Cultura popular


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La cuina dels bolets de Llagostera

Autor: Laura Jaime
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 09/10/2017
ISBN: 978-84-17082-30-7
Nombre de pàgines: 224


Preu: 19,00 €

Un recull de receptes de cuina, l’ingredient principal de les quals són els bolets. Hi han col·laborat persones del poble, boletaires, homes, dones. La primera intenció era recollir receptes de bolets de les àvies.

SINOPSI

L'autora va voler, inicialment, que aquest llibre fos testimoni de les receptes de cuina de la gent de Llagostera. La idea principal era que les àvies del poble deixessin empremta de la seva saviesa culinària, que sovint queda restringida a la família quan s’asseu a taula i gaudeix de l’àpat. Després els sabors i les sensacions queden desats en el record i sovint ningú de la família no els reprodueix. Tothom treballa, té pressa, no cuina, ja se sap.

Però, mentre el llibre anava agafant forma, s’anava ampliant la llista de cuiners. Primer van ser, com he dit, les àvies, però després van venir els fills i els nets, que sabien receptes heretades. Aleshores, em vaig preguntar per què no obria el llibre als professionals de la restauració, que també cuinen receptes ancestrals i alguns, fins i tot, tenen reconeixement internacional. I ja, posats a fer, vaig accedir que hi col· laboressin persones que, sense ser de Llagostera, hi mantenen una estreta relació, ja sigui per professió, per vincles familiars, per veïnatge. Tanmateix, mai no he perdut de vista que les receptes recollides en aquest llibre tenen com a ingredient principal els bolets que collim a Llagostera i els seus entorns.

BIOGRAFIA

Laura Jaime i Femenia va néixer a Barcelona. És llicenciada en Filologia Catalana per la UB i ha cursat un postgrau de Periodisme de Proximitat a la UAB.

Ha treballat en diferents àmbits de la llengua: Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; coordinació de cursos de català per a adults a empreses, entitats i centres penitenciaris; formació del professorat; responsable del programa Voluntaris per la Llengua a Barcelona; projecte Contes per Parlar...

Ha participat en diversos simpòsiums sobre formació lingüística a les empreses. Ha estat membre del jurat de diversos premis literaris i ha traduït llibres juvenils i catàlegs d’exposicions d’art.

També ha impartit classes a la UPF, en un postgrau de la Facultat de Periodisme, dedicat als errors més freqüents als mitjans de comunicació.

Paral·lelament, ha escrit contes per a adults: Desordre de passions, premi Òmnium Cultural de la Catalunya del Nord, 1999, i Ara que no sóc a casa, premi Alfons Miàs.

L’any 2007 va agafar una excedència i es va traslladar a viure a Llagostera.

Notícies d'activitats i de premsa sobre La cuina dels bolets de Llagostera


17/07/2018
La cuina dels bolets de Llagostera a la revista Gavarres
Al número de juny, la revista Gavarres destaca la lectura de La cuina dels bolets de Llagostera, de Laura Jaime. Hi publica un breu resum de la sinopsi. 

Us podeu descarregar la notícia seguidament.
11/10/2017
La cuina dels bolets de Llagostera és notícia al Poll TV
El Poll TV, la televisió de Llagostera, es fa ressò de la presentació de La cuina dels bolets de Llagostera, de Laura Jaime, que es presenta aquest dimecres amb motiu de la Fira del Bolet del dia 12 d'octubre. 

Podeu llegir la notícia aquí i aquí.

Laura Jaime
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788