Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Poemes a Metimna

Autor: Josep Brugada
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 14/05/2018
ISBN: 978-84-17082-06-2
Nombre de pàgines: 136


Preu: 14,00 €

Poemari d’amor que ens submergeix en la capacitat i la necessitat de trobar la pau i la serenor.Sinopsi 

Metimna pren el nom d’aquella noia atrafegada que em trencà el cor i que va fer virar sobtadament el timó de la meva vida. És molt fàcil dir això, però deixar-se portar pels sentiments en segons quines circumstàncies i en una baixada imparable esdevé un objectiu difícil, tempestuós, que fa anar en doina tot el que tens davant, com el vent tramuntanal que s’endú tot el que troba. No només trenques un vidre com Liceni al poema carnerià, sinó que aquella «pau de la vida que amarien els déus» se’n va tota en orris, com el tràfec de Naïs en el poema, que s’esmuny.Dades biogràfiques

Josep Brugada i Gutiérrez-Ravé (Girona, 1959) és professor de llengua i Literatura catalanes a l’Institut Castell d’Estela d’Amer. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i màster en recerca per la Universitat de Girona, és membre de la junta de govern de l’Institut d’Estudis Gironins i ha estat regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona (1995-2002).

És autor de Conèixer Catalunya (1992); Nicolau Eimeric (1320-1399) i la  polèmica inquisitorial (1998); Sarrià de Ter, el paper de la història (2006) i Tirant lo Blanc, propostes didàctiques (2007).

Ha publicat articles de divulgació cultural a la Revista de Girona, a la revista El Procés, als Quaderns de la Selva, a la revista Parlem de Sarrià, als Annals de l’Institut d’Estudis Gironins i als Annals de l’Institut d’Estudis Empordanesos. És president del Grup Editor de la Revista Parlem de Sarrià de Ter (GERDS).

El 2016 va publicar la novel·la històrica Gervasius amb l’Editorial Gregal.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Poemes a Metimna


18/06/2018
Presentació de Poemes a Metimna a Sarrià de Ter
Josep Brugada presentarà el poemari Poemes a Metimna a la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter el 18 de juny a les 7 de la tarda. En l'acte també hi intervindrà Josep Maria Sansalvador, escriptor.
05/06/2018
Presentació de Poemes a Metimna a Girona
La presentació de Poemes a Metimna a Girona serà el 5 de juny a les 7 de la tarda a la Llibreria 22. L'autor, Josep Brugada, ho farà acompanyat de Pius Pujades, escriptor i periodista.

Josep Brugada
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788