Edicions Celobert


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Roselles vermelles. Un testimoni de la Batalla de l'Ebre

Autor: Maria Dolors Godoy Rotllens
Editorial: Edicions Celobert
Edició núm.: 1
Data de publicació: 05/12/2012
ISBN: 978-84-940794-0-5
Nombre de pàgines: 256


Preu: 20,00 €

(dte. 5% 19,00 €)
Sinopsi

El motiu de la publicació d’aquest llibre ha estat el fet de tenir dipositada, en el meu arxiu familiar, tota la documentació original –cartes, testimonis, diaris de guerra, fotos, etc.– del meu germà Carles, membre del Terç de Nostra Senyora de Montserrat, mort durant la Guerra Civil al front de l’Ebre.

Em va semblar un deute amb la Història donar a llum aquests documents, junt amb la vívida memòria d’una nena de set anys, jo mateixa, que també vaig viure, com tantes altres persones, els horrors dels bombardejos, de l’exili, de la presó del pare i de la pèrdua de tantes coses, entre les quals la vida d’una persona estimada.

També m’hi portà el desig de retre un homenatge, prescindint de les ideologies, a totes les persones que visqueren aquella trista etapa de la nostra Història per tal que s’acompleixi el desig d’un MAI MÉS.Biografia de l'autora

Va néixer a Figueres el 5 de gener de 1929, en el si de la família Godoy-Rotllens. Fou la petita de quatre germans i l’única nena. Va estudiar a les Dominiques franceses de la Presentació de Figueres i va fer el Professorat Mercantil a l’Escola d’Alts Estudis Mercantils de Barcelona, estudis que va compaginar amb la carrera de piano i estudis d’idiomes.

Es va traslladar a Cassà de la Selva l’agost del 1954, pel seu matrimoni amb Jordi Vilahur Nadal. Mare de cinc fills, el 1978 es va integrar a la vida professional com a professora d’autoescola fins a l’any 1991. Diplomada en Teologia per l’Institut de Teologia de Girona, va exercir com a professora de Religió a l’Institut de Formació Professional de Sant Feliu de Guíxols fins a la seva jubilació.

A l’abril del 1979 fou elegida alcaldessa de Cassà de la Selva en el primer ajuntament de la Transició.

Actualment porta l’administració de la revista local Llumiguia, en la qual també ha col·laborat amb els seus escrits, pràcticament des de la seva arribada a Cassà de la Selva.

 

Maria Dolors Godoy Rotllens
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788