival El vi fa sang, de l'Espluga de Francolí
Salvador Balcells, Esther Vila i David Cordero presenten les seves respectives novel·les negres el divendres 17 de març, a les 19h, a l'Antic Hospital de l'Espluga de Francolí, dins les activitats del festival El vi fa sang. 
10/03/2017
Presentació d'Els crims del convent a Alcover
Salvador Balcells presentarà la seva darrera novel·la el divendres 10 de març, a les 19h a la Casa de Cultura Ca Cosme d'Alcover. L'autor estarà acomanyat de l'escriptora Margarida Aritzeta. 

Alcover és l'escenari principal de la novel·la negra Els crims del convent.
03/03/2017
El blog Tu mateix llibres ressenya Els crims del convent
De la mà de l'escriptora i crítica literària Ramona Solé, el blog Tu mateix llibres ha fet una ressenya de l'última obra de Salvador Balcells, Els crims del convent.

Solé explica que és la primera vegada que Balcells s'endinsa en el món de la novel·la històrica i destaca que ha aconseguit retratar a la perfecció tant els personatges que hi apareixen com el context en el qual es desenvolupa. 

Podeu llegir la ressenya sencera aquí
28/02/2017
El Vallenc es fa ressò de la presentació d'Els crims del convent a Alcover
El mitjà presenta als seus lectors la publicació de la darrera l'obra de Salvador Balcells, que se situa al convent de Santa Anna d'Alcover. La novel·la es presentarà el divendres 10 de març a la Casa de Cultura d'Alcover.

Podeu llegir l'article clicant aquí

Salvador Balcells

SORTEIG


Exemplars premiats:
18, 108, 125, 230, 444, 501.
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788