Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Nou pisos d'un replà

Autor: Jordi Sedó
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 12/06/2017
ISBN: 978-84-17082-16-1
Nombre de pàgines: 128


Preu: 14,00 €

Un bar, nou contes i nou personatges. Vides creuades però solitàries, totes sotmeses a les envestides de l’atzar.  

SINOPSI
Nou pisos d’un replà és un llibre de narracions breus. Cada un dels contes té sentit per ell mateix i pot funcionar de manera autònoma, però l’autor ha volgut donar al conjunt una certa unitat, fent coincidir tots els personatges en un moment determinat: al voltant de les nou del matí d’un dia de tardor de 2006 en un bar de l’Eixample de Barcelona.

Així, el lector va descobrint com els protagonistes de cada un dels relats van desfilant pels altres contes amb papers que poden ser més o menys significatius. Aquest plantejament permet posar de relleu, d’una manera crua, l’anonimat de cada un dels personatges de les històries, i també la indiferència amb què les persones vivim els drames aliens. S’hi fa evident que tendim a ignorar-los, encara que ens siguin extraordinàriament propers en l’espai –com és el cas del que passa a l’interior de cada un dels pisos d’un mateix replà–, o propers en el terreny de l’afectivitat, com succeeix amb alguns dels personatges.

Nou pisos d’un replà relata nou històries en què els protagonistes són presoners del seu destí, titelles que ballen al ritme que els marquen els esdeveniments, com ho faria un fràgil vaixell de paper abandonat a la seva sort a cavall d’un impetuós corrent d’aigua.


BIOGRAFIA
Jordi Sedó és un autor que ha conreat l’assaig i l’estudi empíric. Ha escrit, principalment, sobre sociolingüística, lingüística i educació, amb un bon nombre de llibres publicats i més de mil articles a la premsa.

La narrativa breu no li és desconeguda, perquè, abans d’aquest llibre, ja havia publicat el recull de contes Mira sota el coixí (2008).

Llicenciat en Filologia Catalana i mestre, pot lluir de ser un bon poliglota. Ha treballat en diferents centres educatius de Barcelona, el Maresme i el Vallès Oriental; va exercir el càrrec de Delegat Territorial adjunt a la Delegació d’Ensenyament de Barcelona-Ciutat i, actualment, es dedica a la docència, a escriure i a impartir conferències.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Nou pisos d'un replà


04/09/2018
Article sobre Els secrets del planeta Mots a El Punt Avui
El Punt Avui publica un article d'opinió d'Isabel-Clara Simó sobre l'obra juvenil Els secrets del planeta Mots. L'escriptora elogia l'obra de Jordi Sedó, la seva ironia i el seu enginy per crear diàlegs entre els personatges, que són mots. 
A més, també esmenta Nous pisos d'un replà, la darrera novel·la de l'autor. 

Podeu llegir l'article en aquest enllaç.
29/05/2018
El 9 Nou esmenta Nou pisos d'un replà en un dels seus articles
Teresa Sagrera publica un article sobre Nou pisos d'un replà, de Jordi Sedó, a El 9 Nou edició del Vallès. Sagrera destaca que es tracta d'un llibre molt ben escrit i amb molt bones reflexions.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
18/01/2018
Presentació de Nou pisos d'un replà a Barcelona
Jordi Sedó presenta Nou pisos d'un replà a la llibreria Claret de Barcelona el 18 de gener a les 7 de la tarda. Ho farà acompanyat de Marta Pérez Sierra, poeta i escriptora. 
15/01/2018
Marta Pérez Sierra parla de Nou pisos d'un replà al seu blog
Nou pisos d'un replà és una novel·la que explica les històries de nou personatges diferents (cada un és un capítol) que coincideixen en un bar al mateix moment. Segons Marta Pérez Sierra, aquesta obra és com la seqüència d'una pel·lícula, ja que es mostren diferents espais i personatges des d'angles diferents però que estan relacionats entre ells. 

Podeu entrar en aquest enllaç per llegir la ressenya sencera. 
19/12/2017
Jordi Sedó és entrevistat al programa 'Misteris' de Rac1
Sebastià d'Arbó entrevista Sedó al seu programa de Rac1, 'Misteris'. Nou pisos d'un replà és l'última publicació de l'escriptor i lingüista. Aquesta és una novel·la formada per nou relats lligats entre si, cada un dels quals és un capítol i porta per títol el nom dels diferents personatges.
Els relats de Sedó són introspectius, van molt al fonts dels sentiments. Tot i que no són relats autobiogràfics, els seus personatges estan fets de "trossets" d'ell mateix, de persones i de situacions dels seu entorn o de coses que li han cridat l'atenció. Creu que la realitat s'ha d'utilitzar per escriure i crear històries.

Podeu descarregar-vos l'entrevista sencera tot seguit.
30/11/2017
Nou pisos d'un replà i Jordi Sedó són notícia a El 9 Nou (edició del Vallès Oriental)
El reportatge destaca que els personatges dels nou relats de la novel·la s'inspiren en la seva pròpia vida o en persones del seu entorn. Per aquest motiu, l'autor admet que s'estima els personatges, malgrat que alguns cometin coses terribles. També comenta que tots ells tenen alguna feblesa que marca les seves accions i que el sentiment de culpa és força present al llarg de tot el llibre. 

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
23/11/2017
Entrevista a Jordi Sedó a Amindola, el suplement cultural del Diari de l'Ametlla
L'autor de Nou pisos d'un replà ens parla, sobretot, dels personatges que formen part dels nou relats de l'obra. Alguns d'ells, inspirats en la seva vida o en la de persones properes a ell, estan connectats entre si. Sedó, que és lingüista i professor, explica el seu procés creatiu i tota la feina que comporta escriure una novel·la, ja que són moltes les hores de feina que hi ha entre la idea relatada en un inici i el resultat final. 

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
11/10/2017
Presentació de Nou pisos d'un replà a l'Ametlla del Vallès
Jordi Sedó presenta la seva darrera obra el dimecres, 11 d'octubre, a les 19.30 h, a la Biblioteca Municipal Josep Badía de l'Ametlla del Vallès. L'autor estarà acompanyat de  Lola Tresserras, catedràtica de Llengua Castellana a l'Institut Manuel Blancafort.
25/09/2017
Presentació de Nou pisos d'un replà a Cardedeu
Jordi Sedó presentarà la seva darrera obra el dilluns 25 de setembre, a les 19h, al Casal de la Gent Gran de Cardedeu. L'autor estarà acompanyat de la poeta Marta Pérez i Sierra, que també presentarà una de les seves obres. 
L'acte està organitzat pel taller d'escriptura TEC-CA.
19/09/2017
VOTV (Vallès Oriental Televisió) es fa ressò de Nou pisos d'un replà.
A l'entrevista, l'autor de l'Ametlla del Vallès, Jordi Sedó, diu que l'objectiu de la novel·la és reflectir com "les persones som com barques de paper a cavall d'un corrent d'aigua que ens porta cap on vol".

Podeu veure l'entrevista en aquest enllaç.
28/06/2017
Jordi Sedó (Nou pisos d'un replà) és entrevistat per Ràdio Granollers el dia de la presentació del llibre a la capital del Vallès Oriental.
L'autor explica el procés creatiu d'aquest llibre de narrativa breu que ell mateix defineix com un "híbrid entre la novel·la i el llibre de relats". Aquesta és una obra formada per nou relats -d'aquí el títol- protagonitzats per personatges que viuen a prop, que pràcticament no es coneixen i que es mouen a mercè de l'atzar.

Podeu descarregar-vos l'arxiu:
27/06/2017
Presentació de Nou pisos d'un replà a Granollers
Jordi Sedó presenta la seva novel·la el dimarts 27 de juny, a les 20h, a la Biblioteca Can Pedrals de Granollers. L'autor estarà acompanyat de l'escriptora Isabel-Clara Simó. 
23/06/2017
AraGranollers es fa ressò de Nou pisos d'un replà, de Jordi Sedó.
El dia 27 de juny Granollers acollirà la segona presentació de la novel·la de narracions breus de Jordi Sedó acompanyat, novament, d'Isabel-Clara Simó.

Podeu descarregar-vos l'arxiu:
16/06/2017
Nou pisos d'un replà és notícia a Ràdio Silenci, la ràdio local de la Garriga.
Una Isabel-Clara Simó gratament sorpresa per la quantitat de gent que va assistir a la presentació de Nou pisos d'un replà lloa la segona obra de Jordi Sedó que presenta el format de relats breus que s'encadenen entre si.

Podeu sentir la notícia aquí.
15/06/2017
A l'AraVallès parlen de dues obres publicades per autos vallesans: Nou pisos d'un replà (Jordi Sedó) i La mestra (Rosa M. Pascual).

 

El diari es fa ressò de la presentació de Nou pisos d'un replà, de Jordi Sedó, que va tenir lloc ahir a la Garriga. Es parla de l'obra i també fa un repàs de la vida de Sedó com a escriptor.
A més, també es destaca la publicació de La mestra, de Rosa Maria Pascual, autora vallesana que homenatja els i les mestres que durant la postguerra van saber mantenir l'optimisme.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
14/06/2017
La Garriga Digital es fa ressò de la novel·la Nou pisos d'un replà, de Jordi Sedó, i de la presentació que se celebra aquesta tarda.
Nou pisos d'un replà es presenta avui a la Biblitoeca Núria Albó de la Garriga a les 8 de la tarda. El diari digital del municipi ens parla de l'argument de l'obra i de la trajectòria professional de Jordi Sedó com a escriptor i articulista. 

Podeu llegir la notícia aquí.
14/06/2017
Presentació de Nous pisos d'un replà a la Garriga
Jordi Sedó presenta la seva novel·la el dimecres 14 de juny, a les 10h, a la Biblioteca Núria Albó de la Garriga. L'autor estarà acompanyat de l'escriptora Isabel-Clara Simó.

Nou pisos d'un replà és un llibre de narracions breus, on cada un dels contes té sentit per ell mateix, però alhora tots ells funcionen com una narració completa. Un bar, nou contes i nou personatges. Vides creuades però solitàries, totes sotmeses a les envestides de l’atzar. 

Jordi Sedó

SORTEIG


Exemplars premiats:
36, 86, 109, 167, 250 i 253.
 
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788