Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La ciutat dels solitaris

Autor: Isidre Grau
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 23/02/2017
ISBN: 978-84-946490-9-7
Nombre de pàgines: 262


Preu: 18,00 €

Sinopsi

Les morts per accident del germà i la cunyada, a l’Empordà, motiven l’escriptor Maurici Perera a repassar les complexes relacions fraternals, en un entorn marcat per una nissaga d’arquitectes i per les històries de joventut que l’han conduït fins a la soledat actual.

D’altra banda, després de superar un mes en coma, el nebot Pere serà enviat pels metges de Girona als apartaments familiars d’Horta per recuperar la memòria. Allà disposarà de testimonis i nous encontres per aclarir els enigmes dels seus orígens i cobrir totes les llacunes. Tanmateix, després d’un any de fer-se càrrec de l’empresa immobiliària heretada a la Costa Brava, una carta imprevista li qüestionarà la fugida endavant sense afrontar la seva veritable identitat.

Una novel·la que explora un grup familiar, teixit entre idealismes i oportunismes, des del 1930 fins a l’actualitat, quan totes les herències es demostren bastardes i les noves generacions en paguen un preu potser massa alt.
 


Biografia de l'autor

Isidre Grau (Sabadell, 1945), de formació enginyer químic, viu a Cerdanyola del Vallès i durant molts anys ha alternat la tecnologia amb la literatura. Ha estat professor de novel·la i de conte a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. És autor de novel·les, narracions i assaigs literaris, a més d’haver publicat articles en diversos mitjans. També ha format part del col·lectiu Ofèlia Dracs.

En la seva obra destaquen la pentalogia Els colors de l’aigua (Premi Sant Jordi 1985), sobre l’espai imaginari de Vinyes de Savall, reflex de les transformacions del Vallès, i Primer paisatge (2016), un calidoscopi, en clau de ficció, de la infantesa de l’autor. Té la narrativa breu recopilada a La pell dels anys. Contes 1981-1994 (2008), a part del nou recull de contes El dia de l’incident (2013). En la seva anterior novel·la, Els amants volàtils (2011), ja va donar cos a l’escriptor Maurici Perera, protagonista de l’actual història.

Fruit de l’experiència didàctica, ha publicat L’arquitectura del conte (2001, amb nova edició revisada el 2016) i La maleta de l’escriptor (2005). Quinzenalment, publica la sèrie de contes breus Biolits al diari digital Núvol.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre La ciutat dels solitaris


26/06/2018
Xerrada d'Isidre Grau a Sant Quirze del Vallès
La setmana passada, Isidre Grau va fer una xerrada sobre la novel·la La ciutat dels solitaris a L'Oficina de Català de Sant Quirze del Vallès. A l'activitat hi van assistir alumnes del curs. 

Podeu llegir la crònica que n'ha fet l'Ajuntament aquí.
08/01/2018
El número de gener de Serra d'Or selecciona La ciutat dels solitaris
Cada mes, Xulio Ricardo Trigo publica una secció de llibres ('Tria personal') recomanats a la revista Serra d'Or. Aquest mes de gener, destaca La ciutat dels solitaris, d'Isidre Grau.
Ricardo Trigo la defineix com una novel·la social de caire centreeuropeu que ens fa més savis i amb personatges que van mostrant "una època i les dificultats per descobrir qui som quan el passat sembla ser tan sols un somni llunyà". Elogia, també, la capacitat d'Isidre Grau per escriure noves obres amb nous elements però sense perdre de vista la seva línia i estil anteriors. 

Podeu llegir la notícia descarregant-vos el següent arxiu.
13/06/2017
El Servei de Biblioteques de Catalunya recomana quatres obres publicades sota el segell d'Editorial Gregal.
​El Servei de Biblioteques de Catalunya recomana La primera pedra, La generació de la independència, Els crims del convent La ciutat dels solitaris

Podeu consultar les recomanacions aquí:
12/06/2017
L'Ara publica un article que parla sobre la necessitat que tenen molts escriptors de compaginar dues feines, la de científic i la d'escriptor. Isidre Grau n'és un dels protagonsites.
A diferència d'altres autors que plasmen la seva formació científica a les obres que publiquen, Isidre Grau (enginyer químic), La ciutat dels solitarisprefereix defuigir la seva formació i aprofundir en les relacions humanes. 

Podeu llegir el reportatge aquí.
29/05/2017
Conversa/col·loqui sobre La ciutat dels solitaris a l'Ateneu Barcelonès
Isidre Grau i Oriol Izquierdo, escriptor i gestor cultural, conduiran una conversa/col·loqui sobre la novel·la La ciutat dels solitaris. L'acte tindrà lloc el dilluns 29 de maig, a les 19h, a l'Ateneu Barcelonès. 
26/05/2017
Biel Mesquida, del Diario de Mallorca, recomana la lectura de La ciutat del solitaris.
Biel Mesquida, periodista del Diario de Mallorca, publica un article on recomana llibres de tots els territoris de la literatura, entre els quals hi ha La ciutat dels solitaris, de l'Isidre Grau.
22/05/2017
Betevé del Districte Horta-Guinardó va assistir a la presentació de La ciutat dels solitaris, d'Isidre Grau.
Isidre Grau va dur a terme una investigació molt exhaustiva i detallada d'Horta per ambientar la seva novel·la i, d'aquesta manera, ser fidel a la vida i als costums del barri i els seu veïnat. 

Podeu veure la notícia a partir del minut 7:50.

També en podeu veure una versió més ampliada aquí
19/05/2017
Oriol Izquierdo fa un repàs de l'última presentació de La ciutat del solitaris.
A través del seu blog de VilaWeb, Oriol Izquierdo repassa la presentació de La ciutat dels solitaris que es va dur a terme el passat 11 de maig a la Biblioteca de Can Matiner, d'Horta (Barcelona).

Segons el que explica Izquierdo, Isidre Grau va aprofitar la presentació per explicar el procés de construcció de la història a partir d'una imatge que li va venir al cap de sobte: la d'un noi que va en cotxe; el xofer, un home més gran, el deixa en un edifici d'apartaments individuals on s'hi haurà d'estar un temps. I aquest és l'edifici on vivia el protagonista, en Maurici. I de sobte ja té una relació familiar sorgida del no-res.

Podeu llegir l'entrada del blog aquí.
15/05/2017
CerdanyolaInfo es fa ressò de la publicació de La ciutat dels solitaris, d'Isidre Grau.
CerdanyolaInfo es fa ressò de la publicació i les presentacions de l'últim llibre d'Isidre Grau, La ciutat dels solitaris.

A la notícia s'esmenta que l'autor manifesta que La ciutat dels solitaris no té cap sentiment d'enyor d'un passat amb el que Grau és molt crític. L'escriptor es planteja que ha fet la seva generació, "que volia fer-ho tan bé", per crear "aquest caos".

Podeu llegir l'article aquí.
11/05/2017
Presentació de La ciutat dels solitaris a Horta, Barcelona
Isidre Grau presenta la seva darrera novel·la el dijous 11 de maig, a les 19hh, a la Biblioteca Horta - Can Mariner. L'autor estarà acompanyat d'Oriol Izquierdo, escriptor i gestor cultural, i de Desideri Díez, historiador.
28/04/2017
Llavor Cultural entrevista a l'autor de La ciutat dels solitaris, Isidre Grau.
L'escriptora Mercè Bagaria, de plataforma Llavor Cultural, lletres i vida sana, ha concedit una entrevista a l'autor de La ciutat dels solitaris, Isidre Grau.

Podeu llegir l'entrevista aquí.
 
20/04/2017
Vilaweb recomana alguns dels nostres llibres per aquest Sant Jordi
Com cada any abans de Sant Jordi, el portal Vilaweb ha fet una selecció de 300 títols recomanats per enguany. D'aquests, deu porten el segell de Gregal:

- La ciutat dels solitaris, d'Isidre Grau (en l'apartat "Veus consolidades")
La gramola de l'Edèn, de Josep Busquets (en l'apartat "Noves veus")
Samba per a un difunt, de Salvador Casas (en l'apartat "La força de la novel·la negra")
Els crims del convent, de Salvador Balcells (en l'apartat "La força de la novel·la negra")
El camp de tarongers, de Larry Tremblay (en l'apartat "Traduccions")
- De l'estadi a la trinxera, de Domènec Jofresa (en l'apartat "Divulgació històrica i cultura popular")
- La lliço catalana, de Suso de Toro (en l'apartat "De política, del procés i derivats")
La generació de la independència, de Francesc Marco-Palau (en l'apartat "De política, del procés i derivcats")
La primera pedra, de Krzysztof Charamsa (en l'apartat "De conflictes humanitaris i compromís social")
- Esdevenir humil. Rituals per a després de Déu, de Suso de Toro (en l'apartat "Poesia")

Vegeu la llista sencera aquí 

 
20/04/2017
El Punt Avui entrevista a Isidre Grau, autor de La ciutat dels solitaris.
Isidre Grau, autor de La ciutat dels solitaris, ha estat entrevistat per Lluís Llort, d'El Punt Avui.

Grau diu que presenta un panorama de personatges que viuen desconcertats o bloquejats. A part d'un Maurici Perera en hores baixes i el seu nebot Pere, amnèsic després de sortir del coma d'un accident, hi ha tota una galeria de secundaris que encarnen diferents tipus de soledats.

Podeu llegir l'entrevista aquí:
04/04/2017
Presentació de La ciutat dels solitaris a Cerdanyola
Isidre Grau presentarà la seva última novel·la, La ciutat dels solitaris, a la Biblioteca Central de Cerdanyola. A l'acte intervindran Jaume Aulet, assagista i professor de literatura de la UAB, en Jordi Albertí, editor de l'Editorial Gregal i el mateix autor.
04/04/2017
Presentació de La ciutat dels solitaris a Cerdanyola
Isidre Grau presentarà la seva darrera novel·la el dimarts 4 d'abril, a les 19h, a la Biblioteca Central de Cerdanyola. L'autor estarà acompanyat de Jaume Aulet, assagista i professor de literatura de la UAB; i de Jordi Albertí, editor.
28/03/2017
Presentació de La ciutat dels solitaris a Barcelona
Isidre Grau presentarà la seva darrera obra el dimarts 28 de març, a les 19h, a la llibreria Claret de Barcelona. L'autor estarà acompanyat de la presidenta del PEN Català, Carme Arenas. 
27/03/2017
Núvol ressenya l'última obra d'Isidre Grau, La ciutat dels solitaris.
El digital cultural Núvol ressenya l'última novel·la d'Isidre Grau, La ciutat dels solitaris.

A la ressenya, Mercè Bagaria destaca el fil argumental de la novel·la on diu que el personatge, en retorn d'un retir voluntari a Formentera, rep la notícia corprenedora de la mort del germà i de la cunyada i l'estat greu del nebot a causa d'un accident de cotxe. Aquest és el detonant que fa que l'escriptor busqui en la memòria els records d'infantesa, indagui en la relació amb el germà mort i en els motius que van portar els germans a emprendre camins separats.
Isidre Grau ens diu que no combrega amb l'esnobisme de fill de papà del personatge ni amb les seves actituds tèbies, que hi manté una distància crítica, però que "em serveix per fer-li dir coses que també m'afecten, com ara una visió desconcertada de l'actualitat".

Podeu llegir la notícia sencera aquí.
23/03/2017
Cerdanyola al Día ressenya La ciutat dels solitaris, d'Isidre Grau.
El diari Cerdanyola al Día fa una petita ressenya l'última obra d'Isidre Grau, La ciutat dels solitaris.

A l'article s'esmenta que en el seu últim treball Grau ofereix una mirada a quatre generacions per aclarir la desintregració familiar i, de passada, explorar els canvis socials i individuals dels últims vuitanta anys fins a la Babel actual.

 

Isidre Grau

SORTEIG


Exemplars premiats:
1, 185, 222, 280, 320 i 413.​
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788