Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Per Catalunya!

Autor: Suso de Toro
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 04/09/2017
ISBN: 978-84-17082-26-0
Nombre de pàgines: 160


Preu: 12,00 €

Segons Suso de Toro, “Tot el que està passant a Catalunya és el més valent, democràtic i constructiu que li ha passat a l’Estat espanyol en els últims quaranta anys”. El llibre és un recull de 30 articles de l’autor publicats al diari Ara, amb pròleg de Maiol Roger.
 


SINOPSI


Els articles recollits en aquest llibre han estat escrits durant els últims anys en paral·lel al procés que viu la societat catalana i Catalunya com a país. També al mateix temps que la crisi, que a més de ser econòmica és moral, de la societat espanyola i del Regne d’Espanya com a estat nació.

Fa uns anys pensava que Catalunya podia i havia de ser mestra d’Espanya per construir un estat vertaderament federal o confederal i una societat democràtica i animosa. Ara ja no ho crec. El projecte d’Espanya que s’ha realitzat és un final de camí, és un estat que s’ha tancat les portes a si mateix. La cultura política rància, excloent i autoritària del nacionalisme espanyol ha negat qualsevol reconeixement o diàleg intern, i la bulímia de la cort madrilenya, un vertader forat negre, ho ha devorat tot.

La meva curiositat inicial per aquest país, el qual veia culte, tolerant i creatiu, va passar a ser d’admiració pel seu nervi cívic i la seva valentia. La llibertat es guanya amb raó i valentia. I tot el que està passant a Catalunya és el més valent, democràtic i constructiu que li ha passat a l’Estat espanyol en els últims quaranta anys. Qui desitgi la democràcia i qui estimi la llibertat, com és possible que no estigui amb Catalunya?BIOGRAFIA


Suso de Toro (Santiago de Compostel·la, 1956) és llicenciat en Art Modern i Contemporani. Guionista de televisió i col·laborador habitual en mitjans periodístics, ha publicat més de trenta llibres de narrativa, teatre i assaig, i ha rebut diversos premis literaris, entre els quals destaca el Nacional de Narrativa de les Lletres Espanyoles (2003).

Els seus llibres han estat traduïts a moltes llengües i han estat objecte d’estudi en universitats europees i americanes.

El 2014 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya i va rebre el Premi Internacional Joan B. Cendrós, concedit per Òmnium Cultural.

Aquest és el tercer títol que publica amb Editorial Gregal. Prèviament, l’abril d’enguany, va aparèixer La lliçó catalana i Humildar. Rituales para después de Dios, en versió catalana i castellana.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Per Catalunya!


15/06/2018
La República entrevista Suso de Toro
La República, el nou diari setmanal, va entrevista Suso de Toro. El diari dedica 4 pàgines a l'autor i destaca tres de les obres publicades amb Gregal: Per Catalunya!, La lliçó catalana i Fora de si.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
27/02/2018
Suso de Toro és entrevistat al programa 'El Divan' de TV3
Sílvia Cóppulo entrevista l'escriptor i intel·lectual gallec Suso de Toro, autor de dos assajos de Gregal (La lliçó catalana i Per Catalunya!) i dos llibres de caràcter espiritual i poètic (Humildar i Esdevenir humil) als quals es fa referència durant el programa.

Podeu veure el programa sencer si entreu en aquest enllaç.
05/02/2018
Espai Contrabandos recomana Per Catalunya! a Surtdecasa.cat
El portal de notícies Surtdecasa entrevista Mar Carrera, editora de Pol·len Edicions, que gestiona l'Espai Contrabandos. 
A l'entrevista, es mencionen alguns dels títols que recomana l'Espai Contrabandos. Entre els recomanats hi ha Per Catalunya!, de Suso de Toro, el recull d'articles d'opinió favorables a la independència que el periodista va publicar al diari Ara

Podeu llegir l'entreviata sencera fent clic aquí.
22/11/2017
Racó Català recomana Per Catalunya!
L'últim recull d'articles de Suso de Toro, Per Catalunya!, és un dels llibres destacats i recomanats a Racó Català. Des del portal de notícies fan una síntesi de l'obra i de la biografia de l'autor gallec.

Podeu llegir la recomanació en aquest enllaç.
15/11/2017
Suso de Toro és entrevistat per Bellveí Ràdio
El programa 'L'alambí d'escriptors' de Bellveí Ràdio entrevista Suso de Toro arran de a publicació del seu nou llibre: Per Catalunya!, en el qual es recullen una sèrie d'articles publicats al diari Ara en què mostra la seva opinió favorable al procés independentista català.
Opina que la societat catalana té una cultura i manera de fer diferent a la resta de l'Estat espanyol. Creu que el govern d'Espanya no comprèn que la societat catalana sigui realment democràtica i no tingui por. Cosa que s'ha demostrat darrerament amb les mobilitzacions i reivindicacions populars i pacífiques, que creu que són exemplars.

Podeu escoltar l'entrevista sencera en aquest enllaç.
28/09/2017
Sílvia Cóppulo (“El Divan”, de Cataunya Ràdio) entrevista Suso de Toro
El periodista gallec creu que el Govern espanyol abusa del seu poder per anar en contra la gent i que aquesta és una manera d’actuar pròpia d’una dictadura. Destaca que els catalans tenen uns valors ètics i morals diferents als del Govern (acostumat a la mentida i a la corrupció) i que es defineixen com a una societat cívica i cultural que creu en l’educació, el respecte i el diàleg.

Podeu escoltar l’entrevista aquí.
21/09/2017
Suso de Toro conversa amb La Xarxa TV sobre el procés independentista. 
El periodista gallec parla sobre la independència de Catalunya, un conflicte polític que creu que s'ha de solucionar democràticament. A més, també parla del paper que juguen els mitjans de comunicació espanyols (on ell ha estat vetat per haver expressat obertament la seva opinió sobre aquesta qüestió política) i de la manca de llibertat i treball intel·lectual que hi ha a tot el país.

Podeu escoltar les seves reflexions aquí (a partir del minut 22:15).
18/09/2017
Recull de premsa (de l'11 al 18 de setembre)
Aquesta setmana hi trobareu notícies de:

Maçanet de la Selva vist de prop
Blanes vist de prop
La lliçó catalana
Per Catalunya!
15/09/2017
El Punt Avui entrevista Suso de Toro.
Aquesta setmana, amb la publicació de Per Catalunya!, l'escriptor i periodista gallec ha estat entrevistat per diversos mitjans. El Punt Avui li pregunta sobre l'aprovació de la llei per convocar el referèndum que recentment ha aprovat el Govern i quina és la visió que en té a nivell personal i com es percep des d'Espanya.

Podeu llegir l'entrevista sencera aquí.
15/09/2017
Suso de Toro és convidat a Tarda Oberta, el nou programa de TV3.
Per Catalunya!, el recull d'articles del diari Ara en què De Toro opina sobre el procés sobiranista, apareix com a llibre destacat a la tertúlia on el mateix autor participa per parlar sobre el referèndum de l'1 d'octubre. 

Podeu veure la tertúlia en aquest enllaç.
12/09/2017
Suso de Toro participa a la tertúlia d'El Matí de Catalunya Ràdio
L'intel·lectual i escriptor gallec, autor de Per Catalunya!, La lliçó catalana i Esdevenir humil. Rituals per a després de Déu, participa al programa liderat per Mònica Terribas en una tertúlia el dia després de la Diada de Catalunya, en la qual valora els esdeveniments de la Diada i les posteriors declaracions polítiques.

Podeu escoltar l'entrevista clicant aquí (a partir del minut 26:23).
11/09/2017
Presentació de Per Catalunya!, de Suso de Toro, a Barcelona
Suso de Toro presentarà l'11 de setembre, a les 13h, en el marc de la Setmana del Llibre en Català (Escenari 2), la seva última obra d'assaig, Per Catalunya!. L'autor estarà acompanyat de l'historiador Francesc Marco-Palau.

«Crec que l'únic camí perquè la ciutadania catalana sobrevisqui al setge de l'Estat és limitar-te a una cosa tan simple, neta i clara com poder votar. Votar en el referèndum és, en si mateix, un acte de sobirania nacional» - Suso de Toro.

Suso de Toro
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788