Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El Crist obès

Autor: Larry Tremblay
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1


Traductor: Ricard Ripoll

Data de publicació: 25/09/2017
ISBN: 978-84-17082-29-1
Nombre de pàgines: 162


Preu: 16,00 €

Sinopsi

L’Edgar, un home de trenta anys tímid i asocial, que sempre ha viscut a redós de la seva mare que acaba de morir, assisteix una nit a una violenta agressió en un cementiri. S’emporta a casa seva la víctima inconscient i es jura a si mateix que en serà el salvador. Amb el temps s’instal·la entre tots dos una estranya relació personal, per bé i per mal. A qui vol salvar, l’Edgar? A ell o a la seva víctima?

Amb una escriptura ritmada i plena d’una singular humanitat, El Crist obès examina d’una manera implacable les arrels del Bé i del Mal. Una obra potent i rica de sentit, signada per un dels actuals dramaturgs quebequesos més destacats.

L’obra és guanyadora del Premi Literari del Saló del Llibre de Saguenay, 2012.Dades bibliogràfiques

Larry Tremblay va néixer el 1954 a Chicoutimi (Quebec). Va cursar estudis de teatre a la Universitat del Quebec, a Montreal, i va viatjar a l’Índia, on es va especialitzar en kathakali, una art que barreja la dansa i el teatre.

Les seves obres teatrals han estat traduïdes a moltes llengües. D’entre elles, en destaquen The Dragonfly of Chicoutimi (1993), Le Ventriloque (2001), Abraham Lincoln va au théâtre (2005) i Le Joker (2016). A més d’El Crist obès, també és autor de les novel·les Le Mangeur de bicyclette

(2002), L’impureté (2016) i El camp de tarongers (Gregal, 2016), obra guardonada amb diversos premis, el més important, el Premi dels Llibreters del Quebec (2014).

El Crist obès ha merescut el Premi Literari del Saló del Llibre de Saguenay (2012) i ha tingut molt bona acollida en fòrums de lectors i estudiants.

Notícies d'activitats i de premsa sobre El Crist obès


15/12/2017
Presentació d'El Crist obès a Barcelona
La galeria Wynwood Point de Barcelona acull la primera presentació de la novel·la El Crist obès, de Larry Tremblay, el 15 de desembre a les 7 de la tarda. Ricard Ripoll, el traductor de l'obra, presentarà l'acte i Víctor Álvaro, actor i director de teatre, en serà el ponent. 
29/11/2017
Lo Càntich ressenya El Crist obès
L'escriptora i periodista Sílvia Romero fa una ressenya de l'última novel·la de Larry Tremblay. Romero comenta que El Crist obès és un thirller psicològic i religiós; una narració carregada de simbolismes amb un ambient angoixant i amb un crítica a la religió que cal llegir de manera pausada i reflexiva.

Podeu llegir la ressenya a l'enllaç.
20/11/2017
El diari digital de cultura Núvol ressenya El Crist obès
Marta Vilà, que prèviament fa una síntesi de l'argument de l'obra, elogia el bon ús del llenguatge de Larry Tremblay i el seu estil àgil, fresc i humà a l'hora de relatar fets simples i quotidians. Destaca, també, l'angoixa que pot arribar a produir la lectura del llibre i la seva manera de descriure els escenaris.

Podeu llegir la ressenya sencera aquí.

Larry Tremblay

SORTEIG


Exemplars premiats:
128, 4, 512, 349, 444 i 15.
 
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788