Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Quan el cel es torna roig

Autor: Xesc Vidal
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 08/01/2018
ISBN: 978-84-17082-42-0
Nombre de pàgines: 236


Preu: 18,00 €

L’obra és un passeig per la vida rural de la Mallorca dels anys trenta, una vida humil i simple, però carregada de sentiments i tradicions que, d’alguna manera, encara perduren.

SINOPSI

El 27 de maig del 1937 fou un dia molt amarg per la família que protagonitza aquesta història. El narrador, en retrospectiva i tornant a Mallorca després de molts anys sense trepitjar terra balear, s’endinsa en un relat autobiogràfic, un relat d’infància que transcorre dins el marc de la Guerra Civil espanyola.

Ell era tan sols un nin que no comprenia res de la guerra, ni de lluites polítiques, ni d’enfrontaments ideològics. Però, desgraciadament, la gent innocent que no té res a veure amb els conflictes, sovint, com en aquest cas, en són les principals víctimes, les que pateixen les pitjors conseqüències.

Malgrat tot, en el text també hi ha llum, amor i passió. Els personatges, carismàtics i propers, ens transporten a un altre temps, on la vida tenia un altre sentit i on les preocupacions i rutines seguien un altre ritme.

L’obra és un passeig per la vida rural de la Mallorca dels anys trenta, una vida humil i simple, però carregada de sentiments i tradicions que, d’alguna manera, encara perduren.BIOGRAFIA

Xesc Vidal Rubí va néixer a Llucmajor (Mallorca) l’any 1981. Va estudiar Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat de Vic i després de llicenciar-se va especialitzar-se en el camp de la cognició i l’evolució humana a la Universitat de les Illes Balears.

Emprenedor i assessor en comunicació, ha treballat pel seu compte en diversos projectes i també en departaments de comunicació en diversos projectes. Actualment és professor de màrqueting i comunicació a Barcelona i col·labora en diversos mitjans, on escriu articles d’opinió.

L’any 2008 va guanyar el concurs de comunicació per la campanya de prevenció del VIH Condonéate, impulsada pel govern estatal, i l’any 2009 va guanyar el concurs de joves emprenedors RESET/FUEIB pel projecte 12.53, un espai d’oferta cultural i oci.

Aquesta és la seva primera obra literària encarnada en l’àmbit de la novel·la històrica.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Quan el cel es torna roig


10/02/2018
Presentació de Quan el cel es torna roig a Alcoletge
La novel·la de Xesc Vidal es presenta a Alcoletge (Lleida), concretament, al Centre d'Interpretació de Patrimoni de la Guerra Civil Ermengol Piró a les 6 de la tarda. A la presentació hi intervindrà l'autor amb acompanyament de Rubèn Satorra tocant la guitarra. 
03/02/2018
Presentació de Quan el cel es torna roig a Barcelona
Xesc Vidal presentarà la seva novel·la històrica a l'Espai Mallorca de Barcelona el 3 de febrer a les 6 de la tarda. L'autor conduirà l'acte acompanyat de Tina Manresa (veu) i Miquel Ges (cantant). 
24/01/2018
La Revista de Llucmajor es fa ressò de la novel·la de Xesc Vidal
Xesc Vidal, autor de Quan el cel es torna roig, és nascut a Llucmajor, on va fer la seva primera presentació.
L'obra es defineix com una novel·la amb una "narrativa vibrant i fàcilment assequible" que s'ambienta als anys 30 de la Mallorca rural. Quan el cel es torna roig es narra des del punt de vista d'un infant fill d'una família pagesa i lligada a la terra.

Pode descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
22/01/2018
IB3 entrevista l'autor de Quan el cel es torna roig
Xesc Vidal ha publicat la seva primera novel·la històrica, un llibre de memòries: Quan el cel es torna roig. 
L'obra es desenvolupa a l'entorn d'una família pagesa, humil i senzilla que viu el trasbals i les conseqüències de la Guerra Civil Espanyola. La idea de l'autor és allunyar-se de la visió reduccionista que sempre ens ha arribat de la Guerra Civil i reflectir altres matisos i altres vides que es van veure afectades per aquest conflicte. Per aquest motiu, se centra en la vida rural de la Mallorca dels anys 30, plena de tradició i cultura. 

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí.
19/01/2018
Dos llibres de Gregal entre els llibres més venuts a Palma
El Diario de Mallorca cada setmana publica una llista amb els llibres més venuts a les llibreries de Palma. L'illa, el far, el vent i Quan el cel es torna roig figuren entre els deu primers de la segona setmana de l'any a la Llibreria Lluna.

Podeu veure la noticia a l'arxiu següent.el rànquing descarregant-vos l'arxiu següent.
19/01/2018
Presentació de Quan el cel es torna roig a Sabadell
Xesc Vidal presenta Quan el cel es torna roig a la Llar del Llibre de Sabadell el 19 de gener a les 19.30 h. Ho farà acompanyat de Francesc Marco-Palau, historiador. 
10/01/2018
Última Hora publica un reportatge de l’obra de Xesc Vidal
Després d’autoeditar-se dues obres, Quan el cel es torna roig és la primera obra de Vidal publicada en una editorial; a més, també és la seva primera novel·la històrica. L’autor reconeix que la Guerra Civil és un tema molt tractat als llibres d’història i de ficció, per això ell va decidir ambientar l’obra a la vida rural i apolítica de Mallorca, ja que creu que hi ha molts matisos a tenir en compte. 

Podeu descarregar-vos l’arxiu tot seguit.
09/01/2018
Notícia al Diario de Mallorca sobre les presentacions de Quan el cel es torna roig 
El diari destaca, novament, ara en paper, les presentacions que l'autor de Quan el cel es torna roig ha fet a la seva terra natal, Mallorca. Anuncia l'última presentació que es va fer el dia 4 de gener en un bar de Palma. Xesc Vidal explica que aquesta és una novel·la de caràcter històric ambientada a la Mallorca rural dels anys 30 i protagonitzada per una família que es veu condicionada i afectada per la Guerra Civil.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
04/01/2018
PorreresTV emet la presentació de Quan el cel es torna roig
Xesc Vidal va presentar la seva primera novel·la històrica a Porreres, una població de Mallorca, en una sala plena. L’autor ho va fer acompanyat de Tomeu Garí, representant de la memòria històrica, i de l’acompanyament musical amb clarinet i flauta travessera.

Podeu veure la presentació sencera entrant en aquest enllaç.
04/01/2018
Presentació de Quan el cel es torna roig a Palma
Xesc Vidal presenta Quan el cel es torna roig al Bar Rita de Palma el dia 4 de gener a les 19.30 h. 
02/01/2018
El Diario de Mallorca es fa ressò de Quan el cel es torna roig
El 27 de desembre es va fer la primera presentació de Quan el cel es torna roig, de Xesc Vidal, a Llucmajor, el seu poble natal. El Diari de Mallorca se'n va fer ressò.

Podeu llegir la notícia clicant aquí.

Xesc Vidal
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788