Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Mals hàbits

Autor: Esther Blanco
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 10/12/2012
ISBN: 978-84-940794-1-2
Nombre de pàgines: 188


Preu: 18,00 €

Sinopsi

La novel·la ens acosta a un món convuls, el del Cinquecento, quan l’esperit renovador del Renaixement que Roma projecta a tot Europa s’estavella contra les supersticions i les persecucions religioses pròpies de temps ja superats. L’obra, ambientada l’any 1517, presenta l’inici de la desintegració de la Cristiandat occidental, en bona part provocada pel conservadorisme ultramuntà de l’Església catòlica.

El pensament humanista dóna una pàtina de civilització tant a les elits com al poble, però és una capa tan fina que s’esclivella fàcilment amb les escomeses de passions, aversions, creences i pulsions dels protagonistes d’aquesta novel·la: el bisbe de Barcelona acovardit per una jove trementinaire, un músic renovador romà festejat pel banquer papal Chigi el Magnífic, una priora rancuniosa que entabana el cardenal Giulio de Mèdici, Michelangelo Buonarrotti, descontent amb la seva obra i rebufant dalt d’una bastida de la Capella Sixtina, Luter acceptant l’oferta de Lucas Cranach per editar les seves tesis contra butlles i indulgències, Sebastiano Luciani (més tard del Piombo) escoltant a contracor les prèdiques apocalíptiques d’un torturat monjo negre, Lleó X gratant-se la papada i rumiant que haurà d’afaitar-se un altre cop... La seva vida quotidiana i el seu agitat univers ens esperen. Ens necessiten per existir més enllà del magí de l’autora. No els decebem.

Obra guanyadora del I Premi Gregal de Novel·la Històrica.Biografia de l'autora

Esther Blanco Ribot (Girona, 1968) és mare, empordanesa i professora d'Història de l'Art, tasques que combina amb un doctorat, que ha aparcat momentàniament -però que té previst acabar a Roma- per llançar-se a l'arena literària amb aquesta obra. El rigor històric combinat amb una ploma àgil li han reportat diversos premis al 2011, com el Narrativa Curta 9 de Juliol de Temàtica Històrica de Ciutadella de Menorca, el Pirineu de Narració Literària de les Homilies d'Organyà i el Font de Santa Caterina de Microcontes de Montornès del Vallès. El 2012 ha guanyat el premi Ploma de Ferro promogut per l'Ajuntament de Capdepera (Mallorca) i el I Premi Gregal.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Mals hàbits


09/09/2017
Acte de commemoració dels cinc anys del Premi Gregal.
Dissabte 9 de setembre, a les 20 h, dins del marc de La Setmana del Llibre en Català celebrem els cinc anys del Premi Gregal amb un acte de commemoració.
A l'acte participaran els premiats de les cinc edicions i estarà moderat per l'editor Jordi Albertí.

Esther Blanco
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788