Narrativa juvenil


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Nanuc

Autor: Jordi Ortiz
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 19/06/2017
ISBN: 978-84-17082-17-8
Nombre de pàgines: 344


Preu: 16,80 €

SINOPSI

Iulian Dumitrescu era catedràtic de Geologia i Paleontologia a la Universitat de Bucarest. Seguint un pressentiment, va presentar-se a Castellar de n’Hug, a casa d’un antic bidell d’institut. Miquel Palau guardava un fragment de tauleta del temps en què feia d’arqueòleg aficionat. Dumitrescu el va sorprendre mostrant-li l’altra meitat de tauleta... trobada a l’altre extrem d’Europa. Com hi havia arribat? Com havia estat la vida de la persona que l’havia fabricada i decorada catorze mil anys enrere? I què hi tenien a veure, els neandertals, amb tot plegat? El cas és que hi havia ossos seus en el jaciment, i eren milers d’anys més moderns que les estimacions acceptades sobre l’època d’extinció d’aquests homínids.

Lluna va ser la primera a conèixer el foraster que arribava a la tribu dels llunaplena. Tot en ell era estrany: la forma de vestir, l’accent que tenia en parlar, el color dels cabells i, fins i tot, el nom. Es deia Nanuc, una paraula que no volia dir res. Ell explicava que en la llengua de la seva tribu significava «os blanc», però gairebé ningú no creia aquella història de llengües diferents, igual com no creien que hi hagués altres tribus més enllà de la infranquejable serralada de muntanyes que Nanuc assegurava haver travessat.

BIOGRAFIA

Jordi Ortiz
va néixer a Barcelona el 1969. El 1998 va publicar una novel·la de sèrie negra, Crim a les Àligues, la qual ha estat seguida d’una vintena de títols més dirigits a tota mena de públics. Les seves narracions han rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen: el Contarella de Ciutadella de Menorca, per Bublub, el peix que no sabia nedar, i el Vila de Perpinyà, per Gota d’aigua, adreçats a infants; el Mallorca, per In absentia [Judici a la Terra], i el Ciutat d’Olot, per Doble identitat, dirigits als joves; el Ciutat d’Elx-Antoni Bru, per Essència de guaiaba, i el Ciutat de Badalona, per Oprimits, destinats al públic adult; i el Carlemany per al foment de la lectura, per Vorejant els límits. 

A banda d’escriure, dedica força temps a visitar escoles i instituts per intentar despertar en el jovent la passió per la lectura i l’escriptura.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Nanuc


16/03/2018
La Revista de Girona destaca alguns títols de Gregal
El número 307 de la Revista de Girona destaca algunes obres de Gregal a la seva secció de novetats literàries. Apareixen citades: Nanuc (Jordi Ortiz), Rendició a la neu (Agustí Segarra), El jardí de les delícies i L'illa, el far el vent (Josep Manuel Vida-lIllanes). A més, destaca especialment "Tumulto". Meditacions sobre l'octubre català (A. Gonzàlez i Vilalta, E. Ucelay-Da Cal i P. Garcia-Planas).

Us podeu descarregar la notícia tot seguit.
12/12/2017
Presentació de Nanuc a Barcelona
La presentació de llibre de narrativa juvenil, Nanuc, anirà a càrrec del seu autor, Jordi Ortiz. L'acte serà el dia 12 de desembre a les 7 de la tarda a la llibreria Claret de Barcelona.

Jordi Ortiz

SORTEIG


Exemplars premiats:
23, 201, 225, 234, 313 i 414.


Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788