Narrativa juvenil


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

L'enigma del crononauta

Autor: Josep Maria Ibarra
Col·lecció: La Colla del Segon Soterrani
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 12/04/2018
ISBN: 978-84-17082-67-3
Nombre de pàgines: 240


Preu: 15,50 €

SINOPSI

Aquesta tercera aventura s’inicia quan un enigmàtic individu irromp en un supermercat i protagonitza un intent fallit de segrest. L’Amanda, una de les integrants de «La Colla del Segon Soterrani», s’assabenta de les desconcertants intencions de l’estrany personatge i ho explica als seus amics. Tots junts descobreixen que es tracta d’un crononauta, un viatger en el temps. Aquest té la secreta missió d’emportar-se persones fèrtils cap al seu món, que està en perill imminent d’extinció.

La Colla gosa proposar-li un pla alternatiu que no passi per endur-se ningú del present. La seva recerca, inesperadament, destapa un dels fets més escandalosos de la història marítima: l’enfonsament, en els últims mesos de la Segona Guerra Mundial, del Wilhelm Gustloff, un transatlàntic, reconvertit en vaixell hospital, que transportava més de 10.000 refugiats a bord; un fet tan vergonyós que sempre s’ha volgut silenciar.BIOGRAFIA

Josep Maria Ibarra (Linares, 1967) és un viatger infatigable, observador del món que l’envolta, amant del cinema clàssic, de la fotografia i de la música dels 80.

Apassionat de la història, va crear els personatges protagonistes dels seus llibres tot inventant contes per als seus dos fills, que, amb el pas del temps, han esdevingut els primers crítics dels seus relats. Encoratjat per ells, ha intentat fugir de situacions comunes, d’històries predictibles, de trames massa simples i d’arguments sense intriga. Per contra, ha procurat adreçar-se als joves lectors amb enginy i defugint el tracte infantil, convençut que aquesta és la millor manera per estimular-los a la

lectura.

Anteriorment ha publicat L’enigma del vaixell Mary Celeste i El Gran Moghul. Tots tres formen part de la col·lecció La Colla del Segon Soterrani.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre L'enigma del crononauta


26/10/2018
Taller d'enigmes a Sant Boi de Llobregat
Divendres 26 d'octubre a 2/4 de 6 de la tarda, Josep Maria Ibarra serà a l'Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat per oferir un taller d'enigmes als alumnes de primer i segon d'ESO. 
28/05/2018
Ràdio Vilafranca entrevista Josep Maria Ibarra

La setmana passada, al programa 'Llegir per sentir', dedicat a la literatura juvenil de Ràdio Vilafranca, va entrevistar Josep Mara Ibarra, autor de la col·lecció de narrativa juvenil La Colla del Segon Soterrani.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
26/05/2018
Taller d'enigmes a Cerdanyola del Vallès
El 26 de maig a les 11, Josep Maria Ibarra serà a la Llibreria Éfora de Cerdanyola del Vallès oferint un taller d'engimes per als més joves.
El taller està inspirat en els tres llibres de la col·lecció 'La Colla del Segon Soterrani'.
04/05/2018
L'enigma del crononauta és notícia al blog Paraula de Mixa
Paraula de Mixa es fa ressò de l'última publicació de Josep Maria Ibarra, L'enigma del crononauta. La blogaire posa èmfasi en la intercalació d'escenes entre present i passat i en la documentació que ella qualifica com a "fantàstica" que ha seguit l'autor. A més, destaca que un dels objectius de l'obra és fer prendre consciència de la memòria històrica als més joves.

Si entreu en aquest enllaç, podeu llegir la ressenya sencera. I si feu clic aquí, podreu llegir la crònica de la presentació de l'obra el 19 d'abril.
03/05/2018
Entrevista a Josep Maria Ibarra
El canal de Youtube d'Empresa i coneixement de la Generalitat de Catalunya publica una entrevista a Josep Maria Ibarra, autor de la col·lecció de La Colla del Segon Soterrani, una saga que es basa a esbrinar enigmes de la història.
L'enigma del crononauta és l'última obra de l'autor, que destaca que per a ell el més satisfactori és que els nens gaudeixin de la trama.

Si entreu aquí, podeu veure l'entrevista sencera.

Josep Maria Ibarra
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788