Cultura popular


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Memòries d'uns gats feliços

Autor: Montserrat Gallart Sanfeliu
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 11/12/2017
ISBN: 978-84-17082-41-3
Nombre de pàgines: 128


Preu: 15,00 €

Els protagonistes essencials són uns gats i les seves mestresses, però també podríem dir que el protagonista ocult, i tanmateix omnipresent, és l’amor entre les persones i els animals. En concret: l’amor pels gats.

SINOPSI

Heus aquí un llibre curiós, que sorprendrà més d’un lector. És una mena de dietari, o potser un text epistolar, o unes breus confessions; és difícil de decidir-ne el gènere perquè, de fet, també conté alguns poemes i reflexions sobre la vida escrits en aquells moments en què veiem com s’escola d’una manera inevitable.

Els protagonistes essencials són uns gats i les seves mestresses, però també podríem dir que el protagonista ocult, i tanmateix omnipresent, és l’amor entre les persones i els animals. En concret: l’amor pels gats.

En aquestes pàgines, sense ironies, amb la contenció difícil que, de tant en tant, es veu esqueixada pel curs dels esdeveniments, Montserrat Gallart hi narra els darrers temps de la seva gata preferida, la Tigri, i dels seus dos companys, en Pandi i la Popi, els quals expliquen, des de la seva fidelitat de gats, l’agraïment profund per tota la vida passada al costat de les seves mestresses. Com diu l’autora, es tracta d’un text que ens ofereix la possibilitat de copsar l’amor pel marruix concret i, en un sentit més ampli, per la vida.

Del pròleg de Francesc Parcerisas

BIOGRAFIA DE L'AUTORA

Montserrat Gallart i Sanfeliu (Barcelona, 1953). Filòloga i traductora, el 2009 va doctorar-se a la Universitat de Barcelona amb la tesi Marguerite Yourcenar, traductora de Konstantinos Kavafis.

Va ensenyar llengües en l’àmbit de secundària durant 32 anys. Actualment, la seva vida professional se centra en l’escriptura i en la traducció literària d’obres de Marguerite Yourcenar, de Vassa Solomoú Xanthaki, de Bruno Arpaia, d’Italo Svevo i de Krzysztof Charamsa. Des de l’estiu del 2011, a Cadaqués, organitza unes Àgores Poètiques que, sovint, donen cabuda també a d’altres manifestacions artístiques com la música i la dansa.

Com a autora ha publicat els poemaris Trenat d’onades i remors (2009), Bressol de tots els blaus (2012) i Acords del Cor (2014), i té en preparació Com lleu batec en la memòria.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Memòries d'uns gats feliços


01/06/2018
Presentació de Memòries d'uns gats feliços a Olot
Montserrat Gallart i Manel Fortis, escriptor, presenten Memòries d'uns gats feliços al Cafè Art d'Olot el dia 1 de juny a les 7 de la tarda.
16/05/2018
Presentació de Memòries d'uns gats feliços a Girona
Memòries d'uns gats feliços, de Montserrat Gallart, es presenta a la Llibreria 22 de Girona el 16 de maig a les 7 de la tarda. A més de l'autora, a l'acte hi intervindrà Maria Bonafont, escriptora.
01/03/2018
Presentació de Memòries d'uns gats feliços a Barcelona
La llibreria Documenta acull la presentació de la darrera obra de Montserrat Gallart el primer dia de març a les 7 de la tarda. Francesc Parcerisas, poeta i prologuista de l'obra, intervindrà a l'acte juntament amb l'autora.
31/01/2018
Memòries d'uns gats feliços és ressenyat al blog de Jordi Cervera 
El periodista Jordi Cervera (Catalunya Ràdio) fa una bona crítica de l'última obra de Montserrat Gallart. El llibre, que té com a protagonistes els tres gats de l'autora, va molt més enllà de les evidències i els típics i tòpics ja coneguts entorn del món felí, i permet al lector endinsar-se a la realitat de la relació entre els gats i les persones.

Podeu llegir la recomanació fent clic aquí.
30/01/2018
Carles Duarte publica una ressenya sobre Memòries d'uns gats feliços a diversos mitjans
La crítica de Carles Duarte sobre l'obra de Montserrat Gallart apareix al Diari de Girona i al Segre. Duarte destaca la importància dels gats com a animals de companyia i les característiques comunes amb els escriptors: "són independents, solitaris, observadors, reflexius i curosos amb el record". A més, Memòries d'uns gats feliços conté diversos poemes i referències que fan al·lusió als gats.

Podeu llegir la ressenya al Diari de Girona o al Segre.
19/12/2017
Presentació de Memòries d'uns gats feliços a Barcelona
Montserrat Gallart presenta el seu nou llibre, Memòries d'uns gats feliços, el dia 19 de desembre a les 7 a la llibreria Malpaso de Barcelona. Ho farà acompanyada de Carles Duarte, poeta i director de la Institució Cultural del CIC.

Montserrat Gallart Sanfeliu
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788