Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'olor de la seva pell

Autor: Alfons Cama Saballs
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 20/11/2017
ISBN: 978-84-17082-36-9
Nombre de pàgines: 217


Preu: 18,00 €

Sinopsi

Els vestigis de la guerra han deixat empremta en els membres de la família Tibau. En Santi ens explica les emocions, els sentiments i les rancúnies que envolten el secret més ben guardat de la família.

Sense seguir un ordre temporal, la veu interior del protagonista ens va desgranant passatges de la seva vida; des de la turmentada infantesa al Molí de Baix, a Artigues, fins a la inquieta Barcelona que es prepara per a la celebració dels Jocs Olímpics. És la crua història d’una relació paternofilial marcada pel ressentiment provocat per uns fets inexplicables

que, inevitablement, han forjat el caràcter sorneguer, a voltes desfermat, d’en Santi Tibau, mestre d’escola desencisat i amant de la bona literatura. Històries paral·leles farceixen la trama de la novel·la: retrobaments d’amors juvenils, reivindicacions polítiques reprimides, vetllades inoblidables... Passat i present, vida de poble i de ciutat, desamor i passió, feixisme i faisme, lluita clandestina i repressió.

Contrapesos amb els quals en Santi furga en la vida de la seva família. El narrador ens va submergint en el seu món interior amb un relat culminat per un final inesperat i sorprenent, i la necessitat imperiosa d’acceptar el seu passat com a clau de volta d’un text que no ens deixarà indiferents.Nota biogràfica

Alfons Cama i Saballs va néixer a Calonge (Baix Empordà) l’any 1952. Palamosí, d’adopció. Va cursar els estudis d’Enginyeria Industrial a Barcelona. Viu a Tarragona des de l’any 1987. Ha treballat en diferents administracions públiques.

S’inicia com a escriptor amb El camí dels cirerers (2013), una novel·la basada en els seus records d’infantesa. A finals del mateix any es dona a conèixer en el panorama literari amb Un pessic a l’ànima (Gregal, 2013), una trama en què se superposen la transformació social de l’última meitat del segle passat amb el món del suro i l’activisme polític del final del franquisme. També és l’autor de la novel·la Amb dits de molsa (Gregal, 2015), que retrata el món de la immigració, la crisi i l’especulació immobiliària en una trama en què l’amor i el drama en són elements destacats.

L’any 2016 va ser premiat amb el VIII Premi Drac de Narrativa Curta atorgat per Òmnium Cultural del Solsonès pel conte “Maria Cinta”.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'olor de la seva pell


01/03/2019
Nova Conca es fa ressò de L'olor de la seva pell
El club de lectura Lletraeixerides, de l'Espluga de Francolí, va convidar Alfons Cama en una sessió entre els diferents integrants del club per parar sobre la seva última novel·la, L'olor de la seva pell. El diari digital Nova Conca se'n fa ressò. 

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç
27/02/2019
El Setmanari l'Empordà es fa ressò de L'olor de la seva pell
El 22 de febrer Alfons Cama va presentar L'olor de la seva pell a la Llibreria Bookman de Figueres. El Setmanari l'Empordà es va fer ressò de l'acte. 

Us podeu descarregar la notícia tot seguit. 
22/02/2019
Presentació de L'olor de la seva pell a Figueres
La Llibreria Bookman acull la presentació de L'olor de la seva pell el 22 de febrer a les 7 del vespre. Eugènia Cros, presidenta de l'Associació d'Amics del Museu d'Art deGirona, intervindrà en l'acte juntament amb Alfons Cama. 
14/02/2019
Presentació de L'olor de la seva pell a Sabadell
Alfons Cama presentarà L'olor de la seva pell a la Llar del Llibre de Sabadell el 14 de febrer a les 7 del vespre. 
13/02/2019
T de Cultura de Ràdio Tarragona entrevista Alfons Cama
Alfons Cama és convidat al programa T de Cultura de Ràdio Tarragona per parlar de la seva última novel·la, L'olor de la seva pell, finalista del Premi Crexells 2018. Durant l'entrevista també es fa menció del proper llibre que publicarà amb Gregal, El primer piteu. 

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç a partir del minut 19. 
14/12/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Tarragona
Alfons Cama farà una nova presentacio de L'olor de la seva pell a Tarragona. Aquesta vegada serà al centre de ioga Aradhana el dia 14 de desembre a les 7 de la tarda. En l'acte, hi intervindran l'autor i Héctor Rodríguez, professor de ioga.
24/07/2018
Jesús M. Tibau parla de la jornada literària a Cornudella de Montsant
Alfons Cama va participar a l'onzena jornada literària de Cornudella de Montsant presentant L'olor de la seva pell
Jesús M. Tibau, un dels organitzadors de l'acte, en va fer una crònica al seu blog.

Podeu llegir-la si entreu aquí.
14/07/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Cornudella de Montsant
Alfons Cama participa en la onzena Jornada Literària a Conrudella de Montsant, hi presentarà L'olor de la seva pell, la seva última novel·la. Ho farà acompanyat d'altres escriptors i escriptores. L'acte serà el 14 de juliol a partir de les 6 de la tarda a Celler Cooperatiu i al Casal Jaume I.  
14/06/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Montblanc
Alfons Cama presenta L'olor de la seva pell a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc. L'acte serà el 14 de juny a les 7 de la tarda.
17/05/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Valls
Alfons Cama, autor de L'olor de la seva pell, i l'escriptora Margarida Aritzeta presentaran la novel·la a la Llibreria Tram de Valls el 17 de maig a les 19.45 h.
07/05/2018
L'olor de la seva pell és finalista al Premi Crexells
Núvol publica un article amb les 7 obres finalistes del Premi Crexells de l'Ateneu Barcelonès, entre les quals hi figura L'olor de la seva pell, d'Alfons Cama.

Si entre en aquest enllaç, podreu llegir la notícia i veure la resta d'obres finalistes.
26/04/2018
Canal 21 es fa ressò de L'olor de la seva pell
Alfons Cama parla de la seva nova novel·la al programa 'Tens un racó a dalt del món', de Jesús M. Tibau a Canal 21. 
L'olor de la seva pell és una obra ambientada en dos espais temporals diferents, però està feta d'una manera que permet seguir el fil perfectament. 

Si voleu veure l'entrevista sencera, entre aquí.

 
27/03/2018
El portal digital Vols llegir? es fa ressò de L'esborrany i L'olor de la seva pell
L'article destaca dues obres de Gregal que ofereixen un relat que permet viure la literatura des de dins: L'esborrany pretén fer reflexionar sobre la creació literària a partir del diàleg entre una escriptora i una editora que valoren i analitzen la novel·la que vol publicar l'escriptora. 
A L'olor de la seva pell, Alfons Cama i el protagonista l'única cosa que tenen en comú és que són escriptors. Es tracta d'una novel·la cíclica, ja que comença i acaba al mateix lloc.
Totes dues obres van ser presentades a la Vila del Llibre de Montblanc del cap de setmana passat.

Si feu clic aquí podeu llegir l'article.
16/03/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Mont-roig del Camp
L'olor de la seva pell es presenta a la Biblioteca Joan Miró de Mont-roig del Camp el 16 de març a les 7 de la tarda. L'acte estarà conduït per Alfons Cama i Assumpció Pellicer, presidenta del Centre d'Estudis Mont-rogencs.
02/03/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Tortosa
L'olor de la seva pell serà presentada a Tortosa el divendres 2 març a la llibreria La 2 de Viladrich a les 6 de la tarda. L'autor ho farà acompanyat de Jesús M. Tibau, escriptor.
23/02/2018
Fem Girona entrevista l'autor de L'olor de la seva pell
Alfons Cama és convidat al programa d'Eduard Cid, de Fem Girona. L'autor comenta que l'obra és una història que vol explicar les petges que deixa la Guerra Civil a la manera de fer i de pensar de les persones, i encara que se situa en un context molt concret de la història, és una novel·la de ficció, no històrica.

Podeu sentir l'entrevista sencera clicant aquí.
22/02/2018
Alfons Cama és entrevistat a TV Girona
El programa Té de Tot de TV Girona entrevista, Alfons Cama. L'autor de L'olor de la seva pell explica que aquesta no és una novel·la lineal perquè el protagonista va relatant la història fent salts en el temps i en diversos moments de la seva vida. És, però, una novel·la cíclica perquè comença i acaba al mateix lloc.
Cama comenta que el protagonista i ell mateix com a autor no tenen res a veure, pràcticament l'única cosa que tenen en comú és que són escriptors.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
16/02/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Girona
Alfons Cama presenta la seva darrera novel·la a la Llibreria 22 de Girona. L'acte serà el 16 de febrer a les 7 de la tarda i l'autor estarà acompanyat d'Eugènia Cros (presidenta dels Amics del Museu d'Art de Girona) i de Ferran Piqué (component del grup Els Amics de les Arts), que farà la lectura de fragments. 
14/02/2018
La Nova Ràdio entrevista Alfons Cama 
Amb motiu de la presentació de L'olor de la seva pell que es va fer a Reus el passat 1 de febrer, Agnès Toda entrevista l'autor en el seu programa de literatura. Després de la lectura d'un fragment, Alfons Cama ens explica que un dels seus objectius era fer una història que reflectís les petges que la Guerra Civil va deixar a les persones, com va influir en el seu caràcter i en la seva manera de fer. 

Podeu escoltar l'entrevista fent clic aquí

 
06/02/2018
Canal Reus TV es fa ressò de L'olor de la seva pell
Alfons Cama va presentar la seva última novel·la, L'olor de la seva pell, al Centre de Lectura de Reus el passat 1 de febrer. L'autor anima a llençar-se al món de la literatura i l'escriptura a tothom qui tingui el desig d'explicar històries. Ell ja està pensant en una nova novel·la que s'ambientarà al segle XIV.

Podeu recuperar l'enlla de la notícia fent clic aquí.
01/02/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Reus
Alfons Cama presenta L'olor de la seva pell a Reus. L'acte serà el dia 1 de febrer a les 19.30 h al Centre de Lectura de Reus i l'autor estarà acompanyat d'Agnès Toda, escriptora i filòloga, i de Dolors Quintana, actriu, que farà la lectura de fragments. 
24/01/2018
Entrevista a Alfons Cama al programa 'Essències' de Ràdio Molins de Rei
L'olor de la seva pell, l'autor volia reflectir les conseqüències de la Guerra Civil al caràcter de les persones. En aquest cas, l'argument gira entorn d'un conflicte paternofilial i d'una subtrama vinculada amb l'Operación Garzón de 1992. Cama explica que volia parlar de diversos sentiments: l'amor, l'odi, la culpa o el perdó.

Podeu escoltar l'entrevista sencera fent clic aquí.
20/01/2018
Presentació de L'olor de la seva pell a Calonge
L'olor de la seva pell es presenta a Calonge el dissabte 20 de gener a les 12 del migdia a la Biblioteca Pere Caner. L'autor estarà acompanyat de Carme Arenas, la presidenta del PEN Català. 
19/01/2018
El blog 'Esgarrinxades utòpiques' es fa ressò de L'olor de la seva pell
Jordi Romeu posa l'èmfasi, sobretot, en el protagonista de la novel·la, Santi Tibau, un escriptor poc famós però amb una trajectòria literària consolidada. Un fet determinat de la seva vida farà despertar a en Santi els fantasmes del seu passat.
L'olor de la seva pell està narrada en primera persona, cosa que fa que l'obra  sigui més propera al lector.

Podeu veure el vídeoblog fent clic aquí.
20/12/2017
Ràdio Palamós entrevista Alfons Cama
Amb L’olor de la seva pell, Alfons Cama vol reflectir com la Guerra Civil va marcar la vida de les persones i ho fa a través del personatge d’en Santi Tibau, un home contrari a la ideologia de dretes i franquista del seu pare.

Si feu clic aquí, podreu escoltar alguns fragments de l'entrevista.
18/12/2017
Presentació L'olor de la seva pell a Barcelona
La nova novel·la d'Alfons Cama es presenta el dia 18 de desembre a les 7 de la tarda a la Sala Sagarra de l'Ateneu Barcelonès. Aquesta vegada, Isidre Grau i Mar Tomàs, tots dos escriptors i professors de l'Escola d'Escriptura, acompanyaran l'autor a l'acte.
15/12/2017
L'olor de la seva pell a Ràdio Vitamènia
A l'entrevista es fa un repàs a la trajectòria d'Alfons Cama com a escriptor, que va començar a escriure quan ja gairebé estava jubilat i després de formar-se i examinar-se de català, la llengua amb la qual se sent còmode expressant-se.
L'olor de la seva pell és una "novel·la coral", perquè hi ha moltes veus que s'entrellacen, tot i que en té una de protagonista: la d'en Santi Tibau.

Podeu escoltar l'entrevista clicant aquí.
15/12/2017
Presentació de L'olor de la seva pell a Palamós
Alfons Cama presenta L'olor de la seva pell a Palamós el 15 de desembre a les 7 a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou. El periodista Francesc Sànchez Carcassés serà el presentador de l'acte juntament amb Cama.
14/12/2017
Presentació de L'olor de la seva pell a Santa Maria de Palautordera
El dijous 14 de desembre a les 7 de la tarda es presenta la seva quarta novel·la a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera. L'autor ho farà acompanyat de Jordi Xena, l'alcalde, i de Terea Solé, periodista i directora de Ràdio Vitamènia.
01/12/2017
Entrevisten Alfons Cama a Tarragona Ràdio
L'autor de L'olor de la seva pell és entrevistat al Matí de Tarragona Ràdio, que deixa amb la incògnita el motiu de la fotografia de la coberta i el títol de l'obra. Cama explica l'argument de la novel·la que està protagonitzada per la família Tibau, especialment, per en Santi (el fill) el qual va mostrant a poc a poc les seves relacions amb la seva família, que està enfrontada a causa de les ideologies polítiques que els diferencien.

Podeu escoltar l'entrevista aquí.
22/11/2017
L’olor de la seva pell és notícia al Diari Més de Tarragona 
El diari destaca que la trajectòria de Cama com a novel·lista comença un cop es va jubilar. Fins ara, ha publicat quatre novel·les, l’última de les quals, L’olor de la seva pell, es presenta el dia 28 de novembre al Museu d’Art Modern de Tarragona. Alfons Cama sol situar les accions dels seus llibres a terres gironines (d’on prové), encara que la trama Amb dits de molsa, per exemple, succeeix a Tarragona.

Podeu llegir la notícia aquí.

Alfons Cama Saballs

SORTEIG


Exemplars premiats:
3, 253, 222, 288, 7 i 134.
 
Si disposeu d'un d'aquests exemplars, envieu a info@gregal.cat una foto de la pàgina on hi ha la numeració i el títol del llibre que voleu rebre d'obsequi, i una altra foto de vosaltres amb el llibre premiat.
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788