Cultura popular


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Ensenya'm la llengua

Autor: Toni Beltran Genescà
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 3

Il·lustrador: Josep M. Pous-Culí


Data de publicació: 21/05/2018
ISBN: 978-84-17082-68-0
Número de pàgines: 426


Preu: 20,00 €

(dte. 5% 19,00 €)
Sinopsi

«Doctor, el nen ha caigut i s’ha fet un chichón». «Senyora, el que té el seu fill és un nyanyo com una casa».

El lèxic del català referit a la salut i a les malalties està pioc i té unes quantes xacres derivades de l’estandardització de la llengua i de la influència del castellà. Els tirons i els desgarros guanyen presència a les consultes en detriment de les estrebades i carns esqueixades, i els chichons i els sarpullits de mica en mica passen davant dels nyanyos i les granissades.

Aquest llibre vol ser una eina per a recuperar un vocabulari popular i col·loquial que fins fa pocs anys era viu, explícit i completament natural; un llenguatge farcit de fogots, tropells i cobriments.

De la mateixa manera que s’han recuperat paraules com «segell», «bústia» o «vorera», hem de ser capaços de fer el mateix amb «el ventre de la cama», «encarcarat» o «rogall». Si els nostres avantpassats, que no van poder estudiar en català, van conservar els mots, seria una trista paradoxa que els joves d’avui els perdessin. «Només de pensar-ho, senyor doctor, em venen rimbomboris».Nota biogràfica

Antoni Beltran i Genescà (Matadepera, 1955) és canetenc i ganxó d’adopció. Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (Hospital de Sant Pau), especialista en Medicina Interna i en Medicina Familiar i Comunitària, va ser metge internista a l’Hospital Sant Joan de Reus i de capçalera als pobles de Puigpelat i Alió (Alt Camp). Des de fa més de tres dècades exerceix de metge d’atenció primària i com a geriatre a Sant Feliu de Guíxols.

Complementàriament a la seva activitat professional, ha pres la iniciativa, en el marc de l’Espai del Metge Rural, de recuperar i ordenar el vocabulari popular relacionat amb la salut.Josep Maria Pous-Culí (Ripoll, 1940) és dissenyador gràfic i il·lustrador. Va cursar Belles Arts a l’Escola Superior de Sant Jordi de Barcelona i va estudiar també gravat, tipografia i fotografia al Conservatori de les Arts del Llibre, a la Facultat de Belles Arts, al Centre CEI i a l’Escola Eina, de Barcelona.

Ha treballat com a il·lustrador per a diverses editorials, en llibres d’ensenyament i de literatura infantil i juvenil, i com a dissenyador gràfic en dues empreses multinacionals del sector farmacèutic i en diverses agències de publicitat. També ha fet exposicions de pintura i dibuix a la Mitre Gallery i a la Sala Jaimes, de Barcelona.

Actualment resideix a Sant Feliu de Guíxols.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Ensenya'm la llengua


19/12/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Santa Coloma de Farners
Toni Beltran presenta Ensenya'm la llengua a l'Arxiu Comarcal de Santa Coloma de Farners el 19 de desembre a les 7 de la tarda. L'acte anirà a càrrec de l'autor, de Rosa Massallé i de Xavier Martínez.
05/12/2018
Ràdio Palamós entrevista Toni Beltran
Toni Beltran va ser entrevistat a Ràdio Palamós amb motiu de la presentació d'Ensenya'm la llengua que es va fer al municipi fa uns dies. La notícia, que podeu trobar en aquest enllaç, destaca el motiu pel qual l'autor va decidir dur a terme aquest recull de vocabulari: recuperar un llenguatge mèdic que creu que està en declivi.
04/12/2018
Reportatge sobre Ensenya'm la llengua a TV Costa Brava
TV Costa Brava va emetre un reportatge sobre Ensenya'm la llengua, ja que l'autor de l'obra i metge de capçalera ja ha presentat el llibre a un nombre important de publicacions de la Costa Brava i l'Empordà. 

Si entreu en aquest enllaç, podreu veure el reportatge.
30/11/2018
Ràdio Mataró entrevista Toni Beltran
Toni Beltran va ser convidat al programa El mirador de Mataró Ràdio per explicar i presentar el llibre Ensenya'm la llengua, que es va presentar a la ciutat el passat 22 de novembre.

Si feu clic aquí, podreu escoltar l'entrevista a partir del minut 54.
29/11/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Palamós
La Biblioteca Lluís Barceló i Bou acull la presentació d'Ensenya'm la llengua el 29 de novembre a les 7 de la tarda. En L'acte, organitzat per Òmnium Cultural del Baix Empordà, hi intervindran Toni Beltran i el doctor Lluís Vidal. 
23/11/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Arbúcies
Ensenya'm la llengua es presentarà al Museu Etnològic del Montseny-La Gabella d'Arbúcies el 23 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda. L'acte estarà conduït per Toni Beltran i el doctor Xavier Burcet.
22/11/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Mataró
L'obra de Toni Beltran es presentarà el 22 de novembre a les 7 de la tarda a Dòria Llibres de Mataró. En l'acte, hi intervindran l'autor; Antoni Jané, metge; Josep Puig-Pla, escriptor, i Núria Pera, directora del CNL Maresme.
17/11/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Tossa de Mar
Toni Beltran, autor d'Ensenya'm la llengua, presentarà l'obra a la Casa de Cultura de Tossa de Mar el 17 de novembre a les 6 de la tarda. Ho farà acompanyat de la doctora Imma Colom.
 
15/11/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Maçanet de la Selva
Toni Beltran presentarà Ensenya'm la llengua a la Biblioteca Municipal de Maçanet a les 7 de la tarda. L'autor ho farà acompanyat de Jordi Adroher, metge de la població.
13/11/2018
La televisió de Tossa de Mar entrevista Toni Beltran
El dissabte 17 de novembre Toni Beltran presentarà a la Casa de Cultura de Tossa la seva obra, Ensenya'm la llengua. Amb motiu d'aquest acte, Josep Andújar, de la televisió de Tossa, conversa amb l'autora de l'obra.

Podeu veure l'entrvista si feu clic aquí.
08/11/2018
Ràdio Sant Feliu es fa ressò de la distinció a Toni Beltran
En l'acte de lliurament del VII Premi Gregal de Novel·la, Toni Beltran va rebre una distinció de part de l'editorial com a reconeixement a la seva tasca amb la llengua catalana a Ensenya'm la llengua i el seu èxit editorial. 

Podeu escoltar el fragment de la notícia a Ràdio Sant Feliu a la carta a la pàgina web de la ràdio (feu clic aquí).
26/10/2018
Banyoles TV emet un reportatge sobre Ensenya'm la llengua
A principis d'octubre, es va presentar Ensenya'm la llengua, del doctor Toni Beltran, a Banyoles. La televisió local va assistir a l'acte i en fa una notícia als informatius.

Si feu clic en aquest enllaç, podeu veure el reportatge a partir del minut 4.
25/10/2018
Regió 7 es fa ressò d'Ensenya'm la llengua
Ensenya'm la llengua es va presentar el 19 d'octubre a Solsona. Regió 7 en va fer una notícia al seu diari i destaca que la intenció del metge amb aquesta obra és homenatjar una generació de persones, ara ja de la tercera edat, que han mantingut vives algunes expressions relacionades amb la salut.

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir la notícia.
24/10/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Sant Feliu de Guíxols
Toni Beltran presentarà Ensenya'm la llengua al Casal Tueda de Sant Feliu de Guíxols el 24 d'octubre a les 6 de la tarda.
23/10/2018
Ensenya'm la llengua és notícia a Solsona FM
Solsona Fm anuncia la presentació d'Ensenya'm la llengua que el dia 19 d'octubre es va fer a Solsona. Beltran destaca que aquest és un llibre que té per objectiu recuperar el vocabulari que la gent gran utilitza quan va a una consulta mèdica. A més, comenta que la persecució del català durant el franquisme, l'estandardització de la llengua i la influència del castellà són algunes de les causes de la pèrdua d'aquest lèxic. 

Podeu escoltar la notícia en aquest enllaç entre el minut 15 i el 18.
19/10/2018
RodaMots dedica una setmana a Ensenya'm la llengua
Durant aquesta setmana, el portal digital de difusió de llenguatge i vocabulari en català ha fet esment d'algunes de les paraules que es recullen al llibre Ensenya'm la llengua, de Toni Beltran. De dilluns a divendres destaquen un mot, el defineixen, posen la seva etimologia i en determinen els usos.

Si entreu a la seva pàgina web (aquí) podreu veure les paraules seleccionades des del 15 fins al 19 d'octubre.
19/10/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Solsona
Toni Beltran presentarà Ensenya'm la llengua a la Sala Cultural de l'Ajuntament de Solsona el dia 19 d'octubre a les 8 de la tarda. L'autor estarà acompanyat de Ramon Segués, president d'Òmnium Solsonès, i Ramon Montraveta, escriptor. 
18/10/2018
El Poll TV es fa ressò d'Ensenya'm la llengua 
Toni Beltran va presentar Ensenya'm la llengua a Llagostera. La televisió local va ser present a l'acte i en va fer notícia. 

Podeu veure la notícia si entreu aquí.
17/10/2018
NacióSolsona es fa ressò d'Ensenya'm la llengua
Toni Beltran presenta Ensenya'm la llengua a Solsona el dia 19 d'octubre. El diari digital NacióSolsona es fa ressò de l'acte. 

Si entreu aquí, podreu llegir la notícia.
10/10/2018
El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya recomana tres llibres de Gregal
Tres títols publicats per Gregal formen part de la bibliografia selectiva i novetats del número 116 (octubre 2018). Aquests llibres són: Ensenya'm la llengua, de Toni Beltran, a la secció de Lingüística i literatura, i El cementiri dels vius i Els secrets del planeta Mots a Narrativa juvenil.

Podeu veure el catàleg sencer a continuació.
09/10/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Llagostera
En aquesta ocasió, Toni Beltran també estarà acompanyat de Francesc Sureda, un company metge de la població de Llagostera per presentar Ensenya'm la llengua. L'acte serà el dimarts 9 d'octubre a les 19.30 hores a la biblioteca del municipi. 
08/10/2018
Entrevista a Toni Beltran al programa Església viva
El programa de ràdio Església viva, que s'emet a diverses ràdios locals, entrevista Toni Beltran amb motiu de la seva publicació Ensenya'm la llengua. Durant l'emissió es fa un repàs d'algunes de les expressions que apareixen al llibre, sobretot les que estan relacionades amb el món religiós. 

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç a partir del minut 8.50. Si cliqueu en aquest altre enllaç, podreu veure les ràdios per les quals s'ha emès l'entrevista.
07/10/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Besalú
El festival literari Liberisliber de Besalú acull la presentació d'Ensenya'm la llengua el diumenge 7 d'octubre a les 11.30 del matí. Toni Beltran presentarà el llibre acompanyat de Josep Gil Franquesa, periodista.
05/10/2018
Banyoles Televisió entrevista Toni Beltran
Banyoles Televisió entrevista Toni Beltran, autor d'Ensenya'm la llengua, un llibre que té l'objectiu de ser una eina útil per recuperar paraules i expressions que fins fa uns 20 anys eren habituals. A més, també n'anuncien la presentació del divendres 5 d'octubre.

Podeu veure la notícia si cliqueu aquí i l'entrevista si entreu en aquest enllaç.
05/10/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Banyoles
Toni Beltran presentarà Ensenya'm la llengua a l'Ortopèdia Alsius de Banyoles el 5 d'octubre a les 8 de la tarda. L'autor ho farà acompanyat del doctor Francesc Xavier Carreras.
04/10/2018
El Diari de Girona es fa ressò de la presentació d'Ensenya'm la llengua
Aquest dijous es presenta Ensenya'm la llengua a Girona. El Diari de Girona es fa ressò de la presentació d'aquest recull de lèxic i vocabulari sobre medicina escrit per Toni Beltran, doctor de Sant Feliu. 

Si entreu aquí, podreu llegir la notícia.
04/10/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Girona
Toni Beltran presentarà Ensenya'm la llengua a la Casa de Cultura de Girona el 4 d'octubre a les 7 de la tarda. Ho farà acompanyat del doctor Josep Vilaplana, president del COMG, i de Josep M. Fonalleras, escriptor. 
03/10/2018
Ràdio Banyoles es fa ressò d'Ensenya'm la llengua
Divendres es presenta Ensenya'm la llengua a Banyoles i és per aquest motiu que la ràdio local se'n fa ressò, tant de l'obra com de l'acte. A la notícia es destaquen algunes de les paraules recollides en aquesta obra del doctor Toni Beltran. 

Podeu escoltar la notícia en aquest enllaç.
18/09/2018
Ràdio Marina es fa ressò d'Ensenya'm la llengua
El doctor Toni Beltran va presentar el llibre Ensenya'm la llengua a Malgrat de Mar el passat cap de setmana. Ràdio Marina va cobrir l'acte i va aprofitar per parlar amb l'autor i difondre la seva obra a través de la ràdio. 

Podeu llegir la notícia i escoltar un fragment de l'entrevista si entreu aquí
15/09/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Malgrat de Mar
La Biblioteca la Cooperativa de Malgrat de Mar acull la presentació d'Ensenya'm la llengua el 15 de setembre a les 6 de la tarda. L'acte estarà conduït per Toni Beltran (autor) i Àlex Llobera (metge de la població).
14/09/2018
Entrevista a Toni Beltran a Ràdio Arenys
Ràdio Arenys entrevista el doctor Toni Beltran, autor d'Ensenya'm la llengua. Aquest divendres el doctor presenta l'obra a la població maresmenca i ha estat convidat a la ràdio per parlar de la seva obra, el procés que ha seguit per elaborar-la i el recorregut que el llibre ha tingut fins a dia d'avui.

Si entreu aquí, podreu escoltar l'entrevista al programa Tot a l'hora! del dia 13 de setembre a partir del minut 38 aproximadament.
14/09/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Arenys de Mar
El 14 de setembre a les 7 de la tarda es presenta Ensenya'm la llengua a la Biblioteca P. Fidel Fita d'Arenys de Mar. L'autor presentarà l'obra acompanyat de Miquel Maresma, metge de l població.
13/09/2018
Ona Malgrat es fa ressò d'Ensenya'm la llengua
Toni Beltran és convidat a Ona Malgrat per parlar del seu llibre i la presentació que es farà el dia 15 a la Biblioteca la Cooperativa. L'autor explica que aquest és un recopilatori de vocabulari i expressions populars referents a la medicina dels pacients de la seva consulta i que amb el temps s'ha anat perdent o castellanitzant. 

Si entreu aquí, podeu escoltar l'entrevista.
27/07/2018
InfoMigjorn ressenya Ensenya'm la llengua
El butlletí digital sobre llengua catalana InfoMigjorn ha ressenya l'obra del doctor Toni Beltran. El mitjà destaca la importància que els metges coneguin bé el llenguatge per facilitar la comunicació amb els seus pacients.

Podeu descarregar-vos la ressenya tot seguit. 
25/07/2018
Toni Beltran és entrevistat a Rac1
El programa 'Tot és possible' de Rac1 entrevista l'autor d'Ensenya'm la llengua. Novament, el doctor Beltran explica què el va fer decidir a escriure el llibre que té per objectiu recuperar tot aquest vocabulari mèdic perquè no caigui en l'oblit.

Si entreu en aquest enllaç, recuperareu l'entrevista.
23/07/2018
Racó Català recomana Ensenya'm la llengua
El portal de cultura digital Racó Català recomana Ensenya'm la llengua, de Toni Beltran, a la seva secció de llibres.

Podeu llegir la recomanació aquí.
18/07/2018
Entrevista a Toni Beltran a Ràdio 4
Sílvia Tarragona entrevista Toni Beltran, autor d'Ensenya'm la llengua al programa 'Amics i coneguts de Ràdio 4. 
El doctor Beltran s'ha dedicat a la medicina com a metge de família tota la vida. A les seves consultes, es va adonar que la gent gran utilitzava un llenguatge molt interessant que ell coneixia (o no) i que va decidir anar recopilant fins a crear-ne el llibre. 

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç a partir del minut 27.
10/07/2018
Ràdio Canet entrevista Toni Beltran
Amb motiu de la presentació d'Ensenya'm la llengua a Canet de Mar, la ràdio local va entrevistar l'autor del llibre, el doctor Toni Beltran, canetenc.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç a partir de l'hora i quinze minuts.
06/07/2018
Toni Beltran parla d'Ensenya'm la llengua a Cadena Ser
El doctor Toni Beltran és entrevistat al programa 'Soroll' de Cadena Ser. L'autor d'Ensenya'm la llengua.
Al llarg de l'entrevista es repassen algunes de les paraules i expressions populars recollides al llibre. 

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç a partir del minut 13.50.
06/07/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Canet de Mar
Toni Beltran presenta Ensenya'm la llengua a la Biblioteca Pare Gual i Pujadas de Canet de Mar el 6 de juliol a les 19.30. En l'acte, hi intervindran Pere Xirau, regidor de Cultura, i Toni Bellatriu, de Plataforma per la Llengua.
05/07/2018
El butlletí InfoMigjorn es fa ressò d'Ensenya'm la llengua
El butlletí digital de llengua catalana InfoMigjorn reprodueix el mateix article d'opinió que va publicar Josep Fonalleras a El Punt Avui sobre Ensenya'm la llengua.

Podeu descarregar-vos l'article tot seguit. 

 
28/06/2018
Ensenya'm la llengua és el més venut a Girona
El Diari de Girona cada setmana publica un rànquing de llibres més venuts a la ciutat de Girona amb l'ajuda i assessorament de les llibreries de la localitat. Ensenya'm la llengua va ser el llibre de no-ficció més venut de la setmana passada.

Podeu veure el rànquing tot seguit.
22/06/2018
Toni Beltran parla d'Ensenya'm la llengua a Catalunya Ràdio
L'autor d'Ensenya'm la llengua va ser convidat al programa 'La nit dels ignorants' de Catalunya Ràdio per parlar sobre el llibre, el seu procés creatiu i algunes de les expressions que ha recollit per elaborar l'obra.
Al llarg de la intervenció del doctor, reben diferents missatges i trucades d'oients que  comenten expressions i paraules que utilitzen habitualment referents al llenguatge mèdic.

Si entreu aquí, podreu escoltar l'entrecista sencera a partir del minut 15 aproximadament.
21/06/2018
Reportatge d'Ensenya'm la llengua a Revista del Baix Empordà
El reportatge destaca que Toni Beltran fa anys que recopila paraules populars que finalment s'han convertit en un llibre amb l'objectiu de recuperar expressions que, curiosament, han mantingut avis i àvies que en el seu moment eren analfabets.

Podeu llegir l'article sencer tot seguit.
15/06/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Santa Cristina d'Aro
La Sala Polivalent de La Caixa acull la tercera presentació de l'obra de Toni Beltran, Ensenya'm la llengua. L'acte serà el dia 15 de juny a les 7 de la tarda i compatarà amb les intervencions de l'autor, Josep Xifra (primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura), i Gerard Bussot, escriptor.
11/06/2018
Àncora es fa ressò d'Ensenya'm la llengua
La revista Àncora de Sant Feliu de Guíxols publica un reportatge d'una pàgina sobre Ensenya'm la llengua, de Toni Beltran, metge de la localitat. 
L'article destaca alguns dels mots populars recollits en el llibre.

Tot seguit, podeu descarregar-vos la notícia.
08/06/2018
TV3 emet un reportatge sobre Ensenya'm la llengua
Aquest divendres, Toni Beltran i Ensenya'm la llengua han protagonitzat un reportatge del Telenotícies de TV3.
Per al doctor Beltran, les persones grans han contribuït a preservar un llenguatge i expressions populars relacionades amb malalties i medicina que els més joves han perdut i desconeixen.

Podeu recuperar la notícia si entreu aquí.
07/06/2018
L’Ara de les comarques gironines publica un reportatge d’Ensenya’m la llengua
A Ensenya'm la llengua, l’objectiu del doctor Beltran és recuperar paraules que fins fa uns anys tenien un ús molt habitual i vigent i que s’han anat perdent amb els anys, ja que habitualment es fan servir tecnicismes i molts castellanismes.

Si voleu llegir el reportatge sencer, entreu en aquest enllaç.
01/06/2018
Presentació d'Ensenya'm la llengua a Castell-Platja d'Aro
El dia 1 de juny a les 20.30 hores es presenta Ensenya'm la llengua, de Toni Beltran, al Centre l'Avenir Fanalenc de Castell-Platja d'Aro. L'acte comptarà amb les intervencions de l'autor i de Lluís Boix, expresident de l'entitat.
31/05/2018
Jordi Coromines entrevista l'autor d’Ensenya’m la llengua a Cadena Ser
El periodista qualifica l’obra com a treball espectacular, ja que és un volum de llenguatge i expressions relacionades amb la medicina que o s’han perdut o que els lectors possiblement no coneixen. 
El doctor explica que la idea del llibre va sorgir quan es va adonar que la gent gran, a la seva consulta, utilitzava mots molt bonics i expressius que molts joves desconeixien. Això el va portar a recopilar totes aquestes paraules i crear-ne un llibre.

Podeu entrar aquí i escoltar l'entrevista sencera.
30/05/2018
Article d'opinió sobre Ensenya'm la llengua
Josep Maria Fonalleras ha publicat un article d'opinió al Punt Avui sobre la publicació de Toni Beltran, Ensenya'm la llengua.
En primer lloc, l'articulista destaca el títol, ja que el mot "llengua" es refereix al múscul i a l'idioma. Aquest és un llibre que està escrit a partir de l'experiència i de la importància d'utilitzar paraules col·loquials per referir-nos a malalties i patologies.

Si entreu aquí, podreu llegir l'article sencer.
24/05/2018
TV Costa Brava entrevista Toni Beltran
El programa 'L'entrevista' rep el doctor Toni Beltran, autor d'Ensenya'm la llengua, un llibre que recupera el parlar popular relacionat amb la medicina, la salut i els tractaments.
El doctor explica que la idea del llibre va aparèixer de manera sobtada quan es va adonar que els seus pacients més joves desconeixien molts conceptes que per als seus avis eren bàsics i coneguts.

Si entre aquí podreu escoltar i veure l'entrevista.
23/05/2018
El Diari de Girona entrevista Toni Beltran
La contraportada del Diari de Girona d'avui 23 de maig està dedicada al doctor Toni Beltran i a la seva última obra, Ensenya'm la llengua. Al llarg de l'entrevista, es fa un repàs d'algunes de les paraules i frases fetes a les quals l'autor fa referència al llibre.

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir l'entrevista.
21/05/2018
El Punt Avui entrevista Toni Beltran
Amb motiu de la publicació d'Ensenya'm la llengua, el Punt Avui entrevista el doctor Toni Beltran. A l'entrevista, l'autor de l'obra explica els motius pels quals va decidir recopilar termes i expressions sobre vocabulari mèdic. 

Podeu llegir l'entrevista sencera si entreu en aquest enllaç o us la podeu descarregar tot seguit.

Toni Beltran Genescà
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788