Narrativa juvenil


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Els secrets del planeta Mots

Autor: Jordi Sedó
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1

Il·lustrador: Ferran Sedó


Data de publicació: 17/05/2018
ISBN: 978-84-946758-8-1
Nombre de pàgines: 212


Preu: 16,00 €

SINOPSI

Els secrets del planeta Mots és una novel·la juvenil amb intenció didàctica i una original i amena trama argumental. 

Molt abans de l’aparició dels éssers humans a la Terra, les paraules viuen en un planeta llunyà agrupades en tribus. Però les relacions entre elles són difícils perquè hi ha enveges i interessos polítics.

Les paraules busquen sense èxit la manera de fer possible la comunicació entre els humans quan aquests existeixin. Per arribar a fer-ho han d’acomplir un misteriós designi, el Conjur dels Set Esdeveniments, que ningú no sap en què consisteix.

Els secrets del planeta Mots és el conjunt de vicissituds per les quals passen les paraules en el seu camí cap a la descoberta d’aquest enigma i cap a la superació de les diferències que se susciten entre elles.

L’autor, a més, aprofita la trama argumental per fer desfilar tota una sèrie de conceptes gramaticals bàsics que, sense adonar-se’n, el lector anirà assimilant d’una manera agradable i sense esforç.BIOGRAFIA

Jordi Sedó va començar a treballar molt jove com a guia turístic i va haver d’establir contactes amb altres països i estudiar idiomes. Als 25 anys, ja parlava i escrivia correctament català, anglès, castellà, francès, alemany i italià. Més tard, estudià portuguès, cursà Magisteri i es llicencià en Filologia Catalana. 

Sedó començà a exercir la docència en una acadèmia suïssa i continuà fent-ho en diferents centres catalans, on també va exercir molts anys com a director. Va ocupar un càrrec de confiança al Departament d’Ensenyament i, finalment, es va reincorporar a les aules.

La seva obra està impregnada d’una profunda fascinació per la llengua com a fenomen social i antropològic. Ha pronunciat conferències i ha publicat un bon nombre d’articles, assaigs i estudis sobre sociolingüística i llibres per a la docència i de narrativa. 

Actualment jubilat de la docència, continua la seva activitat com a escriptor i com a conferenciant. El 2017 va publicar Nou pisos d’un replà amb l’Editorial Gregal.Ferran Sedó es considera un enamorat de l’art en qualsevol de les seves manifestacions. Ha estat actor de teatre aficionat, ha exposat obra pictòrica en diversos espais i ha participat en nombrosos concerts. 

En l’actualitat, està acabant de completar els darrers anys de música al Conservatori Superior del Liceu, col·labora professionalment amb diversos grups musicals i amb una orquestra de ball i dedica el seu temps lliure a la pintura i al dibuix. 

Els secrets del planeta Mots constitueix la seva primera incursió en el món de la il·lustració de llibres.AQUEST LLIBRE COMPTA AMB UNA GUIA DIDÀCTICA DIRIGIDA ALS PROFESSORS I PROFESSORES I AMB ACTIVITATS I PREGUNTES DE COMPRENSIÓ ACCESSIBLES DES DEL WEB DE L’EDITORIAL

Notícies d'activitats i de premsa sobre Els secrets del planeta Mots


06/03/2019
El Magazine d'El 9 Nou recomana Els secrets del planeta Mots
El Magazine la revista cultural mensual d'El 9 Nou recomana Els secrets del planeta Mots, de Jordi Sedó, a la secció de llibres i crítica literària.

Us podeu descarregar l'arxiu tot seguit. 
18/12/2018
El 9 Nou destaca Els secrets del planeta Mots
Teresa Sagrera escriu en una secció al diari El 9 Nou. Sempre hi destaca lectures que l'han inspirat o li han agradat. El novembre passat, en dues ocasions, va parlar d'Els secrets del planeta Mots, obra que ella mateixa va presentar a Cardedeu i a l'Ametlla del Vallès. 

Podeu veure les dues notícies en els arxius adjunts.
14/12/2018
Jordi Sedó és entrevistat a El 9 Nou TV
El programa 7 dies, d'El 9 Nou TV, entrevista Jordi Sedó, autor d'Els secrets del planeta Mots. Una novel·la didàctica per a joves amb l'objectiu de fer aprendre sobre la llengua catalana. L'autor defensa que també és una obra que pot interessar a un públic adult.

Si entreu en aquest enllaç, podreu veure l'entrevista sencera.
29/11/2018
El Diari l'Ametlla destaca Els secrets del planeta Mots
El número de novembre de 2018 del Diari l'Ametlla es fa ressò del llibre de Jordi Sedó, Els secrets del planeta Mots amb motiu de la presentació que es va fer al poble el 20 de novembre. 

Podeu llegir la notícia si entreu en aquest enllaç i avanceu fins a la pàgina 10.
20/11/2018
Presentació d'Els secrets del planeta Mots a l'Ametlla del Vallès
Els secrets dels planeta Mots es presentarà el 20 de novembre a les 8 de la tarda a la Biblioteca Municipal Josep Badia i Moret. L'autor intervindrà en l'acte a més a més de Teresa Sagrera, mestra i escriptora, i l'acompanyament musical de Yolanda Cañardo, cantautora.
19/11/2018
Presentació d'Els secrets del planeta Mots a Cardedeu
El Casal de Gent Gran de Cardedeu acollirà la presentació del llibre Els secrets del planeta Mots el dia 19 de novembre a les 8 de la tarda. Novament, Jordi Sedó estarà acompanyat de l'escriptora i mestra Teresa Sagrera.
16/11/2018
El 9 Nou es fa ressò d'Els secrets del planeta Mots
Teresa Sagrera, que té una secció a El 9 Nou sobre literatura, parla d'Els secrets del planeta Mots, de Jordi Sedó.

Podeu llegir la ressenya si us descarregueu l'arxiu tot seguit.
10/10/2018
El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya recomana tres llibres de Gregal
Tres títols publicats per Gregal formen part de la bibliografia selectiva i novetats del número 116 (octubre 2018). Aquests llibres són: Ensenya'm la llengua, de Toni Beltran, a la secció de Lingüística i literatura, i El cementiri dels vius i Els secrets del planeta Mots a Narrativa juvenil.

Podeu veure el catàleg sencer a continuació.
04/09/2018
Article sobre Els secrets del planeta Mots a El Punt Avui
El Punt Avui publica un article d'opinió d'Isabel-Clara Simó sobre l'obra juvenil Els secrets del planeta Mots. L'escriptora elogia l'obra de Jordi Sedó, la seva ironia i el seu enginy per crear diàlegs entre els personatges, que són mots. 
A més, també esmenta Nous pisos d'un replà, la darrera novel·la de l'autor. 

Podeu llegir l'article en aquest enllaç.
30/08/2018
El Garric entrevista Jordi Sedó
El butlletí municipal de la Garriga, El Garric, entrevista l'autor d'Els secrets del planeta Mots. Jordi Sedó destaca que tot i tractar-se d'un llibre que pot ajudar a entendre millor la gramàtica i el lèxic d'una manera més amena, no deixa de ser una novel·la amb les seves aventures i intrigues que, fins i tot, un adult pot llegir i gaudir. 

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit. 
13/07/2018
Paraula de Mixa ressenya Els secrets del planeta Mots
El blog Paraula de Mixa publica una bona crítica i ressenya sobre l'obra de narrativa juvenil de Jordi Sedó, Els secrets del planeta Mots. Elogia que l'autor hagi decidit tractar el tema de la gramàtica i el lèxic en la novel·la, ja que és un tema poc corrent que ell aconsegueix tractar de manera divertida i engrescadora. 

Podeu llegir la ressenya en aquest enllaç.
12/07/2018
Els secrets del planeta Mots és notícia a VOTV
Jordi Sedó és entrevistat al programa 'Perfils' de VOTV on hi explica el contingut de la novel·la juvenil i l'ús de la guia didàctica. Al llarg de l'entrevista s'incideix en el fet que aquesta és una lectura recomanada per als instituts, ja que s'hi ensenya gramàtica i lèxic d'una manera amena i diferent. 

Podeu veure el programa en aquest enllaç.
05/07/2018
Ràdio Granollers entrevista Jordi Sedó
El 'Magazín' de Ràdio Granollers conversa amb Jordi Sedó, l'autor de la novel·la juvenil Els secrets del planeta Mots, un llibre que, a més d'aportar conceptes gramaticals, també pretén enriquir el vocabulari i deixa anar valors.
Al llarg de l'entrevista, Sedó parla del contingut de l'obra i també de la guia didàctica que l'acompanya i que es dirigeix als docents. Ell proposa una lectura col·lectiva a classe guiada i pautada pel professor.

Us podeu descarregar l'arxiu tot seguit.
20/06/2018
Presentació d'Els secrets del planets Mots a la Garriga
Jordi Sedó i Lola Tresserras presentaran la nova novel·la de Jordi Sedó, Els secrets del planeta Mots, il·lustrada per Ferran Sedó. L'acte serà el dimecres 20 de juny a les 8 de la tarda i comptarà amb la interpretació musical de Yolanda Cañardo, cantautora.
15/06/2018
LaGarrigaDigital es fa ressò d'Els secrets del planeta Mots
Els secrets del planeta Mots, de Jordi Sedó i il·lustrat per Ferran Sedó, es presenta el 20 de juny a la llibreria Strogoff de la Garriga. El diari digital de la població es fa ressò de la presentació i de l'obra.

Entre a l'enllaç i llegiu la notícia.
13/06/2018
Ràdio Vilafranca entrevista Jordi Sedó
La setmana passada, el programa 'Llegir per sentir', dedicat a la literatura juvenil de Ràdio Vilafranca, va entrevistar Jordi Sedó, autor d'Els secrets del planeta Mots, il·lustrat per Ferran Sedó.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
12/06/2018
Sebastià d'Arbó entrevista Jordi Sedó a Rac1
L'autor d'Els secrets del planeta Mots, Jordi Sedó, és entrevistat al programa 'Misteris' de Rac1. 
Aquesta és una novel·la juvenil amb intenció didàctica ambientada en un planeta llunyà que està habitat per paraules que no s'avenen. El seu objectiu és facilitar la comunicació humana quan els éssers humans arribin a poblar la Terra. L'autor aprofita l'argument per explicar la gramàtica i el lèxic de manera amena i divertida per als més joves.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç a partir del minut 17.35 aproximadament.
11/06/2018
AraCriatures destaca Els secrets del planeta Mots
Un article de l'AraCriatures destaca la nova obra de Jordi Sedó, Els secrets del planeta Mots, en la selecció d'obres de literatura infantil i juvenil.

Si entreu aquí, podreu veure la selecció completa.
31/05/2018
Ràdio Silenci entrevista Jordi Sedó
El programa 'Això no és Älmhult', de Ràdio Silenci, conversa amb l'autor d'Els secrets del planeta Mots. 
Jordi Sedó explica que el llibre es basa en la seva pròpia manera d'ensenyar gramàtica a classe quan exercia de professor. Ell creu en la necessitat d'explicar la gramàtica d'una manera més atractiva i amena, ja que sovint és una disciplina que costa i es fa difícil entre els estudiants.

Si entreu aquí, podreu escoltar l'entrevista a partir del minut 18.30.
30/05/2018
Els secrets del planeta Mots és notícia a El 9 Nou 
El 9 Nou edició del Vallès publica una notícia sobre Els secrets del planeta Mots, la nova novel·la juvenil de Jordi Sedó que té un objectiu totalment didàctic. En el llibre s'hi treballen conceptes de gramàtica i de lèxic.

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
21/05/2018
Jordi Sedó anuncia Els secrets del planeta Mots al seu blog
L'autor d'Els secrets del planeta Mots, Jordi Sedó, publica un article al blog que ell mateix condueix a l'espai 'Criatures' del diari Ara
A la notícia, hi explica els continguts del llibre, que va dirigit a nois i noies de secundària.

Podeu llegir la notícia si entreu aquí.

Jordi Sedó
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788