Narrativa juvenil


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Un pòdium irrepetible 2

Autor: Georgina Esteva
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1

Il·lustrador: Montse Buñuel Oller


Data de publicació: 13/11/2017
ISBN: 978-84-17082-35-2
Nombre de pàgines: 208


Preu: 15,90 €

La Martina i l’Èric segueixen el treball sobre els valors de l’esport, però no amb bibliografia i teoria, sinó amb experiències reals. Aquest cop, coneixeran esports com la natació sincronitzada, el windsurf, el patinatge artístic, l’escalada, l’aikido, entre d’altres. A més a més, coneixeran les diferents cares de l’amor.

SINOPSI

L’Èric i la Martina decideixen continuar el treball sobre els valors de l’esport. Provaran noves disciplines i aprendran valors com ara: el compromís, la gestió dels imprevistos, creure en un mateix, el respecte, el joc net... A més, aquest cop també tindran l’oportunitat de conèixer esportistes amb discapacitat. Aquesta experiència serà tan enriquidora que decidiran incloure l’esport adaptat en el treball. Més enllà d’això, la història està enllaçada per l’amor entre els dos protagonistes, un amor profund que tindrà episodis complicats. Per superar les dificultats amoroses, hauran de posar en pràctica els valors apresos al llarg de la història.BIOGRAFIA DE L'AUTORA

Georgina Esteva (Barcelona, 1977) és llicenciada en Filologia Catalana i en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. La trajectòria acadèmica reflecteix amb precisió les seves dues passions: la lectura, la seva amiga inseparable, i la pràctica esportiva, protagonista al llarg de la seva vida. En el món esportiu ha arribat a ser regatista d’alt nivell amb la pràctica del kitesurfing. En l’àmbit literari, s’estrena el 2006 amb el llibre En Ruslan, l’Iris i la Kariona baixen a la Terra, i uns anys més tard publica alguns contes infantils. El 2015 apareix Un pòdium irrepetible, un llibre juvenil sobre els valors de l’esport, i el 2016 En Nicolau blanc-i-blau i el seu amic Quitu, ambdós publicats per Gregal.

BIOGRAFIA DE LA IL·LUSTRADORA

Montse Buñuel Oller (Granollers, 1968). Des de l’any 1991, compagina la vida laboral com a empresària d’un negoci familiar amb la seva gran passió: dibuixar i pintar. Sempre ha tingut llapis, colors i pinzells a les

mans. Les ganes d’aprendre i de gaudir de l’art del dibuix i de la il·lustració li han permès progressar dins d’aquest camp i descobrir una nova tècnica: la digital. Ha col·laborat en diversos projectes d’il·lustració per a llibres, d’entre els quals destaquen Un pòdium irrepetible, Les cartes d’en Marc, En Nicolau blanci-blau i el seu amic Quitu i La cuina dels bolets de Llagostera, tots publicats per Gregal.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Un pòdium irrepetible 2


10/05/2018
Presentació d'Un pòdium irrepetible 2 a Barcelona
El Consell Català de l'Esport i l'Editorial Gregal organitzen la presentació d'Un pòdium irrepetible 2 a la Sala Pierre de Courbetin del Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Melcior Colet. L'acte serà el 10 de maig a les 6 de la tarda i la seva autora i il·lustradora, Georgina Esteva i Montse Buñuel, intervindran a l'acte juntament amb Antoni Reig, director del Consell Català de l'Esport, i tres esportistes, Laura Catillo, Víctor Hermosilla i Meritxell Lorca.
20/04/2018
Presentació d'Un pòdium irrepetible 2 i Enamora't, si t'hi atreveixes a Barcelona
Les dues obres de narrativa juvenil Enamora't, si t'hi atreveixes i Un pòdium irrepetible 2 es presenten a la Biblioteca Sofia Barat de Barcelona el 20 d'abril a les 6 de la tarda. L'acte anirà a càrrec de Georgina Esteva i Montse Buñuel, autora i il·lustradora.
03/03/2018
Presentació d'Un pòdium irrepetible 2 a Vilajuïga
Amb motiu de la Fira de muntanya i esports d'aventura de Vilajuïga i la Cursa Entre Castells, Georgina Esteva i Montse Buñuel presenten Un pòdium irrepetible 2 al municipi. L'acte serà el dissabte 3 de març a les 11.30 al Centre Cultural i Esportiu de Vilajuïga.
29/12/2017
Jordi Sanuy recomana Un pòdium irrepetible 2 al seu blog
Jordi Sanuy (periodista) publica al seu blog, Paranoia 68, un extens llistat de llibres que ha llegit aquest 2017. Entre totes les lectures fetes, hi consta Un pòdium irrepetible 2, del qual en va fer una ressenya fa poques setmanes. 

Podeu llegir les recomanacions aquí.
20/12/2017
Georgina Esteva i Montse Buñuel parlen sobre Un pòdium irrepetible 2 a Ràdio Vilafant
L’autora i la il·lustradora d’Un pòdium irrepetible 2 expliquen que, després de publicar la primera part i de veure que tenien més contingut per poder desenvolupar, van decidir fer-ne una segona part. 
La motivació d’Esteva era introduir esports minoritaris i que es practiquessin a la natura, com ara l’aikido o el windsurf. Per a Montse Buñuel, il·lustrar aquest llibre ha estat un repte, ja que molts d’aquests esports no els coneixia suficientment i, per tant, li hi ha calgut una recerca per poder-los mostrar més fidelment a través dels seus dibuixos. 

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquest enllaç.
19/12/2017
La revista esportiva Fosbury entrevista l'autora d'Un pòdium irrepetible 2
Fosbury deixa clar que aquest no és un llibre esportiu, sinó "un llibre en què els valors humans sorgits de l’esport són determinants per a la vida dels protagonistes". En realitat, diu Georgina Esteva, l'esport és una excusa per parlar dels valors humans i de les relacions entre les persones. 

Podeu llegir l'entrevista entrant en aquest enllaç.
15/12/2017
Georgina Esteva (Un pòdium irrepetible 2) és entrevistada al Setmanari de l'Empordà
Amb les aventures de l'Èric i la Martina a Un pòdium irrepetible (1 i 2), l'autora ha relacionat les seves dues grans passions: l'esport i la literatura. Amb la segona part de la història, el que vol és donar a conèixer noves maneres d'entendre i practicar l'esport a partir de personatges que pateixen algun tipus de discapacitat. L'amor, l'amistat i les relacions humanes en general són alguns dels valors que s'intenten transmetre amb aquest llibre. Per exemple, "les trobades amb els esportistes amb discapacitat són punts d’inflexió relacionats amb la història d’amor", diu Esteva.

Podeu llegir l'entrevista descarregant-vos l'arxiu següent.
15/12/2017
Presentació d'Un pòdium irrepetible 2 a Figueres
La Biblioteca Fages de Climent acull la presentació d'Un pòdium irrepetible 2. L'acte anirà a càrrec de Georgina Esteva i Montse Buñuel i comptarà, també, amb les intervencions de Carles Bermúdez, entrenedor d'un club de bàsquet en cadira de rodes, i de Magí Sánchez i Elena Caballero, parella en modalitat de patinatge artístic.
13/12/2017
Ara Granollers es fa ressò de la presentació d'Un pòdium irrepetible 2
El diari Ara Granollers fa una crònica de la presentació que Georgina Esteva i Montse Buñuel van fer a Granollers acompanyades de Jordi Sanuy, Júlia Tornero (exnedadora i entrenadora de sincronitzada) i Pau Ribes (nedador de sincronitzada). 
La segona part de la història també tracta dels esports, però aquesta vegada para atenció als que són adaptats per a persones amb discapacitats per mostrar els valors terapèutics de l'esport. A més, l'autora també parla d'altres pilars com ara l'amor o l'amistat.

Podeu llegir la notícia descarregant-vos l'arxiu.
I clicant aquí podreu veure com el diari anuncia la presentació.
06/12/2017
Un pòdium irrepetible 2 és notícia a Ràdio Granollers
Georgina Esteva i Montse Buñuel, l'autora i la il·lustradora d'Un pòdium irrepetible 2, són entrevistades a Ràdio Granollers. 
L'autora explica que va decidir fer una segona part de la història gràcies a la seva bona acollida i a tot el material i contingut que encara tenia per poder treballar relacionat amb els esports. Aquesta segona part destaca per la importància que dona als esports adaptats per a persones amb discapacitats diverses. 
Montse Buñuel, com a dibuixant, diu que un llibre com aquest ha estat molt gratificant perquè, abans de posar-se a dibuixar, ha necessitat informar-se'n prèviament a partir d'imatges i textos que per a ella són una motivació extra. 
30/11/2017
Presentació d'Un pòdium irrepetible 2 a Granollers
La segona part de la novel·la juvenil es presenta el dia 30 de novembre a les 7 de la tarda a llibreria La Gralla de Granollers. L'acte el presentaran Georgina Esteva (autora) i Montse Buñuel (il·lustradora) acompanyades de Jordi Sanuy (periodista de TV3), Júlia Tornero (exnedadora de sincronotzada) i Pau Ribes (nedador de sincrontzada).
En finalitzar l'acte, ser servirà una copa de cava (cortesia de La Gralla).
27/11/2017
Jordi Sanuy ressenya Un pòdium irrepetible 2
El periodista de TV3 destaca que la novetat de la segona part d'Un pòdium irrepetible és que aquesta vegada s'hi incorporen esports adaptats, que practiquen els seus protagonistes. El llibre vol transmetre un missatge molt clar: no s'ha de perdre el món de vista i els objectius s'han de marcar a llarg termini. A més, vol fer entendre que en els esports és necessari el compromís, el joc net i saber gestionar els imprevistos. 

Podeu llegir la ressenya aquí.
10/11/2017
Ràdio Ona entrevista Georgina Esteva i Montse Buñuel
L'autora d'Un pòdium irrepetible parla sobre la segona part del llibre que es presenta dilluns 13 de novembre a Torelló. Un pòdium irrepetible 2 segueix la mateixa línia que el primer, amb els mateixos protagonistes. Georgina Esteva, esportista d'alt nivell, explica que l'esport continua sent l'eix central del llibre, però aquesta vegada s'hi veuen reflectits nous esports, nous valors i l'esport adaptat per a persones amb discapacitat.

Tot seguit, la il·lustradora del llibre, Montse Buñuel, explica el procés d'elaboració que segueixen ella i la Georgina per poder compaginar imatges i text. Buñuel fa les il·lustracions de manera digital tot seguint un esbós que prèviament ha fet a mà. 

Podeu escoltar la notícia tot seguit:

Georgina Esteva
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788