Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'últim color del dia

Autor: Pep Rovira
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 02/10/2017
ISBN: 978-84-17082-31-4
Nombre de pàgines: 434


Preu: 20,00 €

Una història de superació personal en què no existeix la frontera entre la ficció i la realitat.

SINOPSI

Els solitaris acostumen a viure amb combustions internes permanents. La Sara recorda prou bé quan va començar la seva. Tenia set anys, i junt amb la seva família es mudava a la masia que l’apartaria del seu barri barceloní per sempre més. Aïllada a la nova escola, perseguida pels seus germans, ignorada pels seus pares, aviat va tornar-se una nena turmentada que patiria en silenci el rebuig dels altres. Fins que va aparèixer la Júlia, l’amiga imaginària que va trasbalsar-li la vida.   

Ara, amb dinou anys, recull malalts mentals a Sierra Leone agafada al volant d’un Land Rover com s’agafa a la vida: ben ferma. El paisatge i la gent africana, junt amb el sabor de l’amistat i del primer amor, l’empenyen a confessar-se en una llibreta on es barregen les vivències del present amb les del passat: la passió actual que sent per en Motza, noi que ha patit una infantesa marginal com la seva, amb les cartes de la besàvia Cinta, l’excèntrica de la família, a qui no va conèixer però que té com a referent. 

Pàgina a pàgina, sense apartar la mirada de l’Àfrica, la Sara ens convida a fer un viatge interior marcat per la superació davant els entorns opressius.

L’autor ens presenta una novel·la directa, inspirada en el món femení, que fem nostra des de la primera plana.


BIOGRAFIA

Pep Rovira
, Sant Boi de Llobregat, 1963. Les dates coincideixen: vaig néixer nou mesos després d’aquella nevada èpica. Si bé soc producte de l’avorriment d’aquells dies d’aïllament, no penso que res d’això acabés marcant el meu caràcter. Els tebeos, en canvi, sí. Amb ells vaig aprendre a llegir, ja que, afectat de diverses malalties, vaig perdre’m moltes classes de primària. Segurament van ser ells, també, els que em van obrir la porta a la literatura. La metamorfosi de Kafka va ser el primer llibre sense dibuixos que vaig empassar-me; després, va haver-n’hi d’altres.  

A finals del 2008, em trobo a quatre dies del meu 45è aniversari, en plena crisi dels quaranta. Repasso una vegada i una altra la meva llista personal de fites pendents; és una llàstima, però la majoria es quedaran sense consumar: mai creuaré l’Atlàntic a vela; mai seré cooperant a cap ONG... Arribo a la conclusió que res d’això és culpa meva, que amb una vida no n’hi ha prou i que per això mateix existeix la literatura: per inventar-ne d’altres.

D’aquell 2008 ençà he publicat quatre relats curts a La Lluna en un cove i una vintena d’articles a Coplanet. L’últim color del dia és la meva primera novel·la. Perquè amb una vida no n’hi ha prou per viure-ho tot.

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'últim color del dia


02/08/2018
Ràdio Sant Boi entrevista Pep Rovira
Pep Rovira, autor de L'últim color del dia, és entrevistat a Ràdio Sant Boi, la seva ciutat. D'ell, en destaquen la seva manera innata d'explicar i narrar les coses. Per a ell, escriure és una manera de poder viure experiències que no ha pogut tenir. 

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit. 
23/03/2018
Regió 7 es fa ressò de L'últim color del dia 
A principis de març es va fer una presentació de L'últim color del dia a la llibreria Parcir de Manresa. El diari Regió 7 es va fer ressò de l'obra, una novel·la en clau femenina de superació personal i ambientada a Àfrica.

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
07/03/2018
Presentació de L'últim color del dia a Manresa
L'últim color del dia es presenta a la llibreria Parcir de Manresa el 7 de març a 2/4 de 8 del vespre. Pep Rovira, l'autor, intervindrà a l'acte juntament amb Pilar Duocastella, també escriptora.
 
01/03/2018
Presentació de L'últim color del dia a Manresa
L'últim color del dia es presenta a la llibreria Parcir de Manresa el 7 de març a 2/4 de 8 del vespre. Pep Rovira conduirà l'acte acompanyat de Pilar Duocastella, escriptora. 
07/02/2018
L'últim color del dia és notícia a L'Hospitalet Digital
Pep Rovira va escriure L'últim color del dia perquè sempre havia tingut ganes de tenir l'experiència com a cooperant. D'aquesta manera, la literatura li ha donat l'oportunitat de poder "viure" aquesta fita que fins aleshores no li havia estat possible. Ara, per fi, complirà un dels seus objectius a la vida. 

Podeu veure la notícia fent clic en aquest enllaç a partir del minut 9.10.
09/01/2018
Pep Rovira és entrevistat a ETV, la televisió del Llobregat
Una de les raons que van portar Pep Rovira a escriure va ser poder oferir els deus fills un llegat, una relíquia, en el qual ells en fossin els protagonistes. A L'últim color del dia, la seva filla és la protagonista, i té una altra novel·la (encara per publicar) en què el personatge principal és el seu fill.
Per l'autor, escriure és donar vida a fites pendents, aventures i fets que un mateix, ja per falta de temps o de coratge, una persona no aconseguirà mai. A la seva primera novel·la, la protagonista és una cooperant a Sierra Leone, una tasca que Rovira sempre hauria desitjat fer i que finalment no va poder.

Podeu veure l'entrevista sencera fent clic aquí.
29/11/2017
Presentació de L'últim color del dia a Barcelona
Pep Rovira presenta la seva primera novel·la, L'últim color del dia, al Club Cronopios de Barcelona. L'acte serà el 29 de novembre a les 7 de la tarda a càrrec de l'autor i de Jordi González, escriptor i director de documentals.
28/11/2017
La Revista Caràkter es fa ressò de L'últim color del dia
La primera novel·la de Pep Rovira és el llibre destacat a l'edició del mes de novembre de la Revista Caràkter, la qual fa una breu explicació de la sinopsi de la novel·la.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
08/11/2017
Presentació de L'últim color del dia a Sant Boi de Llobregat
L'últim color del dia es presenta a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat. L'acte serà el dia 8 de novembre a 2/4 de 7 a càrrec de l'autor i de Béborah Auqué, moderadora del club de lectura.
05/10/2017
Pep Rovira ens parla de la seva primera obra a Ràdio Gavà
L'autor és acompanyat per la seva família, destacant especialment la seva filla, amb la qual es va inspirar per escriure la novel·la. Entre tots expliquen la trama de L'últim color del dia i el seu procés de creació. La novel·la es basa en la vida de la Sara, una nena de 7 anys que té una amiga imaginària que marcarà per sempre la seva existència.

Podeu escoltar l'entrevista aquí a partir del minut 4:30,o bé, descarregar-vos l'arxiu.
04/10/2017
Pep Rovira és entrevistat a Ràdio Castelldefels
L'autor de L'últim color del dia parla del seu procés de creació i escriptura de l'obra, que de manera inconscient ja va començar fa trenta anys. Pep Rovira creu que "una vida és insuficient per fer-ho tot", de manera que crea aquesta novel·la amb l'objectiu de poder explicar experiències mai viscudes i que probablement no podrà viure.

Podeu escoltar l'entrevista aquí a partir del minut 5:20.

Pep Rovira

SORTEIG


Exemplars premiats:
232, 191, 389, 247, 350 i 130.
 
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788