Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'esborrany

Autor: Sílvia Romero i Olea
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 12/03/2018
ISBN: 978-84-17082-54-3
Nombre de pàgines: 258


Preu: 18,00 €

Sinopsi

Múltiples reunions entre una editora i una escriptora per parlar de la nova novel·la que aquesta està escrivint ens conduiran a la història d’Aurelio Soriguera, un jove que als anys cinquanta del segle passat va abandonar la seva població natal per emigrar a Barcelona. En aquesta ciutat s’instal·larà, es casarà, tindrà descendència i, sobretot, perseguirà un gran somni: crear un imperi comercial. Però família i afecte no sempre avancen de bracet: els llaços d’unió dels Soriguera es basaran en la gelosia, la solitud, la buidor, i per damunt de tot, el secret. La seva evolució al llarg dels anys, marcada per una absoluta manca de comunicació, mostrarà al lector un ventall de comportaments i emocions marcats pel silenci sota el qual s’aixopluguen. En paral·lel a la narració coral al voltant dels Soriguera, l’editora i l’escriptora reflexionen sobre els mecanismes de la creació literària i comenten les actituds dels diversos personatges, en un joc literari que convida el lector a sumar-s’hi.Nota biogràfica

Sílvia Romero i Olea (Barcelona, 1962) és escriptora, conductora de clubs de lectura i llicenciada en Filologia Catalana. Ha conreat gairebé tots els gèneres: narrativa infantil, juvenil, fantàstica, relat breu, teatre, poesia, i crítica literària. Però el seu camp de treball més habitual és la novel·la, on ha guanyat alguns dels premis més importants de casa nostra (El lector de l’Odissea, Columna Jove, Sebastià Juan Arbó, Ciutat de Lleida, entre d’altres), amb obres com Amor a sang freda, Ànima mesquina, Júlia M. i El plagi. També ha escrit amb coautoria amb Alícia Gili: Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres i El camí del Bandama Vermell. Ha estat Presidenta de l’ARC i Directora de la Revista digital Lo Càntich. Actualment participa en els programes de ràdio Tirant de llibres i Contes per somiar, de Punt 7 Ràdio Sant Celoni, presenta i condueix el programa Tast de lletres de Canal ARC-Tv, i forma part de l’equip editor de la revista de creació literària Inèdits.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'esborrany


31/10/2018
Mataró Ràdio entrevista Sílvia Romero
Sílvia Romero és convidada al programa Tastets de cultura de Mataró Ràdio per parlar de la seva obra L'esborrany. Després d'un breu repàs a la seva trajectòria professional i literària, Eva Bassó, conductora del programa, s'endinsa en l'argument de l'obra.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
20/07/2018
El blog Tèrbol Atzur ressenya L'esborrany
L'obra de Sílvia Romero és ressenyada, una vegada més, en un blog literari. Aquesta vegada és Tèrbol Atzur qui parla de L'esborrany i en destaca el tractament metaliterari.

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir la crítica.
16/07/2018
Eix Diari parla sobre L'esborrany
Teresa Costa-Gramunt, col·laboradora habitual a Eix Diari, hi publica una ressenya de L'esborrany. A l'article s'hi destaca que la trama de l'obra gira entorn dels secrets d'una família i, al mateix, és un debat sobre la creació literària i els seus recursos tècnics.

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir la notícia.
12/07/2018
Nova ressenya de L'esborrany
'Llegir en cas d'incendi' publica una ressenya sobre la novel·la de Sílvia Romero, L'esborrany. Després d'un repàs a la trajectòria professional de l'autora, la ressenya se centra en el contingut de fons de l'obra i en un element molt important: les converses entre l'escriptora i l'editora que comenten el relat. 

Si entreu aquí, podreu llegir la ressenya.
28/06/2018
Article sobre L'esborrany al diari El 3 de vuit
Anna Ruiz Mestres fa una bona crítica i ressenya de L'esborrany, la novel·la de Sílvia Romero publicada per Gregal. L'articulista destaca que es tracta d'una obra molt descriptiva que permet atrapar el lector ja des d'un inici. 

Tot seguir us podeu descarregar el document de la notícia. I també podeu llegir-ne la ressenya al seu blog.
22/06/2018
Punt7 Ràdio Sant Celoni entrevista Sílvia Romero
A l'inici de l'entrevista, es fa un repàs de la biografia de l'autora, que ha estat guanyadora de diversos premis i que amb quinze anys ha escrit deu llibres. Aquesta vegada és entrevistada amb motiu de la publicació de L'esborrany, que té com a tema principal la incomunicació entre una saga familiar.
Sílvia Romero explica que li agraden els títols curts, és per aquest motiu que la seva majoria d'obres porten per títols sintagmes nominals breus.

Podeu escoltar l'entevista si entreu aquí.
20/06/2018
Ressenya de L'esborrany a Núvol
La redactora de la ressenya sobre L'esborrany, de Sílvia Romero, destaca el caràcter metaliterari de la novel·la, ja que, a banda de l'argument entorn de la família Soriguera, L'esborrany també parla de literatura i del procés creatiu de l'escriptura.

Podeu llegir l'article en aquest enllaç.
20/06/2018
Presentació de L'esborrany a Vilafranca del Penedès
El 20 de juny a les 8 del vespre es presenta L'esborrany a Vilafranca del Penedès. Sílvia Romero intervindrà en l'acte juntament amb Anna M. Ruiz Mestres, professora de literatura catalana i crítica literària, i Rosa M. Prat, escriptora.
01/06/2018
Ràdio Ona la Torre entrevista Sílvia Romero
El programa 'Bressol' de Ràdio Ona la Torre entrevista Sílvia Romero, autora de L'esborrany. A l'inici de l'entrevista, la periodista que entrevista l'autora recita el poema de Montserrat Abelló, que va inspirar Romero per escriure la novel·la.

Si entreu en aquest enllaç, podreu escoltar l'entrevista.
28/05/2018
L'obra de Sílvia Romero és notícia a Regió 7
La setmana passada es va presentar L'esborrany, de Sílvia Romero, a Manresa. És per aquest motiu de que diari comarcal Regió 7 publica una petita nota de premsa sobre la presentació i la novel·la.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.
25/05/2018
Cerdanyola.info es fa ressò de L'esborrany
Dimarts 22 de maig, Sílvia Romero va presentar la seva última novel·la, L'esborrany, a la Llibreria Éfora de Cerdanyola. Ho va fer acompanyada de Victòria Lovaina, també escriptora.
El mitjà destaca el joc de vocals que obsessiona el protagonista i que serà un fet rellevant en la trama sobre la descendència de la família Soriguera.

Podeu entrar aquí i llegir la notícia.
25/05/2018
Presentació de L'esborrany a Cervera
El 25 de maig es presenta L'esborrany a la llibreria Tastalletres de Cervera. L?acte serà a les 8 i comptarà amb les intervencions de l'autora i Eloi Planes, professor de llengua i literatutra.
24/05/2018
Presentació de L'esborrany a Badalona
Saltamartí Llibres acull la presentació de L'esborrany, de Sílvia Romero, el 24 de maig a les 19.30 h. En aquesta ocasió, l'autora estarà acompanyada de Roser Padrós, activista cultural. 
22/05/2018
NacióManresa es fa ressò de L'esborrany
Dilluns 21 de maig, Sílvia Romero va presentar la seva última novel·la, L'esborrany, a la llibreria Parcir de Manresa. L'edició de Manresa de Nació Digital se'n va fer ressò.

Podeu obrir aquest enllaç i llegir la notícia.
21/05/2018
Presentació de L'esborrany a Manresa
La llibreria Parcir acull la presentació de L'esborrany, de Sílvia Romero, el dia 21 de maig a les 8 de la tarda. Xavier Mas Craviotto, filòleg, presentarà l'obra juntament amb l'autora. 
17/05/2018
Presentació de L'esborrany a la Garriga
L'esborrany es presenta a la Biblioteca Núria Albó de la Garriga. L'autora estarà acompanyada de Rosa Solé, escriptora. L'acte serà a les 19.30 h.
16/05/2018
Sílvia Romero és entrevistada a UA1 Ràdio
L'esborrany es va presentar a Lleida el passat 10 de maig. La idea de l'autora amb aquest llibre era explicar una història fent veure que l'estàs construint. 
El secret és un dels punts claus i fonamentals de l'obra: l'escriptora (protagonista de la novel·la) comença explicant a la seva editora una idea que acabarà sent el final inesperat de la trama familiar que s'hi desenvolupa.

Podeu escoltar l'entrevista si entreu aquí.
10/05/2018
El blog TuMateix llibres es fa ressò de L'esborrany
La novel·la de Sílvia Romero ha estat ressenyada novament en un blog de difusió literària. Aquesta vegada, Ramona Solé, que condueix el blog, destaca alguns dels tocs d'humor que caracteritzen l'autora, com ara els diversos jocs d'obsessió per a les lletres del protagonista, l'Aurelio.

Podeu llegir la ressenya en aquest enllaç.
10/05/2018
Presentació de L'esborrany a Lleida
El 10 de maig, Sílvia Romero presenta L'esborrany a Lleida. Ho farà a la llibreria Punt de Llibre a les 7 i estarà acompanyada de Ramona Solé, escriptora.
08/05/2018
Nova ressenya de L'esborrany
El Punt d'Informació Taradell.com publica una ressenya de la nova novel·la de Sílvia Romero, L'esborrany.

Podeu entrar en aquest enllaç per llegir la crítica.
04/05/2018
Què llegeixes es fa ressò de L'esborrany
L'esborrany és una novel·la coral en la qual tots els personatges que hi van apareixent tindran un paper rellevant. La ressenya fa una al·lusió especial al treball que ha fet Sílvia Romero per elaborar els personatges i la seva psicologia, uns personatges presentats d'una manera molt real als ulls del lector.

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir la ressenya.
03/05/2018
Comentari de l'autora de L'esborrany a República TV
Sílvia Romero, autora de L'esborrany, comenta la seva nova obra al programa 'De la mà de la cultura' de República TV.

Podeu veure l'emissió si entre en aquest enllaç.
02/05/2018
El blog de literatura La màgia dels llibres ressenya L'esborrany
El blog ofereix una bona crítica sobre la nova novel·la de Sílvia Romero. En destaca el seu ritme àgil i la seva prosa polida i senzilla amb diàlegs versemblants que permeten entrar a la psicologia dels personatges.

Podeu llegir la ressenya del llibre aquí.
27/04/2018
Llibres, i punt ressenya l'obra de Sílvia Romero
Aquest article sobre L'esborrany destaca l'originalitat del plantejament del llibre, és a dir, els salts entre la conversa que tenen l'editora i l'escriptora i la història en si: els silencis i enganys de la família Soriguera.

Podeu llegir la ressenya en aquest enllaç.
26/04/2018
Ressenya de L'esborrany al blog Interfatio
El blog sobre literatura Interfatio fa una bona valoració sobre la nova novel·la de Sílvia Romero, L'esborrany. L'article en destaca l'originalitat de la construcció i plantejament de la trama, ja que l'obra està protagonitzada per una escriptora i la seva editora que van comentant la narració que es va succeint al llarg de la novel·la. 

Podeu llegir la ressenya sencera aquí.
24/04/2018
Presentació de L'esborrany a Cerdanyola del Vallès
L'autora de L'esborrany, Sílvia Romero, presenta la seva nova novel·la a la llibreria Éfora de Cerdanyola del Vallès el 22 de maig a 2/4 de 8 del vespre. M. Victòria Lovina intervindrà a l'acte.
19/04/2018
Presentació de L'esborrany a Sant Sadurní d'Anoia
La presentació de L'esborrany a Sant Sadurní d'Anoia es farà a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya i anirà a càrrec de l'autora, Sílvia Romero, i Marta González, clubaire del Celler de lletres. L'acte serà el dijous 19 d'abril a 2/4 de 8 de la tarda.
17/04/2018
Presentació de L'esborrany a Olesa de Montserrat
El 17 d'abril a les 7 se celebra una presentació de L'esborrany a la Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat. A l'acte hi intervindran Sílvia Romero, l'autora, i Marta Montoriol, moderadora del Club de lectura. 
12/04/2018
Presentació de L'esborrany a Sant Pere de Ribes
Sílvia Romero, autora de L'esborrany, i Teresa Tort, filòloga, presenten la novel·la el dia 12 d'abril a les 7 a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes.
11/04/2018
Presentació de L'esborrany a Pallejà
La Biblioteca de Pallejà acull la presentació de L'esborrany l'11 d'abril a les 18.30 h. Sílvia Romero, l'autora, estarà acompanyada de la filòloga Aurora Giménez Padilla.
27/03/2018
El portal digital Vols llegir? es fa ressò de L'esborrany i L'olor de la seva pell
L'article destaca dues obres de Gregal que ofereixen un relat que permet viure la literatura des de dins: L'esborrany pretén fer reflexionar sobre la creació literària a partir del diàleg entre una escriptora i una editora que valoren i analitzen la novel·la que vol publicar l'escriptora. 
A L'olor de la seva pell, Alfons Cama i el protagonista l'única cosa que tenen en comú és que són escriptors. Es tracta d'una novel·la cíclica, ja que comença i acaba al mateix lloc.
Totes dues obres van ser presentades a la Vila del Llibre de Montblanc del cap de setmana passat.

Si feu clic aquí podeu llegir l'article.
21/03/2018
Presentació de L'esborrany a Barcelona
Sílvia Romero i Olea, autora de L'esborrany, i Vicenç Ambrós, escriptor, presenten aquesta nova novel·la el dimecres 21 de març a les 7 a la Llibreria Claret*.

*Les presentacions a la Claret es poden seguir en streaming des de la seva pàgina web.
20/03/2018
Presentació de L'esborrany a Vilanova i la Geltrú
La primera presentació de L'esborrany és el 20 de març a les 7 de la tarda a Llorens Llibres de Vilanova i la Geltrú. Maria Rosa Nogué intervindrà a l'acte juntament amb l'autora del llibre, Sílvia Romero.
16/03/2018
Canal Blau entrevista Sílvia Romero
L'autora de L'esborrany, Sílvia Romero, és entrevistada al programa 'Que volin les paraules' de Canal Blau (Vilanova i la Geltrú). 
La novel·la fa un plantejament metaliterari en el qual una escriptora comenta la seva obra amb l'editora al mateix temps que va succeint la trama. L'argument gira entorn dels silencis i enganys d'una família que van comentant l'editora i l'escriptora a mesura que anem llegint.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.

Sílvia Romero i Olea
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788