Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Pedres blanques

Autor: Rosa Maria Prat i Balaguer
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 18/06/2018
ISBN: 978-84-17082-87-1
Número de pàgines: 274


Preu: 18,50 €

(dte. 5% 17,58 €)
En el segle xiv, quan el Papa d’Avinyó, Benet XII decreta unes constitucions contràries a la llibertat dels ordres religiosos, l’abadessa del monestir de Pedralbes, Sobirana Olzet, lluitarà pels drets de la comunitat i per la llibertat dels seus sentiments.

Sinopsi

Pedres blanques és una novel·la històrica del segle xiv que tracta de la confrontació de la comunitat religiosa del monestir de les monges clarisses de Santa Maria de Petras Albas de la vila de Sarrià amb el Papa Benet XII d’Avinyó.

Tot s’origina quan el pontífex vol reformar els ordes religiosos i promulga les Constitucions. L’abadessa Sobirana Olzet i la comunitat de monges de Pedralbes defensen els privilegis concedits per la reina Elisenda de Montcada i de Pinós, la quarta esposa del rei Jaume II de la Corona d’Aragó, al monestir en el moment de la seva creació, basats en l’autogestió del patrimoni econòmic i la llibertat d’entrar i sortir del cenobi. A causa de l’enfrontament, el Papa decreta la clausura de les monges i, per regir el monestir, nomena un administrador i uns confessors.

L’abadessa lluitarà pels drets de la comunitat i per la llibertat dels seus sentiments. Els esdeveniments li faran reviure el seu passat adolescent.Novel·la Finalista del Premi Autor Revelació de l’Ateneu Barcelonès (2016).Nota biogràfica

Rosa Maria Prat i Balaguer va néixer a Terrassa el 1950 i viu a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). És doctora en Ciències de l’Educació i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Va exercir de mestra i directora d’educació primària i actualment està jubilada.

Ha estat membre del Consell de Cent Lectors del Premi de Narrativa de l’Odissea de Vilafranca del Penedès i el 2015 va formar part del seu jurat.

També és membre del Club de Lectura Celler de Lletres de la Biblioteca Municipal de Sant Sadurní d’Anoia i el 2015 va formar part del jurat del Primer Premi de Novel·la curta convocat per aquesta biblioteca.

A través de la narrativa de ficció intenta recuperar la memòria històrica i donar veu a les dones. Pedres blanques és la seva primera novel·la.
Segueix aquest llibre

Premsa sobre Pedres blanques


03/07/2018
El Diari de Terrassa es fa ressò de Pedres blanques
El Diari de Terrassa publica un article sobre Pedres blanques, la novel·la de Rosa Maria Prat. En destaca l'argument i fa un breu resum de la trajectòria professional de l'autora.

Us podeu descarregar l'arxiu tot seguit. 
27/06/2018
Presentació de Pedres blanques a Terrassa
El 27 de juny a 2/4 de 8 es presenta Pedres blanques al Centre Excursionista de Terrassa. En l'acte hi intervindran Rosa Maria Prat i Eva Cervelló, presidenta de l'entitat, i Lluís Massana, professor d'Història.
19/06/2018
Presentació de Pedres blanques a Sant Pere de Riudebitlles
Rosa Maria Prat presenta Pedres blanques a Sant Pere de Riudebitlles el 19 de juny a les 19.30 hores a la Biblioteca Maria Àngels Torrents. Aquesta vegada, ho farà acompanyada de Martí Ribas, professor de llengua i literatura catalanes.
18/06/2018
Presentació de Pedres blanques a Sant Sadurní d'Anoia
Rosa Maria Prat presentarà Pedres blanques a Sant Sadurní d'Anoia el 18 de juny a les 19.30. En l'acte, que es farà al pati de la Biblioteca de Ramon Dosch de Noya, hi intervindran ella i Sílvia Romero, també escriptora.
14/06/2018
Presentació de Pedres blanques a Sant Quintí de Mediona
La primera presentació de Pedres blanques serà el 14 de juny a 2/4 de 8 de la tarda a la Biblioteca Municipal Joan Sardà i Lloret de Sant Quintí de Mediona. L'acte anirà a càrrec de Rosa Maria Prat, l'autora, i Camil Fortuny i Recasens, mestre.

Rosa Maria Prat i Balaguer
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788
C/ Rovelló, 66 - 17412 Maçanet de la Selva