Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Mans, còdols, el cel

Autor: Teresa Costa-Gramunt
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 22/01/2018
ISBN: 978-84-17082-47-5
Nombre de pàgines: 96


Preu: 13,00 €

Sinopsi

El llibre té un rerefons religiós, de comunió. Està amarat de records d’infantesa o d’adolescència, de la relació amb els pares, de la iniciació a la vida i de l’aprenentatge permanent.

Tot hi són provatures: el coneixement de la història –la personal i la universal–, l’impacte de l’art –també de la lectura i l’escriptura–, la meditació sobre la quotidianitat, el dolor per les pèrdues –encara que al final la mort, la més punyent, és companyia–, el diàleg amb altres poetes, els viatges –que ho són cap enfora i cap endins–, la imaginació –espacial i pictòrica–, l’amor per una casa que té existència en el record, la denúncia del règim patriarcal, el diàleg entre cultures, el jo que s’emmiralla en el tu...

Tot plegat, un despullament dels mots subratllant-ne la claredat simbòlica: el vestit blau, el còdol sense dents, el banc de les mirades...Dades biogràfiques

Teresa Costa-Gramunt (Barcelona, 1951) viu a Vilanova i la Geltrú. De vocació humanista, ha aprofundit en temes de psicologia, grafologia, simbologia, cultures orientals i animació sociocultural. Graduada en Disseny Gràfic, s’ha especialitzat en el disseny d’exlibris.

A partir del 1990 s’ha dedicat intensament a la creació literària. Ha publicat més de quaranta llibres entre assaigs, retrats, narracions, poemes i prosa poètica.

Com a articulista d’opinió pública, ha escrit columnes per a: Diari de Vilanova, El 3 de Vuit, Eix Diari i Núvol.

Ha obtingut nombrosos premis de narrativa, poesia i periodisme. És mestra en Gai Saber. Ha traduït del castellà al català, entre d’altres, obres de Víctor Balaguer, Eugeni d’Ors i Oriol Pi de Cabanyes.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Mans, còdols, el cel


21/12/2018
La Revista del Col·legi publica una ressenya sobre Mans, còdols, el cel
La Revista del Col·legi publica una ressenya de Pere Martí Bertran sobre Mans, còdols, el cel, de Teresa Costa-Gramunt. 

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir la ressenya sencera a les pàgines 43, 44 i 45. 
20/12/2018
Mans, còdols, el cel és notícia a Punt 7 Ràdio Sant Celoni
El poemari Mans, còdols, el cel, de Teresa Costa-Gramunt, és analitzat i comentat al programa Cafís de lletres de Punt 7 Ràdio Sant Celoni, que condueix l'escriptora Sílvia Romero. 

Per escoltar la notícia sencera, podeu fer clic aquí.
25/07/2018
La revista L'Agrícol ressenya Mans, còdols, el cel
El número del mes de juliol de L'Agrícol repassa la presentació del poemari de Teresa Costa-Gramunt que el passat mes de març es va fer a Vilafranca del Penedès. Després dels elogis a la coberta i a l'edició, la ressenya se centra en el pròleg i el contingut del llibre, que repassa la diferents etapes de la vida. 

Tot seguit, us podeu descarregar la notícia.
07/06/2018
La periòdica TV es fa ressò de Mans, còdols, el cel 
El mitjà de difusió feminista La periòdica TV publica un vídeo de Teresa Costa-Gramunt recitant alguns dels seus poemes de Mans, còdols, el cel.

Podeu veure el vídeo entrant aquí.
29/05/2018
Article de Mans, còdols, el cel a El 3 de vuit
Jordi Llavina publica un article sobre Mans, còdols, el cel, de Teresa Costa-Gramunt, a El 3 de vuit
A l'article es fa referència a diversos passatges del poemari, com ara el naixement, la infantesa o els passos perduts.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
24/05/2018
Mans, còdols, el cel és notícia al suplement de cultura d'El Punt Avui
El suplement de cultura d'El Punt Avui dedica una pàgina a Mans, còdols, el cel. A banda d'elogioar-ne el contingut, Pere Martí Bertran fa al·lusió a l'edició del llibre, que caracteritza d'acuradíssima i amb un disseny molt ben pensat.

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
08/05/2018
Pius Morera entrevista Teresa-Costa Gramunt al seu programa de poesia 
Aparador de poesia és el programa de poesia que condueix Pius Morera a la Ràdio de Sant Vicenç de Montalt. En aquesta ocasió, s'entrevista Teresa-Costa Gramunt, autora de Mans, còdols, el cel. 

Podeu escoltar l'entrevista sencera si entreu aquí.
07/05/2018
Recital poètic 'La mort i la primavera' a Barcelona
Marta Pérez i Sierra (Un segon fora del dubte) i Teresa Costa-Gramunt (Mans, còdols, el cel) participen en un recital poètic a l'Espai Contrabandos que forma part del cicle d'activitats 'Maig poètic' organitzat per la llibreria. L'acte és el 7 de maig a les 7.
19/04/2018
El 855 parla de Mans, còdols, el cel
Pere Bertran publica un article sobre Mans, còdols, el cel a la revista local de Sant Quirze de Besora, El 855. L'article és el mateix que ja va publicar a El 3 de Vuit.

Us adjuntem l'arxiu tot seguit.
28/03/2018
RTV Vilafranca parla de Mans, còdols, el cel
El Dia Mundial de la Poesia, RTV Vilafranca es fa ressò de Mans, còdols, el cel, de Teresa Costa-Gramunt. Pere Martí Bertran analitza el poemari amb gran elogis. Alguns dels poemes són més lírics que d'altres, que parlen de temes quotidians.  

Podeu escoltar el reportatge sencer fent clic en aquest enllaç a partir del minut 29.
21/03/2018
RTV Vilafranca es fa ressò de Mans, còdols, el cel
Divendres 9 de març es va presentar el nou poemari de Teresa Costa-Gramunt, Mans còdols, el cel, a l'Agrícol: Centre Artístic Penedès.
La televisió local de Vilafranca va assistir a l'acte i se'n va fer ressò. 

Podeu clicar en aquest enllaç per veure la notícia.
15/03/2018
Pere Martí parla sobre Mans, còdols, el cel al diari El 3 de vuit
L'article elogia la riquesa lingüística i la precisió de Teresa Costa-Gramunt a l'hora d'elaborar el conjunt de poemes. En destaca, també, l'ús dels paratextos i explica els significat de cadascuna de les cinc parts que conformen el poemari. 

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
14/03/2018
La Fura es fa ressò de Mans, còdols, el cel
La Fura, l'informatiu de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, es va fer ressò de la presentació de Mans, còdols, el cel que es va celebrar el divendres a Vilafranca del Penedès. A més, fa una breu explicació sobre el contingut dels poemes i de la trajectòria literària de l'autora.

Podeu llegir la notícia aquí.
09/03/2018
Presentació de Mans, còdols, el cel a Vilafranca del Penedès
Teresa Costa-Gramunt presenta el seu darrer poemari divendres 9 de març a les 8 del vespre al Centre Artístic Penedès: l'Agrícol. A l'acte hi intervindran Pere Martí i Xavier Hernàndez, tots dos professors i escriptors, i comptarà amb el recital poètic dels alumnes de Literatura Universal de l'EIP.
08/03/2018
Rodolfo del Hoyo publica una ressenya de Mans, còdols, el cel al seu blog
El poeta Rodolfo del Hoyo, que va presentar Mans, còdols, el cel fa uns dies a la Llibreria Claret, parla de l'últim poemari de Teresa Costa-Gramunt al seu blog. De l'obra, en destaca la capacitat que té l'autora per conduir la lectura cap a la meditació i la contemplació mística. 
El recull de poemes està estructurat en cinc visibles parts que fan referència a les diferents parts de la vida, des de la infantesa fins a la vida adulta, tot fent al·lusió a passatges de la seva pròpia vida i a sentiments que se li desperten arran d'un viatge o d'una ideologia concreta.

Podeu llegir la ressenya fent clic aquí.
06/03/2018
El 3 de vuit publica un article sobre Mans, còdols, el cel
El setmanari local El 3 de vuit de Vilafranca del Penedès anuncia la presentació que es farà de l'obra el dia 9 de març a les 8 a l'Agrícol. El diari dedica gairebé una pàgina a l'autora i a la seva nova publicació, col·laboradora habitual del mitjà. Teresa Costa-Gramunt és col·laboradora a diversos mitjans de comunicació i ha guanyat alguns premis literaris de poesia, narrativa i periodisme.

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
02/03/2018
Canal Blau entrevista Teresa Costa-Gramunt
El programa 'Que volin les paraules' de Canal Blau entrevista l'autora de Mans, còdols, el cel amb motiu de la presentació a Vikanova i la Geltrú.
Teresa Costa-Gramunt explica que l'origen d'aquest recull de poemes és algunes imatges de la seva infantesa que li van començar a venir a la ment quan va morir el seu pare. En aquests poemes també es reflecteix l'educació visual que s'adquireix visitant llocs tan emblemàtics com el Park Güell.

Podeu escoltar l'entrevista a partir del setè minut clicant aquí.
01/03/2018
El blog Barna'n Vers es fa ressò de la presentació de Mans, còdols, el cel
Les blocaires de Barna'n Vers van assistir a la presentació de Mans, còdols, el cel, la darrera publicació de Teresa Costa-Gramunt i en fan una crònica molt detallada a la seva pàgina web. L'article inclou un vídeo de l'autora recitant un dels seus poemes.

Si cliqueu en aquest enllaç podreu llegir la notícia sencera.
27/02/2018
Presentació de Mans, còdols, el cel a Barcelona
Teresa Costa-Gramunt presenta la seva darrera obra de poesia, Mans, còdols, el cel, a la Llibreria Claret* de Barcelona. Ho farà acompanyada de Rodolfo del Hoyo, escriptor. L'acte se celebrarà el 27 de febrer a les 7 de la tarda. 

*Les presentacions a la Claret es poden seguir en streaming des de la seva pàgina web.
26/02/2018
Eix Diari publica un article sobre Mans, còdols, el cel
Dijous passat, Teresa Costa-Gramunt va presentar Mans, còdols, el cel a Vilanova i la Geltrú. El presentador de l'acte, Francesc Pasqual, escriu un article sobre l'obra a Eix Diari. En destaca alguns poemes i reflexiona sobre el seu significat i el contingut. A més, també en defineix el títol: les mans, els còdols i el cel.

Podeu llegir la notícia clicant aquí.
23/02/2018
Núvol entrevista Teresa Costa-Gramunt
Bernat Puigtobella, director del diari digital de cultura Núvol, entrevista la poeta Teresa Costa-Gramunt amb l'objectiu de donar a conèixer Mans, còdols, el cel, la seva darrera publicació. A l'entrevista es fa referència a diversos versos del poemari que han cridat l'atenció al periodista. A més, inclou un vídeo en el qual Costa-Gramunt recita alguns dels seus poemes. 

Podeu llegir l'entrevista entrant en aquest enllaç.
22/02/2018
Presentació de Mans, còdols, el cel a Vilanova i la Geltrú
El 22 de febrer se celebra la primera presentació del poemari Mans, còdols, el cel, de Teresa Costa-Gramunt. L'acte serà a les 19 h a Llorens Llibres i hi intervindran Francesc Pasqual, poeta, i l'autora. 
21/02/2018
Eix Diari es fa ressò del poemari de Teresa Costa-Gramunt
El 22 de febrer Teresa Costa-Gramunt presenta Mans, còdols, el cel a Vilanova i la Geltrú acompanyada del poeta Francesc Pasqual. Eix Diari, el diari independent del Penedès, es fa ressò de l'acte i de la publicació.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
26/01/2018
El Diari de Vilanova es fa ressò de Mans, còdols, el cel
Teresa Costa-Gramunt, autora de Mans, còdols, el cel, és de Vilanova i la Geltrú i col·labora tot sovint al Diari de Vilanova
El diari parla de la seva última publicació i contingut. El llibre està dividit en tres parts importants que fan referència a les diferents etapes i experiències de la vida: les mans, que al·ludeixen als seus records més íntims de la joventut; còdols, que ens acosten a una vessant més reflexiva, i el cel, deu poemes que homenatgen les nadales i els pessebristes.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit. 

Teresa Costa-Gramunt
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788