Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La pista d'una morta

Autor: Francesc Puigpelat i Valls
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 19/03/2018
ISBN: 978-84-17082-58-1
Nombre de pàgines: 327


Preu: 18,80 €

Sinopsi

Una detectiva barcelonesa, Mina Marquès, rep un encàrrec insòlit: ha de «trobar» la seva amiga Elisabeth Comas Derwald, morta una setmana abans. Com que el sou són dos milions de dòlars, la detectiva l’accepta i descobreix que Elisabeth Comas era una científica que estava investigant sobre el mind uploading, una tècnica avantguardista que permetria copiar el contingut d’un cervell humà a un altre cervell, és a dir, una versió moderna de la reencarnació.

Les investigacions porten el lector de Barcelona a Chicago i Nova York, a relacions amb la CIA i el Pentàgon i a una successió ben ordenada de quatre cadàvers. La cosa es complica quan la Mina descobreix que l’Elisabeth podria haver-se reencarnat en el seu marit, l’Arseni. I hi ha un altre tomb quan creu que s’ha reencarnat, en realitat, en ella mateixa. En el moment del clímax, Josh Willard, exagent de la CIA i assassí a sou, apareix a Barcelona amb un fusell amb mira telescòpica. Podrà aturar-lo, la Mina?Nota biogràfica

Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. Ha publicat una trentena de llibres, entre els quals destaquen Jocs de corrupció (premi Joanot Martorell, 1995), Apocalipsi blanc (premi Josep Pla, 1999), Roger de Flor (premi Pin i Soler, 2002), Els Llops (premi Carlemany, 2005), La segona mort de Jesús de Natzaret (2008), Faust, el terrorista (2010), El retorn de Macbeth (premi Ciutat d’Alzira, 2012) i Els últims dies del general Prim (2014).

Quant a literatura infantil i juvenil, és autor de Romeo i Julieta. Segona part (premi Ramon Muntaner, 2014), El nen que va xatejar amb Jack Sparrow (premi Vicent Silvestre, 2015), La nena que es va convertir en mòbil (premi Folch i Torres, 2015), L’artilleria de Mr. Smith (2016), L’àliga perduda dels nazis (premi Ciutat d’Olot, 2016) i La ciutat secreta del Toukbal (premi Gran Angular, 2017), a més de coautor de les col·leccions Monday & May i El Club de los Empollones.

Notícies d'activitats i de premsa sobre La pista d'una morta


15/04/2019
Marta Pérez recomana tres novel·les a la seva pàgina web
Marta Pérez i Sierra, poeta, recomana tres novel·les negres de Gregal a la seva pàgina web: La segona mort de Lorenzo Contini, La pista d'una morta i La bossa de seda.

Podeu llegir les ressenyes si entreu en aquest enllaç.
08/11/2018
Punt 7 Ràdio Sant Celoni es fa ressò de La pista d'una morta
Sílvia Romero comenta l'obra La pista d'una morta, de Francesc Puigpelat, al programa Cafís de Punt 7 Ràdio Sant Celoni. Abans del comentari sobre la novel·la, Romero fa un repàs de tots els premis que ha guanyat Francesc Puigpelat i llegeix un fragment de La pista d'una morta.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
04/07/2018
Ressenya de La pista d'una morta 
La novel·la La pista d'una morta, de Francesc Puigpelat, ha estat ressenyada al blog 'La màgia dels llibres'. Destaca que es tracta d'una obra entretinguda i ben estructurada. 

Podeu llegir la ressenya si entre aquí.
02/06/2018
Festival Segre de Negre a Lleida
Francesc Puigpelat, autor de La pista d'una morta, i Salvador Balcells, autor d'Els crims del convent, presenten la seva obra al Festival Segre de Negre que se celebra a Lleida el primer cap de setmana de juny. 
L'acte serà el dia 2 a 2/4 de 12 del migdia i ho faran acompanyats d'altres autors i d'Anna Sàez, que conduirà la xerrada.
11/05/2018
Presentació de La pista d'una morta a Sitges
Francesc Puigpelat, guanyador del VI Premi Gregal de Novel·la amb La pista d'una morta, presenta l'obra al Retiro de Sitges acompanyat de Joan Duran, poeta. L'acte serà l'11 de maig a les 7 de la tarda.
17/04/2018
Selecció de llibres recomanats per VilaWeb
Cada any, VilaWeb fa una extensa llista de llibres recomanats per Sant Jordi. Aquesta vegada, en destaca alguns de Gregal (podeu clicar aquest l'enllaç):

"Tumulto". Meditacions sobre l'octubre català, d'Arnau Gonzàlez, 'Enric Ucelay-Da Cal i Plàcid Garcia-Planas
La pista d'una morta, de Francesc Puigpelat
No arriba la mort, de Maria Rosa Nogué
Fora de si, de Suso de Toro
Solcs, de Joana Raspall i amb il·lustracions de Conxi Rosique
06/11/2017
Recull de premsa del 30 d'octubre al 5 de novembre
Aquesta setmana hi trobareu notícies de:

VI Premi Gregal de Novel·la
A l'ombra del temps
La guerra amb ulls d'infant
03/11/2017
Ràdio Balaguer es fa ressò del guanyador del VI Premi Gregal de Novel·la
Francesc Puigpelat, autor de Balaguer, es va convertir en el guanyador de la sisena edició del Premi Gregal de Novel·la. La ràdio del seu municipi es fa ressò de la notícia tot fent un resum de la jornada literària del dia 29 d'octubre i de la sinopsi de l'obra presentada: La pista d'una morta.

Podeu llegir la notícia aquí
31/10/2017
El VI Premi Gregal de Novel·la és notícia al diari Segre
El diari Segre, de les comarques de Lleida, es fa ressò del guanyador del sisè Premi Gregal de Novel·la, Francesc Puigpelat, autor de Balaguer que es va presentar a la convocatòria amb l'obra La pista d'una morta i que es va imposar a les 40 obres restants que s'hi van presentar.

Podeu llegir la notícia aquí.
30/10/2017
El Punt Avui publica una crònica de l'acte del VI Premi Gregal de Novel·la
El diari publica a totes les edicions del territori un article sobre la sisena edició del Premi Gregal de Novel·la. Francesc Puigpelat s'ha convertit en el guanyador del premi amb l'obra La pista d'una morta (amb el pseudònim de Joana Montes). El Punt Avui fa un petit resum de la jornada literària que va tenir lloc a Maçanet de la Selva el passat diumenge 29 d'octubre i destaca, també, que el director de l'editorial, Jordi Albertí, va anunciar el Premi Gregal de Novel·la Gràfica que se celebrarà per primer vegada el 2018. 

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.

Francesc Puigpelat i Valls
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788