Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Maria, guerra i pau

Autor: Josep de Moner
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 09/04/2018
ISBN: 978-84-17082-66-6
Nombre de pàgines: 240


Preu: 18,00 €

Sinopsi

Maria, guerra i pau és una novel·la basada en la història de superació d’una noia pallaresa que en els anys de la postguerra es veu obligada a abandonar els paisatges de la seva infància per afrontar un nou model de vida a la ciutat.

Una veu femenina en primera persona encarna i dona vida a la protagonista, fet que ens permet compartir amb ella la manera amb què viu i percep el món, enmig del calidoscopi que l’envolta: les feines del camp i les tradicions festives; els odis ancestrals i la guerra; els amors soterrats i les il·lusions perdudes; els somnis a conquerir i l’esperança d’un futur millor.Nota biogràfica

Josep de Moner va néixer el 20 de desembre de 1947 a Olp (Pallars Sobirà). Llicenciat en Ciències de la Informació, va treballar al Diario de Barcelona i a El Periódico de Catalunya.

El teatre és l’activitat cultural que els darrers deu anys ha marcat la seva vida. És promotor, productor i actor de les Festes del Setge d’Olp; una realització dramàtica sobre la Guerra del Pallars (1484-1487) que es representa cada mes d’agost per diversos escenaris del Pallars. Ha representat també moltes obres amb la secció de teatre del Casino l’Aliança del Poblenou de Barcelona. Com a actor, va aparèixer a la sèrie Gran Nord de TV3.

El 2015 va publicar la seva primera novel·la: El mirall del Ventolau.
Amb la col·laboració de:Visiteu http://www.fpiei.cat/ i https://www.diputaciolleida.cat/

Notícies d'activitats i de premsa sobre Maria, guerra i pau


07/12/2019
Presentació de Maria, guerra i pau a Salàs de Pallars
El dissabte 7 de desembre, en Josep de Moner presenta la seva obra Maria, guerra i pau a Salàs de Pallars, al Café Salón, a les 19 h. Acompanyarà a l'autor en Sisco Ferràs, impulsor de les botigues-museu.
22/07/2019
Entrevista a Josep de Moner
Ràdio Bellvei entrevista Josep de Monet, autor de la novel·la pallaresa Maria, guerra i pau

Si entreu aquí, podreu escoltar l'entrevista. 
18/07/2019
Surtdecasa Pirineus entrevista Josep de Moner
L'autor de Maria, guerra i pau, Josep de Moner, parla sobre la novel·la en una entrevista de Surtdecas Pirineus. 

Podeu llegir l'entrevista si entreu a aquest enllaç.
18/06/2019
Presentació de Maria, guerra i pau a Igualada
Josep de Moner presenta Maria, guerra i pau a la Llibreria Aqualata d'Igualada el 18 de juny a les 7 del vespre. En l'acte hi participarà també el periodista Jaume Singla, exdirector del diari La Veu de l'Anoia, i hi haurà l'acompanyament musica de l'Escola/Conservatori Municipal de Música d'Igualada. 
18/06/2019
Presentació de Maria, guerra i pau a Igualada
Josep de Moner presenta Maria, guerra i pau a la llibreria Aqualata d'Igualada juntament amb Jaume Singla, exdirector del diari La Veu de l'Anoia. L'acte és el dimarts 18 de junys a les 7 del vespre. 
17/06/2019
Veu Anoia entrevista Josep de Moner
Josep de Moner, que presenta Maria, guerra i pau el 18 de juny a Igualada, és entrevistat per Veu Anoia per parlar sobre la novel·la.

Podeu llegir l'entrevista en aquest enllaç
13/12/2018
Pirineus TV emet un reportatge sobre Maria, guerra i pau
Josep de Moner, que ja s'ha recorregut bona part del Pallars amb Maria, guerra i pau, és entrevistat a Pirineus TV. L'autor destaca que és una novel·la escrita en pallarès.  

Si feu clic aquí, podreu veure l'entrevista.
06/12/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a Altron
L'hotel Roch acull la presentació de Maria, guerra i pau, de Josep de Moner, el 6 de desembre a les 6 de la tarda. En l'acte, hi intervindran l'autor i l'escriptora Marta Alòs. 
30/11/2018
Ràdio Seu es fa ressò de Maria, guerra i pau
Ràdio Seu va entrevistar Josep de Moner amb motiu de la presentació de Maria, guerra i pau que es va fer a la Seu d'Urgell.

Podeu llegir i escoltar la notícia si feu clic en aquest enllaç i en aquest.
28/11/2018
Maria, guerra i pau és notícia a El Punt Avui
David Castillo fa un apunt al diari sobre la novel·la de Josep de Moner, Maria, guerra i pau. El periodista en destaca el contingut, que evoca el paisatge i els costums del Pallars. 

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit o llegir la notícia en aquest enllaç.
23/11/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a la Seu d'Urgell
Josep de Moner, autor de Maria guerra i pau, i Albert Vilaró, escriptor, presentaran la novel·la a l'Ateneu Alt Urgell el 23 de novembre a les 8 de la tarda, 
03/11/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a Tremp
Maria, guerra i pau es presentarà a l'Epicentre de Tremp el dissabte 3 de novembre a les 6 de la tarda. En l'acte hi intervindran Josep de Moner i Albert Puiggròs, filòleg i poeta. A més, també comptarà amb l'acompanyament musical de tres alumnes de l'Escola Municipal de Música de Tremp: Joan Ortiz, Guillem Planiol i Carles Molins.
29/10/2018
NacióPallars es fa ressò de Maria, guerra i pau
Josep de Moner ha presentat la seva novel·la, Maria, guerra i pau, a la Pobla de Segur i properament ho farà a Tremp. El diari digital NacióPallars es fa ressò dels actes i de la publicació tot destacant que l'autor ha optat per incorporar el dialecte pallarès a l'obra.

Podeu llegir la notícia fent clic aquí.
27/10/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a la Pobla de Segur
Josep de Moner presentarà la seva darrera novel·la, Maria, guerra i pau, al Molí de l'Oli de la Pobla de Segur. Ho farà acompanyat de l'historiador i escriptor Josep Calvet. L'acte serà el dissabte 27 d'octubre a les 7 de la tarda. També hi haurà l'acompanyament musical de la violinista Noemí Solsona.
11/10/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a Castelló d'Empúries
Josep de Moner presentarà Maria, guerra i pau al restaurant El Portal de la Gallarda de Castelló d'Empúries l'11 d'octubre a les 8 de la tarda. L'acte serà presentat per Rosa Llinàs, responsable del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. A més, hi haurà acompanyament musical per part de l'Escola Municipal Antoni Agramont i, tot seguit, sopar pallarès al restaurant (reserva prèvia). 
31/08/2018
TV3 emet un petit reportatge sobre Maria, guerra i pau
El Telenotícies de TV3 es fa ressò de la novel·la Maria, guerra i pau, de Josep de Moner, originari d'Olp, un poble del Pallars. La notícia destaca que aquesta és una obra ambientada al Pallars i escrita en primera persona en pallarès. 

Podeu veure el vídeo si entreu en aquest enllaç.
18/08/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a Peramea
El 18 d'agost, coincidint amb la resta de presentacions al Pallars, Josep de Moner presenta Maria, guerra i pau a l'Era d'Ortega de Peramea. Es tracta d'un acte organitzat per l'Associació Cultural lo Vent de Port i en el qual hi intervindrà Josep Augé, farmacèutic. 
17/08/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a Esterri d'Àneu
Josep de Moner presenta la seva darrera novel·la a Esterri d'Àneu juntament amb Raquel Picolo, escriptora aneuenca. L'acte serà el 17 d'agost a les 8 de la tarda a la Quadra de la Casa Gassia de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. 
11/08/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a Rialp
Josep de Moner presentarà Maria, guerra i pau a Rialp. L'acte serà l'11 d'agost a les 8 de la tarda al local social del Club Esportiu Vall d'Assua. L'actor intervindrà en l'acte juntament amb Glòria Tomàs, filòloga. 
06/06/2018
Maria, guerra i pau és ressenyada al diari Ara
Jordi Nopca parla sobre Maria, guerra i pau a la secció de llibres i cultura del diari Ara. El periodista destaca la capacitat que ha tingut l'autor per posar-se a la pell d'una nena dels anys 30 amb esperit de superació. A l'obra, aquesta nena (protagonista) "combina les feines del camp amb l’observació dels soldats i les converses amb vilatans".

Si entreu aquí, podreu llegir la ressenya sencera.
22/05/2018
Maria, guerra i pau al Pallars Digital
Maria, guerra i pau, de Josep de Moner, es va presentar a Sort el cap de setmana passat. Pallars Digital es va fer ressò de l'acte.

Si entre aquí, podreu llegir la notícia.
19/05/2018
Presentació de Maria, guerra i pau a Sort
Josep de Moner presenta la seva darrera obra a Sort. Ho farà acompanyat de Carles Isús, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i Pere Bascones, regidor de Cultura. A més, hi haurà l'acompanyament musical de l'acordionista Mireia Ticó. L'acte serà el 19 de maig a les 7 de la tarda a l'Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà.
16/05/2018
El Segre i l'Ajuntament de Sort es fan ressò de Maria, guerra i pau
El dissabte 19 de maig es presenta la novel·la de Josep de Moner, Maria, guerra i pau
A la notícia del Segre es destaca que l'autor ha volgut mantenir el dialecte pallarès, ja que la protagonista és una nena del Pallars. Es tracta d'una obra basada en allò que ell veu, sent i ha viscut.

Podeu llegir la notícia si entreu en aquest enllaç.

Josep de Moner
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788