Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Rel

Autor: Jordi Serra i Garrido
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 15/05/2017
ISBN: 978-84-17082-11-6
Nombre de pàgines: 210


Preu: 16,00 €

SINOPSI

«He cercat el paisatge deslliurat del pes de l’home. Cap ull que repensi l’arquitectura anàrquica de llums i ombres. Llengües d’aigua pentinant el silenci de la platja. El sostremort de flama i núvol d’una albada sense nom. Malsons vegetals. Canyars abatuts i romegueres mudes de gebre, mudes com la tortura del brancam nu de fulla. Rostres, històries dibuixades a la roca, a l’escorça, a l’estrip cru d’una soca, entotsolada al marge del viarany.»

A Rel, la desolació interior batega en el paisatge. La imatge s’ajusta a la paraula que dorm. Neix el vers i es fa mirall de l’arbre, del núvol, del vent i de la mar. Retorn.
 


BIOGRAFIA

Jordi Serra i Garrido
(Palamós, 1967) és escriptor i professor de literatura i llengua catalana. Si bé s’aficiona a l’escriptura de ben jove, s’inicia en el món artístic com a músic, activitat a la qual es dedica durant uns anys com a bateria del grup Rey Nicotina.

Abandona progressivament aquesta faceta i s’orienta cap al món de la docència, en el qual treballa des dels 25 anys. El 2011 publica Un monstre a l’orella, novel·la curta infantil –o no– il·lustrada per ell mateix. D’aleshores ençà intensifica la tasca literària, i comença a publicar narrativa curta i poesia al seu blog Òlsmut. Entre 2011 i 2015 apareixen diversos contes seus a la revista digital Paper de vidre.

Amb el recull de relats La cantonada i altres històries (2013) inicia la seva col·laboració amb l’Editorial Gregal, amb la qual ha publicat també el volum de poesia Desig de llum i d’ombra (2014). El març de 2016, amb l’agrupació teatral La Gespa, de Palamós, estrena l’espectacle Ritme de llum i d’ombra, recital dramàtic basat principalment en textos propis i d’alguns dels seus poetes de referència.

Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Rel


04/08/2017
Jordi Serra participa en un recital poètic a Palafrugell
Jordi Serra i Garrido recitarà fragments del seu darrer llibre de poesia, Rel, el divendres 4 d'agost, a les 19h, a la Biblioteca de Palafrugell, juntament amb els poetes Lluís Lucero, ​Núria Freixa, Maite Muns i Carles Duarte.
17/07/2017
La Revista Baix Empordà es fa ressò de Rel, de Jordi Serra.
Rel és el segon llibre de poemes que el palamosí publica amb Gregal. Els set poemaris que conformen l'obra són fruit de la necessitat de l'autor de donar veu a fotografies que ell mateix havia fet de paisatges concrets o, al revés, de donar imatge a poemes que ja tenia escrits.

Tot seguit, podeu descarregar-vos l'arxiu.
17/06/2017
Presentació de Rel a Girona
Jordi Serra i Garrido presenta el seu darrer llibre de poesia el dissabte 17 de juny, a les 19h, a la Llibreria Cafè Context. L'autor estarà acompanyat del poeta Lluís Lucero. 
03/06/2017
Presentació de Rel a Palamós
Jordi Serra i Garrido presentarà el seu darrer llibre de poesia el dissabte, 3 de juny, a les 20.30h, a la llibreria Gavina de Palamós. L'autor estarà acompanyat de l'escriptor Joan Gasull.
02/06/2017
L'emissora local de Palamós entrevista Jordi Serra, escriptor i poeta, arran de la seva última obra publicada: Rel.
Carlos Ribas, que dirigeix l'espai cultural de Ràdio Palamós, entrevista Jordi Serra i fa un repàs de la trajectòria de l'autor de Rel, que demà presentarà la seva obra a la llibreria La Gavina de Palamós.

Podeu escoltar l'entrevista sencera accedint en aquest enllaç.
31/05/2017
Marta Pérez recomana Rel a Ràdio Sant Feliu 
La poetessa recomana el darrer llibre de Jordi Serra i Garrido al programa El Mirall de Ràdio Sant Feliu. A més, Marta Pérez, conductora de la secció Contrapunt Poètic, i Sílvia Guillén, la presentadora, reciten diversos fragments del poemari. 

Podeu escoltar-ho clicant aquí (a partir del minut 14.30).
19/05/2017
Recital de poesia Intensitat sobre Un segon fora del dubte i Rel
Marta Pérez i Sierra i Jordi Serra i Garrido recitaran poemes dels seus darrers llibres, Un segon fora del dubte i Rel. L'acte tindrà lloc el divendres 19 de maig, a les 19h, al Cercle Artístic de Sitges. El recital estarà acompanyat musicalment per l'arpista Caterina del Cerro.
18/05/2017
Presentació de Rel a Barcelona
Jordi Serra i Garrido presentarà el seu darrer llibre de poesia, Rel, el dijous 18 de maig, a les 19h, a la Llibreria Claret de Barcelona. L'autor estarà acompanyat de la poeta Marta Pérez i Sierra. 

Jordi Serra i Garrido
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788