Testimonis


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Més que un crim

Autor: Jaume Reixach
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 19/03/2018
ISBN: 978-84-17082-56-7
Nombre de pàgines: 272


Preu: 18,80 €

Sinopsi

A Més que un crim, Jaume Reixach, capellà i escriptor, ens ofereix el relat en primera persona de la doble agressió criminal que van patir en el seu domicili de Blanes ell i el seu «fillol», Kekeo, un jove brasiler que Reixach havia acollit a casa seva quan tenia 19 anys.

Kekeo va resultar mort, cosit a ganivetades, mentre Reixach aconseguia sortir del seu pis per avisar els Mossos. El botxí –un filipí de 44 anys, també protegit de Jaume Reixach– fou detingut la mateixa tarda i confessà l’autoria del crim. El jutge que instruí el sumari declarà «no imputat» Jaume Reixach i ordenà que el pis no fos precintat.

Malgrat això, les informacions aparegudes als mitjans de comunicació i, sobretot, la censura episcopal van abocar Reixach a un assetjament psicològic i moral del qual es defensa en aquest llibre.Dades biogràfiques

Jaume Reixach, capellà i escriptor, és llicenciat en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma i en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Fou ordenat capellà el 1962, l’any de l’obertura del Concili Vaticà II. Es considera fill i hereu del Concili de Joan XXIII, el seu Papa de referència. Jaume Reixach ha estat director del Collell, rector de la parròquia de la Catedral de Girona i rector de Riells del Montseny.

Conegut per les seves col·laboracions als mitjans de comunicació i per les seves contínues conferències, està considerat com una de les veus més lliures en el panorama de l’Església actual, un fet que sovint li ha comportat problemes amb les autoritats eclesiàstiques, com ara la prohibició de publicar cap article a la premsa a partir dels fets descrits en

aquest llibre. Això no obstant, amics i feligresos difonen setmanalment un article seu.www.amicreixach.cat
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Més que un crim


04/01/2019
Article d'opinió sobre Més que un crim
Joan Ribas ha escrit un article d'opinió de Més que un crim a El Punt Avui. En aquest escrit sobre les festes l'articulista reprodueix alguns fragments literals del llibre de mossèn Reixach amb l'objectiu de recordar-lo i mostrar-li el seu suport.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
19/10/2018
Presentació de Més que un crim a Riudoms
Jaume Reixach presentarà Més que un crim a l'Abadia de Riudoms el divendres 19 d'octubre a les 6 de la tarda. En aquesta ocasió, ho farà acompanyat de Mateu Turró i Macià Roca, exalumnes de l'autor, i el mossèn Josep Mateu, que es farà càrrec del debat sobre la governança de l'Església.
18/10/2018
Presentació de Més que un crim a Tarragona
La llibreria La Capona acollirà la presentació de Més que un crim, de Jaume Reixach, el 18 d'octubre a les 8 de la tarda. L'autor estarà acompanyat de Mateu Turró, catedràtic de la UPC, i d'Olga Xirinacs, escriptora. 
28/08/2018
Més que un crim és notícia a La Vanguardia
El 6 d'agost es va publicar al diari La Vanguardia una breu notícia sobre el llibre testimonial de Jaume Reixach, Més que un crim. Després d'explicar el context dels fets, l'article destaca que el mossèn Reixach va escriure aquesta obra amb l'objectiu de mostrar la seva visió sobre un tràgic succés i en el qual fa una reflexió sobre el paper de l'Església. 

Us podeu descarregar l'article tot seguit. 
04/07/2018
Presentació de Més que un crim a Barcelona
Jaume Reixach presenta Més que un crim juntament amb Lluís Ponsà a l'Espai Putxet de Barcelona el 4 de juliol a les 7 de la tarda.
12/06/2018
Presentació de Més que un crim a Mataró
Dòria Llibres de Mataró acull la presentació de Més que un crim el 12 de juny a 2/4 de 8 de la tarda. L'autor, Jauem Reixach, ho farà acompanyat de Ramon Safont-Tria, d'Amics de Jaume Reixach. 
08/06/2018
Presentació de Més que un crim a Malgrat de Mar
Jaume Reixach presentarà Més que un crim a Malgrat de Mar el 8 de juny a les 8 de la tarda a la Biblioteca la Cooperativa. L'autor ho farà acompanyat d'Antoni Bancells, de l'associació d'Amics de Jaume Reixach.
03/05/2018
Presentació de Més que un crim a Barcelona
El mossèn Jaume Reixach presenta Més que un crim a la parròquia de Sant Medir de Barcelona el 3 de maig a les 20.30 h. Emili Chalaux, president de l'Associació de Cristians per a l'Abolició de la Tortura, intervindrà a l'acte.
20/04/2018
El Diari de Girona publica una notícia sobre Més que un crim
Jaume Reixach va ser entrevistat a Diari de Girona per explicar el perquè de la publicació de Més que un crim i què hi explica.
A banda d'explicar els fets, mossèn Reixach comenta que el Bisbat de Girona el va marginar i silenciar. A més, li van prohibir parlar amb els mitjans de comunicació i el van apartar de la parròquia de Riells.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç o descarregar-vos-la tot seguit.
20/04/2018
Presentació de Més que un crim a Girona
Més que un crim es presenta a Girona el 20 d'abril a les 7 de la tarda, concretament, a la Casa de Cultura. Joan Ribas, promotor cultural, intervindrà a l'acte juntament amb l'autor, Jaume Reixach. 

Jaume Reixach
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788