Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La literatura, des de dins

Autor: Suso de Toro
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 26/02/2018
ISBN: 978-84-17082-52-9
Nombre de pàgines: 140


Preu: 15,00 €

Sinopsi

Algú que va viure de la literatura ‒i que va viure i viu dins de la literatura‒ reflexiona sobre la literatura com una experiència. L’experiència de qui llegeix i de qui escriu. El poder de la paraula.

Especula sobre el viatge de les paraules a les paraules escrites. La literatura i la llengua, les llengües. Com s’escriu ficció i qui l’escriu. Les reflexions d’allò viscut com a escriptor que busca configurar-se, existir en els lectors i en el seu temps.

Antropologia d’escriptors. El cànon literari. La dialèctica entre creació i mercat, escriptors i política, estats. La fama, l’èxit i el fracàs.

«Llegir és un acte creador particular i íntim. I, sobretot, és un acte. La música és l’embriaguesa i lliurar-se; la pintura és la contemplació; l’escultura és el tacte i l’admiració; el teatre, la dansa i el cinema són viure un somni que ens és donat..., però la literatura escrita demana una acció, l’acció d’una “màquina” lectora.»

«Llegir és únicament per a gent que cerca un espai privat de llibertat.»Dades biogràfiques

Suso de Toro (Santiago de Compostel·la, 1956) és llicenciat en Art Modern i Contemporani. Guionista de televisió i col·laborador habitual en mitjans periodístics, ha publicat més de trenta llibres de narrativa, teatre i assaig, i ha rebut diversos premis literaris, entre els quals destaca el Nacional de Narrativa de les Lletres Espanyoles (2003).

Els seus llibres han estat traduïts a moltes llengües i han estat objecte d’estudi en universitats europees i americanes.

El 2014 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya i va rebre el Premi Internacional Joan B. Cendrós, concedit per Òmnium Cultural.

Aquest és el quart títol que publica amb l’Editorial Gregal. Prèviament, han aparegut La lliçó catalana; Humildar. Rituales para después de Dios, en versió catalana i castellana, i Per Catalunya!
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre La literatura, des de dins


31/10/2018
NacióManresa publica l'entrevista a Suso de Toro
Suso de Toro va ser entrevistat per Pere Fontanals a Tocats de lletra, el festival literari de Manresa. El diari digital NacióManresa fa pública l'entrevista que se li va fer el 24 d'octubre. 

Si feu clic aquí, podreu llegir l'entrevista.
30/10/2018
Regió 7 parla sobre Suso de Toro
La setmana passada, Suso de Toro va ser convidat al festival literari Tocats de lletra per parlar sobre les seves últimes publicacions amb Gregal i el procés independentista. Va ser entrevistat per Pere Fontanals.

Si entreu en aquest enllaç i en aquest, podreu llegir la notícia.
26/10/2018
Suso de Toro participa a Tocats de Lletra de Manresa
El Col·legi de Periodistes en fa ressò de la participació de Suso de Toro al festival literari Tocats de Lletra de Manresa. L'escriptor gallec, autor de Fora de si i La literatura, des de dins, va ser entrevistat per Pere Fontanals, periodista de Nació Manresa.

Podeu entrar en aquest enllaç i llegir la notícia.
24/10/2018
Entrevista a Suso de Toro a Tocats de lletra de Manresa
Suso de Toro serà entrevistat al festival literari Tocats de lletra de Manresa el 24 d'octubre a les 8 de la tarda a la sala d'actes del Centre Cultural del Casino. L'entreista serà a càrrec de Pere Fontanals, periodista de NacióManresa.
En l'acte, parlarà de les seves últimes obres: Fora de si i La literatura, des de dins.
24/04/2018
Núvol destaca La literatura, des de dins en la selecció d'assaigs
El diari digital de cultura fa una selecció d'obres d'assaig per Sant Jordi. En aquesta selecció hi apareix La literatura, des de dins, de Suso de Toro, una reflexió sobre l'ofici d'escriure.

Podeu veure la selecció completa si cliqueu aquí.
17/04/2018
"El recomanador" de l'Ara destaca La literatura, des de dins
L'últim assaig publicat per Gregal de Suso de Toro, La literatura, des de dins, forma part de les obres recomanades a la selecció de llibres del diari Ara.

Si feu clic aquí, podreu entrar al recomanador.
10/04/2018
Ara Llegim es fa ressò de La literatura, des de dins, de Suso de Toro
El periodista de cultura del diari Ara, Ignasi Aragay, publica a Ara Llegim una ressenya sobre La literatura, des de dins, l'última obra d'assaig de Suso de Toro. A l'article, es fa al·lusió a diverses cites del llibre per tal d'explicar el que representa per a l'autor l'ofici d'escriure i la literatura com a art. Segons De Toro, la literatura és suma infinita d'imaginació i memòria.

Podeu llegir la notícia entrant en aquest enllaç.
28/03/2018
El blog A tall d'invocació de VilaWeb publica una ressenya sobre La literatura, des de dins
El blog que Enric Balaguer gestiona a través de VilaWeb es fa ressò de l'assaig sobre literatura de l'autor gallec Suso de Toro.
Després d'una trentena d'obres, Suso de Toro publica un assaig sobre la paraula escrita i la paraula oral. L'autor destaca autos importants dins el món literària i posa especial èmfasi a Rosalía de Castro, també gallega. Balaguer destaca que és un text molt clar i amb bons arguments i raons, com sol ser ell.

La ressenya es divideix en dos articles que podeu llegir aquí i aquí.
27/03/2018
Xarxa Llull es fa ressò de les obres de Suso de Toro
El blog 'Xarxa Llull' publica una ressenya sobre les dues últimes publicacions de Suso de Toro: La literatura, des de dins i Fora de si
A l'assaig l'autor fa una reflexió i un recorregut intimista sobre la literatura i la professió d'escriure. Amb Fora de si, De Toro retorna a la narrativa després de set anys de silenci a la ficció amb una relat "psicològic despullat de narrador i d'intriga constant".

Podeu llegir l'article sencer aquí.

Suso de Toro
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788