Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

CiU i PSC, la centralitat perduda

Autor: Diversos autors *
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 20/11/2017
ISBN: 978-84-17082-37-6
Nombre de pàgines: 507


Preu: 22,00 €

Sinopsi

CiU i PSC, la centralitat perduda és el títol d’un llibre d’investigació periodística que explica com, a partir d’un procés de davallades electorals, coincident amb un altre procés, el de l’auge del sobiranisme i l’independentisme a Catalunya, un partit polític socialista (PSC) i una federació catalanista (CiU), que havien estat centrals durant molts anys al país, pateixen una crisi d’identitat que, en el cas de CiU, porta a la pèrdua de votants i a l’escissió de la federació, i, per part del PSC, comporta una important reducció de la quota electoral i la baixa de molts dirigents identificats durant anys amb una de les dues ànimes del partit, la catalanista.Nota biogràfica

Anna Comas i Mariné és llicenciada en Periodisme per la Universitat de Navarra; en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid, i en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Té estudis de Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona.

Va iniciar la seva carrera professional a Tele/eXpres i a l’agència Europa Press. El 1971 ingressa a la plantilla de Ràdio 4, on ha desenvolupat la major part de la carrera professional tractant temes de política, economia i món local, i on ha assumit diversos càrrecs de responsabilitat, fins al desembre de 2007.

En l’actualitat, desenvolupa diversos projectes d’investigació sobre el món del periodisme.Montse Melià Roset (Tarragona, finals dècada 50). Vaig estudiar Ciències de la Informació a la UAB i Filologia a la UB.

Vaig començar a treballar a Ràdio Avui, de la Cadena 13. Posteriorment, durant 25 anys, he format part dels serveis informatius de RNE a Barcelona. Des de 2011 treballo a TVE, als estudis de Sant Cugat.

Com a periodista, a RNE em vaig especialitzar en informació política i durants uns anys vaig seguir la informació de CiU i del governs de Jordi Pujol. Entre 2006 i 2007 vaig ser cap d’informatius de RNE-Catalunya i entre 2008 i 2011 en vaig ser directora.

L’any 1993 vaig contribuir a fundar el Sindicat de Periodistes de Catalunya. Durant uns anys, a partir de 2004, vaig formar part de la junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya, on vaig presidir la Comissió de Mitjans Públics i des d’on vam impulsar el canvi de model de la CCMA.

Notícies d'activitats i de premsa sobre CiU i PSC, la centralitat perduda


05/04/2018
Presentació de CiU i PSC, la centralitat perduda a Tarragona
Xavier Abelló, periodista, acompanyarà les dues autores de CiU i PSC, la centralitat perduda, Anna Comas i Montse Melià, a la presentació de l'obra el dia 5 d'abril a les 8 de la tarda a la llibreria La Capona de Tarragona.
20/02/2018
CiU i PSC, la centralitat perduda és notícia a El Punt Avui de Girona
Amb motiu de la presentació del llibre que se celebra el 20 de febrer a la Llibreria 22 de Girona, el diari El Punt Avui es fa ressò de la publicació i de l'acte. 

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
20/02/2018
Presentació de CiU i PSC, la centralitat perduda a Girona
Anna Comas i Montse Melià, autores de CiU i PSC, la centralitat perduda, presenten l'obra a la Llibreria 22 de Girona el dimarts 20 de febrer a les 7 de la tarda. Ho faran acompanyades de Narcís Genís, també periodista i col·laborador d'El Punt Avui.
09/02/2018
CiU i PSC, la centralitat perduda, en un article de reomanació a l'Expansión
Manel Haro publica un article a l'Expansión que parla sobre llibres que posen l'accent a la pèrdua d'identitat individual o col·lectiva. Justament, l'obra de Montse Melià i Anna Comas, CiU i PSC, la centralitat perduda, és un dels llibres mencionats, ja que se centra en la crisi d'identitat que pateixen els dos partits després de diversos declivis electorals.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
28/12/2017
El diari digital El Món destaca CiU i PSC, la centralitat perduda
El periodista Quico Sallés fa una tria de llibres sobre política per regalar aquest Nadal. A la selecció s'hi pot trobar l'última obra d'Anna Comas i Montse Melià, CiU i PSC, la centralitat perduda. El llibre consisteix en una anàlisi periodística sobre la crisi d'identitat de les dues formacions polítiques que van ser capdavanteres de Catalunya durant molts anys.

Podeu llegir la notícia clicant aquí.
19/12/2017
Eldiario.es entrevista Montse Melià i Anna Comas
En aquest treball de divulgació periodística, Anna Comas fa una anàlisi dels motius pels quals el PSC ha perdut quota electoral i Montse Melià analitza la pèrdua de vots i el trencament de CiU.
En el llibre expliquen com i quan aquests dos partits polítics que durant molt de temps van ser els partits centrals de Catalunya van començar a perdre vots i cap a on han anat a parar, aquests vots: per exemple, molts votants de Convergència de perfil empresari i no independentistes han acabat per escollir altres opcions polítiques. A més, també n'ha perdut cap a ERC. El PSC, en canvi, perd vots de l'àrea metropolitana cap a Ciutadans i, fins i tot, algun vot de caire independentista que ha derivat a ERC.

Podeu llegir l'entrevista sencera fent clic aquí.
 
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788