Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Les arrels i els seus dies

Autor: Josep M. Almeda i Petitpierre
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 12/09/2017
ISBN: 978-84-17082-23-9
Nombre de pàgines: 570


Preu: 23,00 €


L’autor recrea la memòria del seu llinatge, les famílies Almeda i Petitpierre, a través de diferents geografies i escenaris històrics, especialment els contemporanis, que ens són comuns.

SINOPSI

Aquesta obra és una autobiografia, però no només això; és també una visió singular de Catalunya, retratada des de l’òptica d’una nissaga familiar que va ser pionera de la indústria tèxtil catalana. És una reconstrucció sociohistòrica que ens situa, i a la vegada és situada, en el diàleg que manté el relator amb la seva memòria.

Resseguint el fil dels seus orígens, Josep Almeda, mentre dialoga amb els seus ancestres i els seus amics, ens va desgranant els fets familiars més destacables –que van esdevenint vida i història alhora–, emmarcats en els esdeveniments socials, econòmics, polítics i culturals del país.

L’autor reflexiona sobre Catalunya; sobre les derrotes i les victòries; sobre l’economia, el capitalisme i el rol de la burgesia; sobre la seva classe social o sobre la pèrdua del sentiment religiós i de la fe. Sobretot, reivindica la figura del seu pare, silenciat per la família. Aquest llibre, doncs, ens parla de la història d’un temps i d’un país en primera persona. Són les arrels –i els seus dies– que ens conviden, des d’unes memòries desencaixades, a interpel·lar el present i el futur de Catalunya.
 


BIOGRAFIA


Josep M. Almeda i Petitpierre va néixer a Barcelona el 4 d’agost de 1933, en el si d’una família catalana, tradicional i burgesa. Va fer el batxillerat als Jesuïtes de Casp i després estudià a l’Escola Industrial de Terrassa, on obtingué el títol d’enginyer industrial tèxtil. En acabar la carrera, va crear la seva pròpia empresa, dedicada al dibuix de teixits Jacquard i el seu corresponent cartonatge, que exportava a tot Europa, als Estats Units i a Sud-Amèrica.

Apassionat per la història, es matriculà a dos cursos universitaris amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement acadèmic de la història de Catalunya, Espanya i Europa.

A partir de 1958, formà part de moviments catalanistes –com Catalunya Cristiana (CC)– i de partits antifranquistes i d’esquerra, com la Força Socialista Federal (FSF) i la Lliga Comunista Revolucionària (LCR). Per aquest motiu fou detingut el 1964. Durant molts anys va ser militant del PSC, on sempre va fer evident la seva preocupació per l’esdevenir de Catalunya, tant en el terreny nacional com social.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Les arrels i els seus dies


07/06/2019
Article sobre Les arrels i els seus dies a Serra d'Or
Serra d'Or, al número del mes de maig, va publicar un article sobre el llibre testimonial de Josep M. Almeda, Les arrels i els seus dies.

Podeu descarregar-vos-el tot seguit. 
27/05/2019
Article de Les arrels i els seus dies a El Punt Avui
El Punt Avui va publicar un article d'opinió de Jordi Panyella sobre Les arrels i els seus dies, de Josep M. Almeda.

Podeu llegir-lo si feu clic aquí
25/04/2018
Les arrels i els seus dies a El 9 TV
Josep Maria Almeda, autor de Les arrels i els seus dies, parla de la seva obra al programa '7 dies', de Jordi Molet. En aquesta obra, l'autor hi retrata la seva família, pionera en la indústria tèxtil.

Podeu veure l'entrevista al complet en aquest enllaç.
16/03/2018
Presentació de Les arrels i els seus dies a Vic
L'autor de Les arrels i els seus dies, Josep Maria Almeda, presentarà la seva obra a la llibreria Tralla de Vic el 16 de març a les 7 de la tarda. Ho farà acompanyat de l'historiador vigatà Xavier Tornafoch.
06/12/2017
El diari cultural Núvol entrevista Josep Maria Almeda
Júlia Bacardit entrevista l'autor de Les arrels i els seus dies, un llibre en el qual Josep Maria Almeda narra la història del seu propi llinatge a través de diferents escenaris històrics i geogràfics. L'entrevistadora destaca la gran lliçó històrica que dona l'autor quan el lector s'endinsa a les pàgines de l'obra, ja que explica de manera molt clara fets com la República espanyola que són fàcilment comparables amb l'actualitat. Almeda finalitza dient que "tot el que hi ha en aquest llibre és la ‘meva’ veritat", no hi ha res novel·lat.

Podeu llegir l'entrevista sencera aquí.
26/09/2017
Presentació de Les arrels i els seus dies a Barcelona
Josep M. Almeda presenta la seva darrera obra el dimarts 26 de setembre, a les 18.30h, a l'Ateneu Barcelonès. L'autor estarà acompanyat del catedràtic d'Història del Dret de la Universitat Pompeu Fabra, el Dr. Tomàs de Montagut Estragués i el polític, exconseller i eurodiputat, Ernest Maragall i Mira. 

A Les arrels i els seus dies. Memòries d'un burgès revoltat, l’autor recrea la memòria del seu llinatge, les famílies Almeda i Petitpierre, a través de diferents geografies i
escenaris històrics, especialment els contemporanis, que ens són comuns.

Josep M. Almeda i Petitpierre
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788