Novel·la negra


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La bossa de seda

Autor: Esther Vila
Col·lecció: Novel·la negra
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 28/05/2018
ISBN: 978-84-17082-79-6
Nombre de pàgines: 332


Preu: 18,80 €Preu e-book: 7,51 €

Un esgarrifós accident trasbalsa la pacífica rutina del poble i capgira la vida dels seus protagonistes. Però res no és el que sembla.
 

Sinopsi

La Mercè Juanhuix rep l’encàrrec de fer les fotografies que han d’il·lustrar la biografia d’una actriu retirada que havia estat molt famosa en els anys setanta. L’Elisa Dorca, que l’acompanya, descobreix en la primera visita que l’actriu és la marquesa sense calces.

Agost de 1952. A Navata, un terrible succés ha convocat tots els veïns a la carretera. S’ha produït un esgarrifós accident que capgirarà irreversiblement la vida d’unes quantes persones.

Octubre de 1970. A Barcelona, moren intoxicats tres membres de la mateixa família. Ningú no es podria imaginar que aquests dos tràgics successos, tan allunyats en el temps, en el lloc i en la forma, poguessin tenir res a veure l’un amb l’altre. En canvi, estan íntimament relacionats, fins i tot es podria dir que un ha estat conseqüència de l’altre.

Juny de 1972. Una dona jove es presenta al poble per fer-se càrrec de l’herència del seu difunt oncle, a qui no ha arribat a conèixer mai. La pacífica rutina es torna a trasbalsar. Res no és el que sembla.Nota biogràfica

Esther Vila i Planas va néixer a Dosrius (Maresme) l’any 1949, però la major part de la seva vida ha transcorregut en terres empordaneses. Actualment, viu a Girona. Va estudiar Magisteri i, acabada la carrera, va exercir de mestra durant disset anys, en diferents escoles.

Va escriure la seva primera novel·la i uns quants contes infantils quan tenia vint anys. Després, la vida la va portar per uns altres camins.

D’uns anys cap aquí ha reprès la seva vocació literària escrivint una sèrie de novel·les d’intriga, que es desenvolupen en escenaris de les comarques gironines. Cada trama és completament independent de les altres. L’únic fil de connexió ve donat per dos personatges: una reportera gràfica, la Mercè, i la seva col·laboradora i amiga, l’Elisa. La primera novel·la publicada, Els bessons rere la finestra (Gregal, 2016), revela els amors, desamors, odis soterrats i secrets inconfessables d’una família benestant de Girona.

La bossa de seda és la segona novel·la que veu la llum.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre La bossa de seda


20/01/2020
RECULL DE PREMSA · del 9 al 19 de gener
- El calidoscopi
- Gitanes i gitanos catalans
- Imatges del meu enterrament
- La bossa de seda
- Els bessons rere la finestra
14/01/2020
Esther Vila a TV Girona.
Per veure la notícia, clicka aquí.
25/07/2019
La bossa de seda, finalista a un premi de Cubelles Noir
L'última novel·la negra d'Esther Vila, La bossa de seda, és finalista al premi de novel·la negra escrita per una dona en català al festival Cubelles Noir, que se celebra a finals d'agost. 

Podeu llegir la programació i la notícia si entreu aquí.
14/06/2019
Presentació de La bossa de seda i Els bessons rere la finestra a Llançà
Esther Vila presenta La bossa de seda i Els bessons rere la finestra a Llançà juntament amb l'alcalde de la poblcació, Pere Vila. L'acte és el divendres 14 de juny a les 8 del vespre.
15/04/2019
Marta Pérez recomana tres novel·les a la seva pàgina web
Marta Pérez i Sierra, poeta, recomana tres novel·les negres de Gregal a la seva pàgina web: La segona mort de Lorenzo Contini, La pista d'una morta i La bossa de seda.

Podeu llegir les ressenyes si entreu en aquest enllaç.
13/03/2019
Esther Vila és entrevistada a TV Girona
El programa La ciutat dels llibres, de TV Girona, convida Esther Vila per parlar sobre La bossa de seda, la seva última novel·la de gènere negre. 

Podeu visulitzar l'entrevista si feu clic aquí
28/02/2019
Presentació de La bossa de seda a Navata
Esther Vila presentarà La bossa de seda a Navata juntament amb el poeta Quim Ponsa. L'acte serà a la Sala 1 d'octubre a les 8 del vespre. 
10/12/2018
Ressenya de La bossa de seda a Taradell.com
Taradell.com publica una ressenya sobre La bossa de seda, d'Esther Vila, en la qual s'explica i es destaquen el llenguatge planer i la bona descripció dels personatges, que considera molt ben treballats. 

Si entreu aquí, podreu llegir la crítica sencera.
07/11/2018
Presentació d'Els bessons rere la finestra i La bossa de seda a Vilablareix
Esther Vila presentarà les seves dues novel·les negres al Centre Cultural Can Gruart de Vilablareix. L'acte serà el dimecres 7 de novembre a les 8 de la tarda i ho farà acompanyada de Manel Pallàs, mestre. 

 
05/11/2018
Ressenya de La bossa de seda a La màgia dels llibres
La màgia dels llibres ha publicat una ressenya de La bossa de seda, l'última novel·la d'Esther Vila. La lectora fa una explicació de l'argument i les diverses trames del llibre i en destaca el llenguatge planer i la bona descripció dels personatges, que considera molt ben treballats. 

Podeu llegir la ressenya si entreu aquí.
31/10/2018
Ressenya de La bossa de seda a L'escriba
Aida Montoya publica una ressenya sobre la novel·la negra La bossa de seda, d'Esther Vila, després del festival literari d'aquest gènere a Sant Cugat. Destaca que aquesta no és una novel·la lineal, però que malgrat els salts en el temps, és molt fàcil de seguir, ja que l'autora aconsegueix lligar les tres trames de manera satisfactòria.

Podeu llegir la ressenya si entreu aquí.
29/09/2018
La bossa de seda al festival Sang Cugat
Esther Vila participarà en una taula rodona al festival de literatura i cinema negre Sang Cugat. L'activitat serà el 29 de setembre a les 12 i comptarà amb la presència de l'autora de La bossa de seda i d'altres autors del gènere negre del territori català per debatre sobre la geografia de la novel·la negra catalana. 
14/09/2018
Presentació de La bossa de seda a Vilajuïga
La Biblioteca Municipal de Vilajuïga acull la presentació de La bossa de seda, d'Esther Vila, el 14 de setembre a les 6 de la tarda. En l'acte, hi intervindran l'autora i Roser Ripoll, conductora del Club de Lectura. 
31/08/2018
El Diari de Girona es fa ressò de La bossa de seda
Esther Vila va ser entrevistada per la contraportada del Diari de Girona. Una divertida entrevista que destaca que l'autora situa les trames de les seves novel·les a la província de Girona per proximitat i vincles personals i que sol inspirar-se en les planes de successos dels diaris per escriure les seves obres.

Si entreu aquí, podreu llegir l'entrevista.
30/08/2018
Cazarabet entrevista Esther Vila
El portal de cultura Cazarabet va entrevistar Esther Vila, l'autora de La bossa de seda. L'entrevista aprofundeix molt en el contingut de la novel·la, però també en el procés de creació i d'edició de l'obra. 

Podeu llegir l'entrevista si entreu en aquest enllaç.
01/08/2018
Tu mateix llibres recomana La bossa de seda
El blog literari Tu mateix llibres ha fet una selecció d'obres recomanades per a l'estiu. Entre totes elles, hi podem trobar La bossa de seda, d'Esther Vila. 

Podeu veure les recomanacions si entreu en aquest enllaç.
06/07/2018
Presentació de La bossa de seda a Torroella de Montgrí
La Llibreria El Cucut acull la presentació de La bossa de seda, d'Esther Vila, el 6 de juliol a 2/4 de 9 del vespre. En l'acte hi intervindran l'autora i Teresa Calabús, la llibretera d'El Cucut. 
22/06/2018
El setmanari L'Empordà anuncia la presentació de La bossa de seda
Dijous 21 de juny, Esther Vila va presentar La bossa de seda a la Llibreria Bookman de Figueres acompanyada de Núria Esponellà. El setmanari L'Empordà es va fer ressò de l'acte.

Podeu veure la notícia si entreu aquí.
22/06/2018
Presentació de La bossa de seda a l'Estartit
La bossa de seda es presentarà a l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit el divendres 22 de juny a les 7 de la tarda. L'autora, Esther Vila, ho farà acompanyada de Jordi Colomí, primer tinent d'alcalde de Torroella de Montgrí.
21/06/2018
Presentació de La bossa de seda a Figueres
Esther Vila presenta La bossa de seda a la llibreria Bookman de Figueres el 21 de juny a les 7 de la tarda. En aquesta coasió, estarà acompanyada de Núria Esponellà, escriptora. 
20/06/2018
El Punt Avui es fa ressò de la presentació de La bossa de seda
El divendres 15 de juny Esther Vila va presentar La bossa de seda a la Llibreria 22. El Punt Avui edició de Girona es fa ressò de l'acte.

Si entreu aquí, podreu llegir la notícia.
19/06/2018
TV Girona es fa ressò de La bossa de seda
La setmana passada, amb motiu de la presentació de La bossa de seda a Girona, Esther Vila va ser entrevistada al programa Té de Tot de TV Girona.
Abans d'endinsar-se a la trama de la novel·la, Vila fa un incís de la coberta, ja que l'editorial la cataloga com a novel·la negra, fet que porta a parlar del gènere.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.

Esther Vila
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788