Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Mediterrània

Autor: Montserrat Gallart Sanfeliu
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 11/06/2018
ISBN: 978-84-17082-74-1
Nombre de pàgines: 118


Preu: 14,00 €

SINOPSI

En els poemes de Mediterrània, hi destaquen la llum, el color i el viatge. El contingut és un passeig per diversos enclavaments de l’anomenat Mare Nostrum i, alhora, pels sentits, per les emocions que el recorregut inspira i evoca.

La natura i la seva contemplació hi són cabdals. El recull presenta indrets en els quals el cor de la poetessa hi ha quedat feliçment atrapat.


Quietud que suscita

commoció en l’ànima

i dibuixa el traç d’un nou poema.


BIOGRAFIA

Montserrat Gallart i Sanfeliu va néixer a Barcelona el maig del 1953.És filòloga i traductora de diverses llengües, entre les quals el grec modern. Ha ensenyat llengües en l’àmbit de secundària durant 32 anys. El 2009 va doctorar-se a la Universitat de Barcelona

amb la tesi Marguerite Yourcenar, traductora de Konstantinos Kavafis. Actualment, la seva vida professional se centra en l’escriptura i en la traducció literària, tant de prosa com de poesia: obres de la citada M. Yourcenar, de V. Solomoú Xanthaki, de B. Arpaia, d’I. Svevo i de K. Charamsa, i de diversos llibres d’art. Des de l’estiu de 2011, a Cadaqués, promou unes Àgores Poètiques que, dos vespres de juliol i d’agost, reuneixen poesia i altres manifestacions artístiques com la música i la dansa. Fins ara, com a autora, ha publicat els reculls de poemes Trenat d’onades i remors, Bressol de tots els blaus i Acords del Cor. També ha publicat dues obres de no ficció: De cervicals i altres vèrtebres. Itineraris cap a l’equilibri i Memòries d’uns gats feliços.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Mediterrània


28/02/2019
Serra d'Or menciona Mediterrània
A la secció Panorama de poesia de la revista Serra d'Or de gener es fa menció del poemari Mediterrània, de Montserrat Gallart, en un llistat d'obres inèdites i destacables del panorama poètic del 2018. 

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit. 
15/11/2018
Montserrat Gallart és convidada a Radio Sant Vicenç de Montalt
Pius Morera, que condueix el programa Aparador de poesia a Ràdio Sant Vicenç de Montalt, entrevista Montserrat Gallart per parlar de la seva última obra publicada, Mediterrània, un poemari, i les dues traduccions de Marguerite Yourcenar, Narracions orientals i Anna, soror...

Podeu llegir la notícia aquí i escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
13/06/2018
Presentació de Mediterrània a Barcelona
El 13 de juny a les 7 es fa la primera presentació de Mediterrània a la Llibreria Claret de Barcelona. L'autora, Montserrat Gallart, intervindrà en l'acte juntament amb el poeta i traductor Francesc Parcerisas.

*Les presentacions a la Llibreria Claret es poden seguir per streaming a través de la seva pàgina web.
 

Montserrat Gallart Sanfeliu
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788