Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

A recer dels taurons en un sofà d'escai

Autor: Àngels Fitó
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 03/04/2017
ISBN: 978-84-946758-5-0
Nombre de pàgines: 312


Preu: 18,50 €

Sinopsi

La Rosa Roqué, casada i amb una filla adolescent, proposa a la seva germana petita, la Violeta, diagnosticada d’un càncer de pit, que vagi a viure amb ells. Aquest fet i reprendre el contacte amb un tercer germà, en Narcís, sacseja l’aparent equilibri que regna la vida de la Rosa, que creurà retrobar en la genètica els trets soterrats de la seva personalitat. El trajecte vital que emprèn, i que avança al mateix ritme que el tractament oncològic de la Violeta, la porta a desprendre’s de tot allò que no considera genuïnament propi i a fer un gir en la relació amb el marit i la filla. Quan els referents familiars s’esfondren, la Rosa intueix que, en la recerca interior, ha seguit pistes equivocades.

Lligams genètics que s’esvaeixen, gens compartits, germans que es retroben, amics que s’estimen com germans, germanes que s’odien, mares biològiques i fills adoptius. En aquest camí d’anada i tornada, on busca el seu lloc al món, la Rosa es creua amb diverses històries familiars, pròpies i alienes, que la faran reflexionar sobre el paper que juguen els vincles de sang en el seu destí.Dades biogràfiques

Àngels Fitó, nascuda a Barcelona el 1970, és doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Durant més de vint anys ha exercit com a professora en diferents universitats catalanes i actualment desenvolupa la seva tasca acadèmica als Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya.

De ben petita ja inventava històries que explicava als germans, cosins i amics, però no ha estat fins que els seus tres fills s’han fet prou grans que no ha donat cos, definitivament, al seu projecte com a escriptora de ficció. En la seva primera novel·la, A recer dels taurons en un sofà d’escai, l’autora basteix una història sobre llegats genètics i morals damunt del pòsit que han deixat incomptables hores de lectura abrandada.

Notícies d'activitats i de premsa sobre A recer dels taurons en un sofà d'escai


31/05/2018
Àngels Fitó guanya el premi Ciutat de Manacor
El cap de setmana passat es va celebrar a Manacor el premi Ciutat de Manacor. Àngels Fitó, autora d'A recer dels taurons en un sofà d'escai, va guanyar el premi de novel·la. La resta de gèneres literaris també van ser protagonitzats per dones.
Ara Balears en fa notícia i menciona la primera novel·la de Fitó, publicada amb Gregal.

Podeu llegir la notícia si entre en aquest enllaç.
30/11/2017
Presentació d'A recer dels taurons en un sofà d'escai a Barcelona
Àngels Fitó presenta a Ona Llibres del barri de Gràcia la seva primera novel·la. Ho farà acompanyada de Maria Vilanova i Vila-Abdal, també escriptora, i d'Ernest Serrahima i Sant, actor, que llegirà uns fragments de l'obra. L'acte serà el dia 30 a les 7 de la tarda.
05/10/2017
La revista El Temps recomana A recer dels taurons en un sofà d'escai
Àngels Fitó debuta en el món literari amb A recer dels taurons en un sofà d'escai. La primera novel·la l'autora és una de les recomanacions d'aquesta setmana a El Temps.

Us podeu descarregar l'arxiu per llegir-ne la notícia.
08/05/2017
Presentació d'A recer dels taurons en un sofà d'escai a Barcelona
Àngels Fitó presenta la seva novel·la el dilluns 8 de maig, a les 19h, a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya de Barcelona. L'autora estarà acompanyada de l'escriptor Jaume C. Pons Alorda. 
27/04/2017
El Blog de Comunicació Interna de la UOC recomana la lectura de l'ultima obra d'Àngels Fitó, A recer dels taurons en un sofà d'escai.
El Blog de Comunicació Interna de la UOC fa una recull de recomanacions, entre elles, A recer dels taurons en un sofà d'escai, la primera novel·la d'Àngels Fitó. 

Podeu llegir les recomanacions aquí.
27/04/2017
L'Ajuntament de La Garriga es fa ressò de la publicació de la primera novel·la d'Àngels Fitó.
L'Ajuntament de La Garriga es fa ressò de la publicació d'A recer dels taurons en un sofà d'escai, la primera novel·la de l'Àngels Fitó.

Podeu llegir la notícia aquí.
25/04/2017
Àngles Fitó i altres autors vallesans donen el tret de sortida al Sant Jordi a Granollers.
Bona part dels autors vallesans, entre ells l'Àngels Fitó, autora d'A recer dels taurons en un sofà d'escai, van iniciar la diada de Sant Jordi a Granollers.

Podeu llegir la notícia de el 9 nou aquí.
20/04/2017
Ara Vallès es fa ressò de la publicació de la novel·la A recer dels taurons en un sofà d'escai
Amb el títol "La garriguenca Àngels Fitó publica la seva primera novel·la", el digital Ara Vallès es fa ressó de la publicació de l'obra A recer dels taurons en un sofà d'escai. A més a més, l'article també menciona que la novel·la es presentarà aquest 20 d'abril a les 19h a la Fundació Universitària Martí l'Humà de la Garriga, que comptarà també amb la presència de l'escriptor Ferran Garcia.

Podeu llegir l'article aquí
20/04/2017
Presentació d'A recer dels taurons en un sofà d'escai a la Garriga
Àngels Fitó presentarà la seva novel·la el dijous 20 d'abril, a les 19h, a la seu de la Fundació Universitària Martí l'Humà de la Garriga. L'autora estarà acompanyada de l'escriptor Ferran Garcia.
19/04/2017
Ràdio Silenci entrevista a Àngels Fitó, autora d'A recer dels tauros en un sofà d'escai.
Jordi Costa, de la llibreria Stragoff i de Ràdio Silenci de La Garriga, entrevista a l'autora d'A recer dels taurons en un sofà d'escai, Àngels Fitó.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí:
 

Àngels Fitó

SORTEIG


Exemplars premiats:
14, 86, 187, 212, 362 i 516
 
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788