Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'últim Talgo a Portbou

Autor: François Darnaudet
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1


Traductor: Anna-Maria Corredor

Data de publicació: 09/04/2018
ISBN: 978-84-17082-65-9
Nombre de pàgines: 148


Preu: 15,00 €

Sinopsi

Gabriel Llaubre és un agent de la bòfia gens corrent, que no només té problemes amb l’educació del seu fill... Artista les setmanes que té festa, és «inspector dels cadàvers que se’n van» a l’estranger, a la comissaria de Perpinyà, una rutina mòrbida de la qual ha intentat escapar-se posant-se ell mateix el sobrenom de «l’Àngel de la Mort». Però els seus hàbits fúnebres fan un tomb el dia que se les ha d’haver amb dos cadàvers sospitosos: un viatger italià trobat mort al Talgo a l’estació de Perpinyà i un cambrer d’un restaurant de menjar ràpid traspassat massa jove. La seva investigació el duu, inesperadament, a seguir la pista del filòsof jueu alemany Walter Benjamin, que, seixanta-cinc anys abans, fugint de l’Alemanya nazi i acorralat per les autoritats franquistes, es va suïcidar en passar la frontera a Portbou...

Al final d’una rocambolesca cursa-persecució a la Costa Vermella, aquesta pista porta «l’Àngel de la Mort» al cementiri de Portbou, on es produeix un desenllaç apocalíptic.Nota biogràfica

Amb aquesta novel·la negra tan misteriosa, amb un humor fred com un cadàver, François Darnaudet (nascut a Auch el 1959) signa aquí la tercera obra d’un cicle dedicat a la «novel·la negra política a Catalunya» ‒anteriorment ha publicat les novel·les Boris au pays vermeil (Le Seuil, 2002) i L’or du Catalan (Le Passage, 2003). 

Autor d’històries curtes a la revista Masque amb les antologies Hitchcock, a Hara-Kiri, a Professeur Choron i també a Fluide Glacial, François Darnaudet és, a més, autor d’obres fantàstiques, les més conegudes de les quals són Les Dieux de Cluny i Le Fantôme d’Orsay.

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'últim Talgo a Portbou


29/06/2018
Presentació de L'últim Talgo a Portbou a Portbou
El 29 de juny a les 7 es presenta L'últim Talgo a Portbou a la Biblioteca de Portbou. En l'acte hi intervindran Joan Cubert, cronista local, Anna-Maria Corredor, la traductora de l'obra, i François Darnaudet, autor.
11/05/2018
Presentació de L'últim Talgo a Portbou a Figueres
La novel·la de François Darnaudet, L'últim Talgo a Portbou, traduïda per Anna-Maria Corredor, es presenta a la Llibreria Edison de Figueres l'11 de maig a les 19.30 hores. Novament, la traductora estarà acompanyada de Cari Oriol, filòloga.
17/04/2018
Presentació de L'últim Talgo a Portbou a Girona
Anna-Maria Corredor, la traductora de L'últim Talgo a Portbou, presenta l'obra de François Darnaudet el 17 d'abril a 2/4 de 7 de la tarda acompanyada de Pep Vila, filòleg.

François Darnaudet
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788