Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Orígens, ressons i contrallums

Autor: Maria Bonafont
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 18/09/2017
ISBN: 978-84-17082-27-7
Nombre de pàgines: 106


Preu: 14,00 €

SINOPSI
 
El tema central d’aquest llibre és l’exploració poèti ca del vincle amb els orígens. El tí tol ho indica de forma ben suggeridora: Orígens, ressons i contrallums. No es tracta d’orígens remots, perduts en un passat llunyaníssim i irrellevant per a l’ara i aquí, sinó d’uns orígens que –malgrat el seu misteri i la seva indefi nició– enriqueixen la consciència actual del ser, del fer i de l’estar. Ressons i contrallums són les dues maneres com aquesta vinculació amb els orígens es fa present en l’ara, en aquesta obra poètica: en els ressons, amb diverses obertures vers la totalitat; en els contrallums, amb una atenció meravellada i sorpresa en fragments i aspectes concrets de l’ara.

Orígens, ressons i contrallums suggereix una riquesa de consideracions que ens invita a entrar en el llibre.


BIOGRAFIA


Maria Bonafont (Barcelona) ha treballat de bibliotecària a la Universitat de Barcelona. Des de fa 12 anys, és membre acti va del Seminari d’Investigació Poètica i de Filosofia, on col·labora actualment en l’estudi i projecció del «Globalisme Filosòfic», de Lluís Maria Xirinacs. També és membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. En la seva trajectòria poètica, ha obtingut diversos premis literaris, com ara el Ciutat de Sant Andreu de la Barca (2007), l’Enric Gall (2012), el Memorial Manuel Tosca (2012), el Francesc Martí Queixalós (2016) i el Montseny (2014 i 2017). L’any 2011 va ser reconeguda com a Mestre en Gai Saber.

És membre del Capítol Nobiliari dels Homes de Paratge del Principat de Catalunya, en qualitat de Madona de Justícia, i també forma part de la Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico-Mariana, de la ciutat de Lleida.

Té publicats els volums 60x60=Vida i Poesia (2004), De bat a bat, la vida (2010), Aigües profundes (2014) i ha col·laborat en les antologies Tretze veus experimentals (2006) i Poesia a la frontera (2011).

Notícies d'activitats i de premsa sobre Orígens, ressons i contrallums


17/05/2018
Orígens, ressons i contrallums a Punt 7 Ràdio Sant Celoni
El dimarts 15 de maig es va fer difusió de l'obra al programa 'Poesia viva' de Punt 7 Ràdio Sant Celoni, que condueix Sílvia Romero. 
Durant l'emissió, Romero recita alguns dels poemes i fa referència a les paraules de David Jou al pròleg.

Podeu escoltar aquí la notícia.
04/12/2017
Presentació d'Orígens, ressons i contrallums a Barcelona
Maria Bonafont presenta Orígens, ressons i contrallums el dia 4 de desembre a les 7 a la llibreria Claret de Barcelona. A l'acte hi intervindrà Lluís Busquets, escriptor i periodista. Hi haurà un recital poètic a càrrec d'Anna Comas i Montserrat Gallart, també escriptores.
17/10/2017
ANUL·LADA. Presentació d'Orígens, ressons i contrallums a Barcelona
L'Editorial Gregal i Maria Bonafont, autora d'Orígens, ressons i contrallums, ens solidaritzem amb els fets ocorreguts el passat dilluns amb la detenció de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i, amb motiu de les mobilitzacions populars programades per dimarts 17 d'octubre, la presentació de l'obra queda anul·lada. Disculpin les molèsties.

El poemari de Maria Bonafont serà presentat a la Llibreria Claret dimarts 17 d'octubre a les 19 h. La presentació anirà a càrrec de l'autora i de Lluís Busquets, escriptor i periodista. Per finalitzar l'acte, Montserrat Gallart i Anna Comas oferiran un recital poètic. 

Maria Bonafont

SORTEIG


Exemplars premiats:
56, 126, 110, 98, 2 i 99.
 
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788