Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El jardí de les delícies

Autor: Joaquim Pijoan
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 08/01/2018
ISBN: 978-84-17082-40-6
Nombre de pàgines: 280


Preu: 19,00 €

A la dècada dels 60 una adolescència reclosa i introvertida amb la primera volada sobre el niu del cucut...

SINOPSI

En aquest segon volum de memòries, El jardí de les delícies, Joaquim Pijoan retrata el moment de l’adolescència que correspon a la seva peripècia vital entre 1960 i 1968, des del 12 fins als 19 anys. «Va ser la meva època de reclusió i formació en un món familiar que m’ha marcat per a tota la vida», com diu ell mateix, en «aquesta vall d’Aro dels nostres anhels i alegries, pecats i misèries».

El primer llibre de Records era una reflexió sobre l’acte d’escriure. Aquest segon, Pijoan l’ha elaborat a partir dels fets i les vivències personals, ordits amb destresa, deixant que hi respiri la trama literària de tot bon llibre.
Xavier C. RibotBIOGRAFIA

Joaquim Pijoan va néixer a Santa Cristina d’Aro l’any 1948, on va passar tota la seva infantesa i adolescència. Als 14 anys va començar a treballar en el negoci familiar, fins als 27, quan a causa d’una crisi psicòtica, que va resultar crònica, va haver de refer la vida amb altres ocupacions més escaients. Va estudiar Belles Arts a l’escola Llotja de Barcelona, i la pintura es va convertir en la seva renovada raó de ser. Una recaiguda el va portar a l’ofici d’escriure. A partir d’aquell moment, va fer de la pintura i la literatura les croses per seguir el seu vagareig terrenal. Es va establir al Guinardó barceloní, on ha passat els darrers 30 anys de la seva vida. Com tants pintors d’avui, ha après a fracassar i fracassar, fracassar cada dia millor. En el terreny literari ha publicat sis llibres: Somni, Premi Documenta 1982; Diari del pintor JP; Sayonara Barcelona, Premi Sant Jordi de novel·la 2006; L’amor a Venècia; Serrans i jurioles, posant text a uns retrats del pintor Carles Piqueras, i el 2016 va publicar el primer volum de memòries, Tempus Fugit (Gregal). També té un extens diari inèdit, Diari d’Skizo.

Notícies d'activitats i de premsa sobre El jardí de les delícies


08/02/2019
El diari Ara entrevista Joaquim Pijoan
El diari Ara publica una entrevista a Joaquim Pastells feta pel periodista Josep Pastells. Al llarg de l'entrevista es fa un repàs de la seva trajectòria literària i què el va portar a escriure. 

Podeu llegir l'entrevista aquí
16/03/2018
La Revista de Girona destaca alguns títols de Gregal
El número 307 de la Revista de Girona destaca algunes obres de Gregal a la seva secció de novetats literàries. Apareixen citades: Nanuc (Jordi Ortiz), Rendició a la neu (Agustí Segarra), El jardí de les delícies i L'illa, el far el vent (Josep Manuel Vida-lIllanes). A més, destaca especialment "Tumulto". Meditacions sobre l'octubre català (A. Gonzàlez i Vilalta, E. Ucelay-Da Cal i P. Garcia-Planas).

Us podeu descarregar la notícia tot seguit.
06/03/2018
Presentació d'El jardí de les delícies a Barcelona
La llibreria Laie acull la presentació d'El jardí de les delícies a càrrec de Joaquim Pijoan i Abraham Mohino, escriptor i filòleg. L'obra es presenta el 6 de març a les 7 de la tarda.
29/01/2018
Enric Balaguer ressenya El jardí de les delícies al seu blog
El crític fa un repàs de l'obra de Pijoan i de les etapes que es reflecteixen a la seva obra. Destaca que l'estil de l'escriptor és àgil, senzill i fresc i que l'obra és plena d'expressions domèstiques. 

Podeu llegir la ressenya aquí.
26/01/2018
Presentació d'El jardí de les delícies a Sant Feliu de Guíxols
La Biblioteca Octavi Viader i Margarit acull la presentació de la nova obra de Joaquim Pijoan, El jardí de les delícies. L'autor i Xavier Colomer i Ribot, escriptor i filòleg, conduiran l'acte el dia 26 de gener a les 7 de la tarda.
16/01/2018
Article sobre El jardí de les delícies al diari El Punt Avui
El periodista cultural Xavier Castillón (El Punt Avui) dedica un article a El jardí de les delícies i al seu autor, Joaquim Pijoan. Aquest és el seu segon volum de memòries; el primer (Tempus fugit) estava dedicat a la seva infància i aquesta nova obra se centra en la seva adolescència dels 12 als 19 anys. Per a l'autor, l'adolescència és un moment complicat de la vida perquè és quan un decideix què vol fer i què vol ser.
L'article també fa una petita menció a la publicació en digital de la seva primera novel·la en castellà: El moleskine rojo.  

Podeu llegir l'article clicant aquí o descarregar-te'l tot seguit.

Joaquim Pijoan
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788