Novel·la negra


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

No arriba la mort

Autor: Maria Rosa Nogué i Almirall
Col·lecció: Novel·la negra
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 05/03/2018
ISBN: 978-84-17082-53-6
Nombre de pàgines: 170


Preu: 17,00 €

Descripció

A partir del vers de Salvat-Papasseit «No arriba la mort ni si l’heu demanada», aquesta novel·la pretén mostrar com les circumstàncies socials i criminals que s’entrecreuen en el nostre entorn afecten les vivències familiars i personals.

Amb el teló de fons de l’arribada a Vilanova i la Geltrú del Hosmi II, el megaiot d’un milionari egipci, un grup de joves es veurà relacionat amb una trama criminal que està essent investigada pels Mossos d’Esquadra, dirigits per la inspectora Joana Valls i el sotsinspector Pau Raventós.

Al mateix temps, les circumstàncies personals d’una de les joves protagonistes, l’Isis Camps, posaran al descobert una relació especial amb el seu padrastre, en Frank Sattel, implicat amb el narcotràfic, i també amb el seu pare, el metge forense Agustí Camps, que va viure el drama per ofegament del seu fill petit i que tindrà un paper determinant en la desaparició de la mòmia Nesi del Museu Víctor Balaguer. La novel·la transcorre durant les trenta-sis hores que envolten la nit de Sant Joan.Nota biogràfica

Maria Rosa Nogué i Almirall (Còrdova, 1965) viu a Vilanova i la Geltrú. El seu món són els llibres, la música i els viatges. És llicenciada en Filologia Catalana i té el Grau Professional de Piano. Va començar fent classes de català per a adults, ha estat professora d’ensenyament secundari en diferents instituts i des del 2006 és professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat contes infantils, la narració de la cantata musical El Follet Valent, la novel·la breu Els Sonets a Anaïs (Primer Premi del Certamen Nacional de Novel·la Breu del Diari de Vilanova i la Geltrú, 2001), novel·la juvenil (La noia del descapotable, 2009; La noia del creuer, 2017) i novel·la per a adults (La casa dels cants, 2010).

No arriba la mort (Premi Bellvei Negre 2017) és la seva primera incursió en el camp de la novel·la negra. El 2017 també va quedar finalista del Premi Gregal de Novel·la amb La segona mort de Lorenzo Contini.

Notícies d'activitats i de premsa sobre No arriba la mort


22/03/2019
RTV el Vendrell es fa ressò del premi Bellvei Negre
El certament literari de novel·la negra, Bellvei Negre, tindrà lloc a Bellvei el 6 d'abril. RTV el Vendrell en fa notícia. 

Podeu recuperar la notícia en aquest enllaç.
20/09/2018
Presentació de No arriba la mort a Barcelona
Maria Rosa Nogué presenta No arriba la mort, guanyadora del I Premi Bellvei Negre, a l'Ateneu Barcelonès. Ho farà acompanyada de Ramon Valls, comissari del Premi Bellvei, i Rosa Maria Garcia Santanach, psiquiatra i filòsofa. 
23/08/2018
Taula rodona sobre novel·la negra a Cubelles Noir
Maria Rosa Nogué participa en una taula rodona al festival de novel·la negra Cubelles Noir per presentar-hi No arriba la mort, obra guanyadora del I Premi Bellvei Negre. L'activitat, titulada "El món Black a casa nostra" i moderada per Ramon Valls, serà el 23 d'agost a les 8 i hi participaran altres escriptors d'aquest gènere: Núria Martínez, Xavier Zambrano i Albert Villaró.
07/05/2018
Eix Diari es fa ressò de No arriba la mort
Teresa Costa-Gramunt, que és col·laboradora a Eix Diari, publica un article sobre la novel·la guanyadora del I Premi Bellvei Negre, No arriba la mort, de Maria Rosa Nogué. 
Després de destacar els referents de l'autora i la seva formació literària, Costa-Gramunt ens parla detalladament de les característiques de la novel·la, que ella defineix com a coral que es va tancant per etapes.

Podeu llegir l'article sencer si feu clic aquí.
20/04/2018
Presentació de No arriba la mort a Barcelona
Maria Rosa Nogué presenta No arriba la mort a la llibreria Documenta de Barcelona el 20 d'abril a les 7 de la tarda. L'autora ho farà acompanyada de Franoise Charpentier, Rosa Maria Garcia (metgessa psiquiatra i filòsofa) i Joan Capell (comissari dels Mossos d'Esquadra, director de seguretat de DIBA i escriptor).
17/04/2018
Selecció de llibres recomanats per VilaWeb
Cada any, VilaWeb fa una extensa llista de llibres recomanats per Sant Jordi. Aquesta vegada, en destaca alguns de Gregal (podeu clicar aquest l'enllaç):

"Tumulto". Meditacions sobre l'octubre català, d'Arnau Gonzàlez, 'Enric Ucelay-Da Cal i Plàcid Garcia-Planas
La pista d'una morta, de Francesc Puigpelat
No arriba la mort, de Maria Rosa Nogué
Fora de si, de Suso de Toro
Solcs, de Joana Raspall i amb il·lustracions de Conxi Rosique
05/04/2018
RTV El Vendrell parla sobre el Premi Bellvei i No arriba la mort
Dies enrere es va presentar al Vendrell la segona edició el Premi Bellvei Negre, del qual Maria Rosa Nogué en va ser guanyadora l'any passat amb la novel·la No arriba la mort. 
L'obra es presentarà el proper 7 d'abril amb la celebració del premi. Maria Rosa Nogué explica que per a ella el més difícil en el procés de creació ha estat donar veracitat i realisme a l'obra.

Podeu veure la notícia si entreu en aquest enllaç.
22/03/2018
Maria Rosa Nogué és notícia al Canal Blau TV
Una bona part de la trama de No arriba la mort succeeix al Museu Víctor Balaguer, on es produeix el robatori de la mòmia Nessi. També se centra en la conxorxa de te tràfic de cocaïna en un iot.
Aquesta és la primera vegada que l'autora s'endinsa en el món de la novel·la negra, cosa que li ha comportat una documentació prèvia important i que ara li permetrà continuar explorant dins d'aquest gènere.

Podeu veure i escoltar la notícia en aquest enllaç.
17/03/2018
Presentació de No arriba la mort a Vilanova i la Geltrú
Maria Rosa Nogué presenta No arriba la mort a la llibreria La Mulassa de Vilanova i la Geltrú. L'acte serà el 17 de març a les 19-30 hores. L'escriptora Sílvia Romero intervindrà a la presentació.
16/03/2018
El Diari de Vilanova es fa ressò de No arriba la mort
La vilanovina Maria Rosa Nogué ha publicat No arriba la mort, l'obra guanyadora del I Premi Bellvei Negre, que presenta dissabte 17 a la llibreria La Mulassa. L'autora explica que per elaborar aquesta novel·la negra ha necessitat molta documentació prèvia, ja que la trama gira entorn del narcotràfic i els robatoris. A més, també ha comptat amb la col·laboració i assessorament del comissari dels Mossos d'Esquadra.

Podeu llegir la notícia si entreu en aquest enllaç.
16/03/2018
Presentació de No arriba la mort al Vendrell
La primera presentació de No arriba la mort, obra guanyadora del I Premi Bellvei Negre, serà al Vendrell el dia 16 de març a les 7 a Vins i Caves Jané Ventura. Ramón Valls, organitzador del premi, intervindrà a l'acte, que estarà protagonitzat per Maria Rosa Nogué, autora de la novel·la negra.

Maria Rosa Nogué i Almirall
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788