Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Rendició a la neu

Autor: Agustí Segarra
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 04/05/2017
ISBN: 978-84-17082-24-6
Nombre de pàgines: 214


Preu: 19,00 €

SINOPSI

Rendició a la neu és una novel·la sobre la Guerra Civil que construeix un relat apassionant d’un tema molt poc tractat: el dels desertors de l’exèrcit republicà. Descriu d’una manera gairebé fílmica el patiment, el dolor i l’infortuni dels seus protagonistes, els germans Batllori, que són mobilitzats i destinats al cos de carrabiners de la República a la Comandància de Puigcerdà. 

Junts, opten per desertar de l’exèrcit republicà fugint de la guerra i del seu passat i emprenen el camí de l’exili, però, abans de creuar la frontera, accepten ajudar a evacuar i fugir els membres de la colònia infantil Alba de Ter. 

Finalment, arriben a París per separat després de tota mena de dificultats, com ara el camp de concentració de Barcarès. El destí comú es trencarà amb l’ocupació alemanya de la capital francesa. Mentre el Florenci opta per romandre a França i integrar-se a la nova realitat, renunciant a tornar a Catalunya, el Fidel decideix emprendre el retorn en un viatge trepidant per tal de reprendre la lluita antifranquista i d’alliberament nacional. 
Finalment, reunits de nou a Barcelona, els esdeveniments tràgics en què es veuen immersos els imposaran una rendició interior que assumiran de manera ben diferent.


BIOGRAFIA

Agustí Segarra
(Barcelona, 1945), tècnic industrial, filòsof i escriptor, ha exercit la docència en l’àmbit universitari i ha treballat en diverses entitats editorials i de caràcter cultural i polític. Especialitzat en història del pensament, el 1976 guanyà el premi Jaume Carner de l’IEC amb El pensament anarquista a Catalunya. Paral·lelament, participà en el moviment de la Nova Cançó i del teatre independent com a actor i director. 

Inicia la seva trajectòria literària amb Refugi entre boires (1989) i a continuació publica les novel·les La vall dels forcats (1992) i El bosc subterrani (1998). El 2005 és guardonat amb el premi Joaquim Amat-Piniella per La ciutat en flames (2006), amb la qual inicia un cicle d’obres dedicat a reflectir el rerefons i les diferents visions socials del període comprès entre finals del XIX i l’inici de la dictadura franquista. Rendició a la neu tanca aquest cicle.

www.escriptors.cat/autors/segarraaAmb el suport del Departament de CulturaNotícies d'activitats i de premsa sobre Rendició a la neu


18/04/2018
L'Independent de Gràcia es fa ressò de Rendició a la neu
L'Independent de Gràcia reprodueix un fragment del llibre Rendició a la neu, d'Agustí Segarra, autor del barri. A més, inclou la seva biografia i una petita sinopsi de l'obra.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
19/03/2018
El Punt Avui recomana Rendició a la neu
David Castillo recomana Rendició a la neu a la selecció de llibres del suplement d'El Punt Avui. Caracteritza el llibre com una obra que hauria de ser cabdal i referent de la història contemporània de Catalunya.

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
16/03/2018
La Revista de Girona destaca alguns títols de Gregal
El número 307 de la Revista de Girona destaca algunes obres de Gregal a la seva secció de novetats literàries. Apareixen citades: Nanuc (Jordi Ortiz), Rendició a la neu (Agustí Segarra), El jardí de les delícies i L'illa, el far el vent (Josep Manuel Vida-lIllanes). A més, destaca especialment "Tumulto". Meditacions sobre l'octubre català (A. Gonzàlez i Vilalta, E. Ucelay-Da Cal i P. Garcia-Planas).

Us podeu descarregar la notícia tot seguit.
09/02/2018
Rendició a la neu recomanat a El Temps
En la seva selecció habitual de lectures recomanades a El Temps, aquesta vegada Rendició a la neu és un dels llibres seleccionats i ressenyats per la revista. 

Podeu llegir la ressenya si us descarregueu l'arxiu següent.
16/01/2018
TV del Ripollès fa un reportatge sobre Rendició a la neu

La colònia Alba del Ter (situada a prop de Ripoll) és un dels escenaris de Rendició a la neu. L'autor diu que aquesta és una colònia poc coneguda i tota la informació que va trobar relacionada amb aquest indret li va ser molt útil per crear la novel·la. Agustí Segarra explica el motiu del títol: per a ell és necessari rendir-se per continuar endavant a la vida, però no considerant la rendició com una feblesa, sinó com una força que cal superar. 
Podeu veure la notícia sencera fent clic en aquest enllaç.
27/12/2017
L'Independent de Gràcia es fa ressò de Rendició a la neu
El diari del barri de Gràcia publica una notícia sobre l'última obra d'Agustí Segarra, Rendició a la neu, que es va presentar el passat mes d'octubre al CAT de Gràcia. El diari destaca la bona descripció de la natura "d'una forma gairebé fílmica" de tots els indrets que recorren els personatges.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
03/11/2017
Presentació de Rendició a la neu a Ripoll
La novel·la d'Agustí Segarra es presenta a Ripoll el dia 3 de novembre a les 7 a l'Arxiu Comarcal del Ripollès. La presentació anirà a càrrec de Jordi Munell (alcalde del municipi), Josep Ribas (director de l'Arxiu) i el doctor Eudald Maideu (metge), a més de l'autor.
25/10/2017
L'independent de Gràcia es fa ressò de la presentació de Rendició a la neu
El dimarts 24 d'octubre es va presentar Rendició a la neu, d'Agustí Segarra, al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia. Albert Balanzà, periodista, en va ser el presentador i Pepa Arenós, actriu, va llegir (o més aviat interpretar) alguns fragments de la novel·la. 

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
 
24/10/2017
Presentació de Rendició a la neu a Barcelona
Agustí Segarra presenta la seva darrera novel·la acompanyat d'Albert Balanzà (periodista) i Pepa Arenós (actriu), que llegirà uns fragments de l'obra. L'acte serà a les 7 de la tarda a al Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia.
28/09/2017
Racó Català recomana Rendició a la neu.
El llibre d'Agustí Segarra tanca un cicle d'obres dedicat a reflectir el rerefons i les diferents visions socials del període comprès entre finals del segle XIX i l'inici de la dictadura franquista. 

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
16/09/2017
Presentació de Rendició a la neu, d'Agustí Segarra
Agustí Segarra presentarà Rendició a la neu el dissabte 16 de setembre, dins del marc de la Setmana del Llibre en Català. La presentació serà a les 18h a l'escenari 2 i a l'acte hi intervindrà l'escriptor Martí Gironell i el mateix autor, Augustí Segarra.

Rendició a la neu tracta sobre germans que afrontaran el final de la guerra i l’exili amb sentiments i actituds contradictòries, sobretot a l’hora de saber si cal o no rendir-se a la nova realitat.

 

Agustí Segarra

SORTEIG


Exemplars premiats:
15, 33, 75, 111, 230 i 584.
 
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788