Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'esquerda de l'àngel

Autor: M. Victòria Lovaina Ruiz
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 01/09/2017
ISBN: 978-84-17082-05-5
Nombre de pàgines: 378


Preu: 19,50 €

SINOPSI

Som als anys cinquanta del segle xx. En Nèstor viu en un pis del carrer de l’Om, al Raval. A partir de les cartes antigues que en Paquito, el seu veí i amic, descobreix en el capçal del llit, es recrearà una història fins aleshores desconeguda.

Els esdeveniments es remunten a començaments del segle passat, una època convulsa de la nostra història en què la lluita per la supervivència quedava tenyida per la injustícia social i la violència als carrers. Les restes d’un cadàver a casa d’en Nèstor seran testimoni punyent d’aquell temps passat.

La novel·la, doncs, es desenvolupa a cavall de dues èpoques. D’una banda, el temps d’en Nèstor, atrapat entre el neguit per descobrir els fantasmes ocults de la seva infantesa i un sentiment de culpa impregnat d’amor. De l’altra, el temps de la Maria i la Cinta, atrapades en una Barcelona de començament de segle xx que les obligarà a lluitar per tirar endavant i que les farà còmplices de fets que mai no haurien imaginat. L’esquerda de l’àngel és una novel·la combativa, però al mateix temps analítica, ja que explora a fons les relacions d’amistat i el comportament humà en situacions límit.

BIOGRAFIA

M. Victòria Lovaina i Ruiz (Barcelona, 1959), mestra i pedagoga de formació, compagina la docència amb l’escriptura i és autora de novel·les i narracions breus.

Té publicades les novel·les Amb ulls de nina (Premi de Novel·la Joescric 2008), Dietari de les Gorges (Premi Paraules a Icària 2009) i Pell de gat (Premi Soler i Estruch 2012).

Pel que fa a les narracions breus, algunes també han obtingut guardons literaris, com Ernesta, Premi Districte V (2005); Hivern a Roma, segon Premi de Relats Mercè Rodoreda, de Molins de Rei (2007); Veu de sucre, premi de Narrativa Breu per a Dones, de Terrassa (2009); Coses de la genètica, Premi Rafael Comenge, d’Alberic (2011); L’home que camina, Premi Ferran Canyameres de narració breu policíaca i de misteri, de Terrassa (2015).

Amb el suport del Departament de Cultura


Notícies d'activitats i de premsa sobre L'esquerda de l'àngel


31/10/2019
Doble presentació a Barcelona de L'esquerda de l'àngel i Roses de sang a la penombra
El dijous 31 d'octubre a La Central del Raval de Barcelona a les 19 h, es presenten les novel·les L'esquerda de l'àngel, de la Victòria Lovaina, i Roses de sang a la penombra, de la Núria Ribalta.
08/07/2019
Videorecomanació de L'esquerda de l'àngel
Sílvia Romero recomana L'esquerda de l'àngel, de Victòria Lovaina, al blog de la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní d'Anoia. 

Podeu veure la videorecomanació a aquest enllaç.
01/02/2019
La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana L'esquerda de l'àngel
La novel·la de Victòria Lovaina, L'esquerda de l'àngel, ha estat recomanada a Llegeix Barcelona per la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé. 

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
24/01/2019
Presentació de L'esquerda de l'àngel a Manresa
La llibreria Parcir acull la presentació de L'esquerda de l'àngel el 24 de gener a les 19.30 h. L'acte anirà a càrrec de l'autora (Victòria Lovaina) i l'escriptora Sílvia Armangué. 
25/10/2018
Presentació de L'esquerda de l'àngel a Barcelona
Victòria Lovaina presentarà L'esquerda de l'àngel a La Font de Mimir el 25 d'octubre a les 7 de la tarda. Ho farà acompanyada de Ramon Vergés, escriptor. 
03/10/2018
M. Victòria Lovaina és convidada a Canal 21 Ebre
Jesús M. Tibau entrevista M. Victòria Lovaina, autora de L'esquerda de l'àngel, al programa 'Tens un racó dalt del món' de Canal 21 Ebre. Es defineix la novel·la com una obra coral, de lluita i amb referències històriques, ja que es retraten ens inicis del segle XX fins a avançar cap als anys 50 i, finalment, als 2000. 

Podeu recuperar l'entrevista en aquest enllaç.
25/08/2018
Jornada literària a Arnes 
M. Victòria Lovaina participarà en la jornada literària Lo Port Cultural d'Arnes presentant L'esquerda de l'àngel. Ho farà en una taula rodona sobre novel·la històrica ("Capbussant-se en la història") moderada per José Ramón Samper i en la qual hi participaran altres escriptors: Víctor Jurado, Coia Valls i Xulio Ricardo Trigo. 
L'acte serà el 25 d'agost a les 11.30 del matí. 
31/07/2018
Núvol publica una entrevista a M. Victòria Lovaina
Sílvia Romero ha entrevistat l'autora de L'esquerda de l'àngel per al digital de cultura Núvol. A l'entrevista, Victòria Lovaina explica la simbologia dels àngels i també dels coloms, molt presents a l'obra. 

Podeu llegir l'entrevista si entreu en aquest enllaç.
19/06/2018
Presentació de L'esquerda de l'àngel a Barcelona
La Biblioteca de Nou Barris acull la presentació de L'esquerda de l'àngel el 19 de juny a les 7 de la tarda. L'autora estarà acompanyada d'Agustí Segarra, també escriptor.
15/06/2018
Presentació de L'esquerda de l'àngel a Gandesa
El 15 de juny a 2/4 de 7 de la tarda es presenta L'esquerda de l'àngel, de M. Victòria Lovaina, a la Biblioteca Municipal de Gandesa. L'autora i Sílvia Mayans, escriptora, s'encarregaran de conduir l'acte.
12/06/2018
Presentació de L'esquerda de l'àngel a Terrassa
M. Victòria Lovaina presenta L'esquerda de l'àngel el 12 de juny a les 7 a la Llibreria La Temerària de Terrassa. A l'acte també hi intervindrà Ferran d'Armengol, escriptor.
08/06/2018
Presentació de L'esquerda de l'àngel a Tortosa
El 8 de juny a les 19.30 hores es presenta L'esquerda de l'àngel, de M. Victòria Lovaina, a la llibreria Viladrich de Tortosa. L'autora ho farà acompanyada de Jesús M. Tibau, escriptor.
10/05/2018
M. Victòria Lovaina guanya el premi TINET de narrativa curta dels Premis Ciutat de Tarragona
El diumenge passat, l'autora de L'esquerda de l'àngel, M. Victòria Lovaina, va guanyar el primer premi TINET de conte dels Premis Ciutat de Tarragona amb el conte Cara de peix.
Podeu llegir la notícia si feu clic aquí i escoltar l'entrevista al Matí de Ràdio Tarragona si entre en aquest enllaç (a partir del minut 27 aproximadament). A l'entrevista parla de la seva última publicació, L'esquerda de l'àngel, que presentarà el mes que ve a diversos pobles de Catalunya.
13/04/2018
Cerdanyola Info publica una notícia sobre L'esquerda de l'àngel
Victòria Lovaina va presentar L'esquerda de l'àngel a Cerdanyola, la seva ciutat. El diari digital local se'n fa ressò amb una crònica detallada sobre l'acte i el contingut de la novel·la. L'autora va presentar l'obra acompanyada d'Isidre Grau, també autor que ha publicat amb Gregal. 

Podeu entrar aquí i llegir la notícia.
12/04/2018
Sàpiens es fa ressò de L'esquerda de l'àngel
La revista Sàpiens cada mes dedica una secció a parlar sobre obres d'història o novel·les amb referències històriques. Aquest mes d'abril, destaquen L'esquerda de l'àngel, de Victòria Lovaina.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
10/04/2018
Presentació de L'esquerda de l'àngel a Cerdanyola del Vallès
M. Victòria Lovaina presenta L'esquerda de l'àngel a la Biblitoeca Central de Cerdanyola acompanyada d'Isidre Grau, també escriptor. L'acte serà el 10 d'abril a les 7 de la tarda. 
25/03/2018
Presentació de L'esquerda de l'àngel a l'Ametlla de Mar
L'Antiga Llotja de Pescadors de l'Ametlla de Mar acull la presentació de L'esquerda de l'àngel que es farà el dia 25 de març a les 12 del migdia. Joan Callau, coordinador de col·lectiu CalaCultura, intervindrà a l'acte juntament amb M. Victòria Lovaina.
13/03/2018
Presentació de L'esquerda de l'àngel a Barcelona
Maria Victòria Lovaina presenta L'esquerda de l'àngel el 13 de març a les 7 a la Llibreria Claret* de Barcelona. Ho farà acompanyada de Sílvia Romero, també escriptora.

*Les presentacions a la Claret es poden seguir en streaming des de la seva pàgina web.

M. Victòria Lovaina Ruiz
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788