Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Com s'assembla la vida als somnis

Autor: Pau Faner i Coll
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 04/12/2017
ISBN: 978-84-17082-33-8
Nombre de pàgines: 250


Preu: 18,00 €

Sinopsi

Què empeny Drus, infant dels anys de postguerra a Ciutadella, a reinventar la realitat, estimar Duna i Dafne, identificar-se amb Nil i pujar dalt la moto Guzzi amb Laura i la seva careta? N’hi ha prou amb el fet que el món sigui tan aliè i la vidatan injusta?

No serà que tot estava capgirat, els valors trastocats i només els somnis mostraven una cara amable en aquells anys grisos de la postguerra, quan anàvem a missa cada dia i al cinema els diumenges?

Armada amb la més pura ingenuïtat, amb la senzillesa com a bandera, amb la saviesa del detall, Com s’assembla la vida als somnis ens fa estremir per la bellesa de les paraules i la riquesa expressiva. No ens calen grans escenaris ni aventures inaudites, perquè ja ho diuen, que la realitat supera qualsevol mena de ficció.

Aquesta novel·la ens reconcilia amb la lectura, ens corprèn amb la força de la imaginació i ens fa estremir amb la seva sincera autenticitat.Dades biogràfiques

Pau Faner i Coll, nascut a Ciutadella de Menorca el 1949, és un home de llengües, com ho demostra el fet que sigui llicenciat en Filologia Romànica Hispànica, doctor en Filologia Romànica Catalana i catedràtic d’anglès a Secundària.

La seva voluntat creativa s’ha manifestat tant en pintura com a través de la narrativa literària. En aquest àmbit, ha publicat trenta-dos llibres des de 1972 i ha guanyat tretze premis literaris d’entre els més destacats del nostre país.

Escriu de manera callada des de Menorca, i declara que ho fa perquè li agrada escriure, perquè és tímid i perquè confia que les obres arribin a obrir-se pas per elles mateixes.

És conscient que algú el pot titllar d’il·lús, però precisament assegura que deixarà d’escriure el dia que perdi la il·lusió.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Com s'assembla la vida als somnis


15/01/2019
Pere Fàbregues ressenya Com s'assembla la vida als somnis
L'articulista Pere Fàbregues publica una ressenya sobre Com s'assembla la vida als somnis, de Pau Faner, al Diari de Menorca. En destaca la fantasia i el vocabulari menorquí emprat per l'escriptor. 

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit. 
24/07/2018
Pau Faner és entrevistat novament a IB3 Ràdio
El programa 'Nura' d'IB3 entrevista Pau Faner. A l'entrevista parlen del seu pseudònim, Agatha Allen, i de la seva trajectòria literària, ja que últimament ha publicat diverses obres, com ara Com s'assembla la vida als somnis amb Gregal.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç buscant el programa del dia 18 de juliol i a partir del minut 21. 
24/05/2018
IB3 Ràdio es fa ressò de Com s'assembla la vida als somnis
A l'entrevista al programa 'Nura', se cita l'obra Com s'assembla la vida als somnis publicada amb Gregal i també El día y la noche, que properament s'editarà en català per Gregal.

Podeu escoltar la notícia en aquest enllaç.
23/03/2018
Núvol publica una ressenya de Com s'assembla la vida als somnis
La novel·la de Pau Faner narra i descriu els anys de la postguerra a través de les experiències vitals d'en Drus i els seus amics. 
La redactora destaca la importància dels personatges femenins i la riquesa expressiva del relat i l'estil de l'autor. 

Podeu llegir l'article fent clic aquí.
25/01/2018
Ràdio Valira (Andorra) entrevista Pau Faner
Com s'assembla la vida als somnis és una mirada retrospectiva dels anys 50 i 60 a partir de la imaginació d'un nen. La fantasia és una vàlvula d'escapament, ja que l'època de la postguerra va ser molt dura i autoritària políticament. 
Pau Faner explica que Les cendres d'Àngela, de Frank McCourt, va ser la seva font d'inspiració per escriure aquesta novel·la, en la qual hi destaquen la ingenuïtat i l'optimisme pròpia dels nens.

Podeu escoltar l'entrevista sencera a l'arxiu següent o fent clic aquí (a partir del minut 8:15).
24/01/2018
L'AELC celebra el seu 40è aniversari a Palma
Pau Faner i Josep Manuel Vidal-Illanes van assistir a l'acte de celebració dels 40 anys de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i l'Any Llompart a Palma.
A la lectura de poemes de Josep Maria Llompart -que va ser president de l'AELC- hi van participar una vintena d'escriptors de les illes i representants de les institucions i el món cultural.
A l'acte van homenatjar autors com Pau Faner i Gabriel Janer i Manila per la seva activitat i lluita a favor de la dignitat del sector.

L'acte va ser notícia a IB3 Televisió (podeu clicar aquí) i al diari Ara (podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit). 
15/01/2018
Carles Marquès, d’IB3 Ràdio, entrevista Pau Faner
Pau Faner és entrevistat al programa 'Nura' d'IB3 Ràdio, la ràdio de les Illes Balears, per parlar sobre la seva darrera obra, Com s’assembla la vida als somnis, un títol que prové d’una anterior novel·la seva, El cant de l’alosa, i que el va inspirar per escriure’n una novel·la. 
L’autor es posa a la pell d’un infant que durant la postguerra a Ciutadella inventa una realitat amb un toc fantasiós, una característica típica a les obres de Faner. Però el nen no projecta una altra realitat, simplement, la veu i l’explica a la seva manera. 

L'entrevista sencera la podeu escoltar en aquest enllaç.
11/01/2018
Com s’assembla la vida als somnis al diari Última Hora de Mallorca.
Última Hora dedica un reportatge a la trajectòria literària de Pau Faner i, especialment, a la seva última publicació: Com s’assembla la vida als somnis. Aquesta novel·la reflecteix la dura realitat de la postguerra des de la visió fantasiosa d’un nen. Un dels objectius de l’escriptor és que l’obra arribi als més joves.
A continuació, us podeu descarregar l’arxiu per llegir l’article sencer. 
29/12/2017
El Diari de Menorca publica un article de Pau Faner sobre Com s'assembla la vida als somnis
Pau Faner ha escrit una novel·la que té com a protagonista un infant de la postguerra. Concretament, d'un infant dels anys 50 i 60 de Ciutadella que viu moltes de les experiències que l'autor va viure quan era un nen.
Faner explica d'on va sorgir la idea d'escriure l'obra. A més, va decidir que hi afegiria un toc d'imaginació fantàstica (estil que el caracteritza) perquè, malgrat les adversitats, els infants són fantasiosos per naturalesa i viuen la vida amb fantasia.
27/12/2017
Reportatge de Com s'assembla la vida als somnis a IB3 TV
En Drus, un infant dels anys de postguerra a Ciutadella, protagonitza la darrera obra de Pau Faner, Com s'assembla la vida als somnis. El títol és fruit d'una de les frase que diu el protagonista i que a Faner li va semblar molt encertada per reflectir l'argument de l'obra.

Podeu veure la notícia clicant aquest enllaç.
21/12/2017
IB3 Ràdio entrevista Pau Faner
Carles Marquès, del programa 'Nura' d'IB3 Ràdio, entrevista l'autor de Com s'assembla la vida els somnis i amb una llarga trajectòria com a escriptor.
L'entrevista és d'unes setmanes abans de la publicació de l'obra. A la novel·la hi ha una part d'autobiografia que es desenvolupa a Ciutadella durant els anys 50 i amb un toc de fantasia propi de Faner, fet que classifica l'obra dins el gènere de realisme màgic. 
Durant l'entrevista, Pau Faner també explica l'evolució que ha tingut la seva creació literària des dels seus inicis fins a l'actualitat. 

Podeu escoltar l'entrevista sencera a fent clic aquí a partir dels 20 minuts.
20/12/2017
El Setmanari El Iris es fa ressò de la presentació de Com s'assembla la vida als somnis
La presentació de l'última novel·la de Pau Faner, Com s'assembla la vida als somnis, es va fer el dilluns 18 de desembre a Ciutadella. El Setmanari El Iris es va fer ressò de la notícia i parla extensament de l'obra. També fa al·lusió a la fotografia de la coberta: es tracta d'una imatge dels anys 50, època en què se situa la novel·la, quan l'autor encara era un nen.

Podeu descarregar-vos l'enllaç tot seguit.
20/12/2017
El Diari de Menorca es fa ressò de Com s’assembla la vida als somnis

El diari destaca que aquesta és una novel·la ambientada a la Ciutadella dels anys 50 i 60 que "ens fa estremir per la bellesa de les paraules i la riquesa expressiva" i "ens corprèn amb la força de la imaginació". 

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
18/12/2017
Presentació de Com s'assembla la vida als somnis a Ciutadella
La nova novel·la de Pau Faner es presenta a Ciutadella el dia 18 de desembre a les 20.15 h. La presentació es farà a l'Espai Sant Josep amb la col·laboració de la Llibreria Pau i anirà a càrrec de l'autor i de Pere Gomila, crític i poeta. A més, hi haurà la projecció d'un vídeo de Joan Allès que té el mateix títol que l'obra.
12/12/2017
El Setmanari el Iris entrevista Pau Faner
A l'entrevista, l'escriptor menorquí explica que per a ell escriure significa inventar històries i personatges, fer volar la imaginació, tot i que sempre tenen a veure amb la realitat perquè un escriu a partir del que coneix. Amb el temps, Faner ha passat d'una literatura més fantàstica a un estil més realista, encara que mai ha deixat de banda aquest to fantasiós que caracteritza les seves obres dins un gènere de realisme màgic i aventures. Diu que amb el temps ha après a "reproduir la realitat sense que sigui tal qual", com és el cas de la seva última novel·la: Com s'assembla la vida als somnis.
12/12/2017
Presentació de Com s'assembla la vida als somnis a Barcelona
La primera presentació de nova novel·la de Pau Faner, Com s'assembla la vida als somnis, serà el dia 12 de desembre a les 19.30 h a la llibreria Laie de Barcelona. El Dr. Francesc Foguet i Boreu, coordinador del Màster Universitari en Estudis Teatrals, serà el ponent de l'acte.

Pau Faner i Coll
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788