Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'indià i l'ocell del bec daurat

Autor: Joan Manuel Rius Pantaleoni
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 22/05/2017
ISBN: 978-84-17082-12-3
Nombre de pàgines: 314


Preu: 18,00 €

L’autor ens submergeix en la Cuba colonial dels ingenios, els esclaus i els santeros, a través de la història d’Esteve Salvany, un indià decidit a triomfar a qualsevol preu.
 


Sinopsi
A mitjan segle XIX, una baralla empeny l’Esteve a fugir del seu poble i embarcar-se cap a Cuba. Posteriorment, fa un viatge a l’Àfrica, on li regalen una esclava, la qual influirà decididament en la seva vida. Amb el casament amb una criolla rica, el seu ascens social en el món dels negocis és imparable. Compra un parell d’ingenios i entra en el món de la sacarocràcia.

Tot i que està casat, les dones són la seva passió; les amants i amigues l’acompanyaran sempre. La vida a la colònia, els negocis foscos, la corrupció i la política repressiva del govern espanyol són els elements que marquen la seva estada a l’illa. L’aixecament dels cubans contra la dominació espanyola el farà tornar finalment cap a Catalunya, on invertirà els diners en immobles i negocis i aconseguirà que ell i la seva família siguin acceptats i respectats per la burgesa societat catalana. 

Tanmateix, la fallida d’un dels negocis i la traïció d’un amic el deixaran en una situació econòmica delicada. Així, quan creu que ho té tot controlat és quan començaran a complir-se els pronòstics d’una fetillera.Biografia

Joan Manuel Rius Pantaleoni (Barcelona, 1941). Va estudiar la carrera de Dret, però circumstàncies familiars el van dirigir cap al món de la indústria i el comerç. Més tard, va realitzar cursos de direcció d’empreses a ESADE i IESE. El contacte amb el món dels negocis li ha permès viatjar i conèixer molts personatges i ambients diferents que, d’alguna manera, han tingut influència en la seva producció literària.

La història sempre té un cert protagonisme en les seves narracions, fet que ajuda a situar i ambientar els personatges en unes coordenades ben identificables.

Autor de vocació tardana, després de cursar estudis a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, ha publicat aquesta seva primera obra, L’indià i l’ocell del bec daurat.

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'indià i l'ocell del bec daurat


20/09/2018
Ona la Torre entrevista Joan Manuel Rius
Amb motiu de la Fira d'Indians que es va celebrar el cap de setmana passat a Torredembarra, Joan Manuel Rius va ser entrevistat a la ràdio local per parlar de la seva novel·la, L'indià i l'ocell del bec daurat

Podeu llegir i escoltar la notícia si entreu aquí
15/09/2018
Presentació de L'indià i l'ocell del bec daurat i La indiana a Torredembarra
Les dues novel·les de temàtica indiana, L'indià i l'ocell del bec daurat i La indiana, es presentaran dissabte 15 de setembre a 2/4 d 8 de la tarda a Torredembarra amb motiu de la Fira d'Indians. Les presentacions aniran a càrrec dels seus autors, Joan Manuel Rius i Roser Burgues, i de Pere Tardà, responsable de Cat Patrimoni i coordinador de la fira.
26/04/2018
TV Tossa emet les presentacions dels llibres de temàtica indiana
El passat 14 d'abril, L'indià i l'ocell del bec daurat i La indiana es van presentar a la Fira d'Indians de Tossa de Mar. La televisió local va emetre en directe l'acte.

Podeu recuperar la presentació si feu clic en aquest enllaç.
14/04/2018
Presentació de L'indià i l'ocell del bec daurat i La indiana a Tossa de Mar
Amb motiu de la Fira d'Indians que se celebra a Tossa de Mar el cap de setmana del 14 i 15 d'abril, La Casa de Cultura acull les presentacions de La indiana, de Roser Burgués, i L'indià i l'ocell del bec daurat, de Joan Manuel Rius. L'acte serà el dia 14 a les 7 de la tarda.
18/09/2017
Ràdio Capital es fa ressò de L'indià i l'ocell del bec daurat i La indiana amb motiu de la XIV Fira d'Indians a Begur.
Joan Manuel Rius és entrevistat per Ràdio Capital. L'autor explica que des de sempre s'ha sentit atret pels indians. Ja de gran, ha decidit escriure una novel·la fictícia inspirada en un jove del Maresme que emprèn un viatge cap a Cuba, on establirà llaços importants i negocis que li canviaran la manera de fer i de veure la vida. 

Podeu escoltar l'entrevista aquí i llegir el resum de les presentacions en aquest altre enllaç.
07/09/2017
Presentació de La indiana i de L'inidà i l'ocell del bec daurat a Begur
Amb motiu de la Fira d'Indians de Begur, Roser Burgués i Joan Manuel Rius presentaran les seves novel·les el dijous 7 de setembre, a les 19h, a la Bibliteca Escoles Velles de Begur. Els autors estaran acompanyats d'Anna Castellví, gerent de la Xarxa Municipis Indians.
07/06/2017
Ràdio Sant Feliu de Guíxols es fa ressò de L'indià i l'ocell del bec daurat, de Joan Manuel Rius.
Ràdio de Sant Feliu de Guíxols ha fet una menció a la primera novel·la de l'escriptor barceloní, que fa molts anys que estiueja al poble de la Costa Brava.

Podeu llegir la notícia aquí.
25/05/2017
Presentació de L'indià i l'ocell del bec daurat a Barcelona
Joan Manuel Rius presenta la seva novel·la històrica el dijous 25 de maig, a les 19h, a l'Ateneu Barcelonès. L'autor estarà acompanyat de Ramon Erra, escriptor i professor d'escriptura. 

Joan Manuel Rius Pantaleoni

SORTEIG


Exemplars premiats:
2, 18, 250, 303, 324 i 400.
 
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788