Narrativa juvenil


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

El fantasma del Canigó

Autor: José Manuel Blanco Serrano
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 18/06/2018
ISBN: 978-84-17082-75-8
Nombre de pàgines: 118


Preu: 13,00 €

El jove de catorze anys Marcel Zúñiga viu unes vacances inoblidables on es barregen un assassinat impossible, un fantasma venjatiu, la model més famosa del món i les seves hormones en plena ebullició.

Sinopsi

El multimilionari Francis Gallart cau fulminat per una bala al bell mig d’una sala envoltat dels seus convidats. La sala era tancada i cap dels presents ha pogut cometre el crim davant dels altres. A més a més, no es troba cap arma a ningú. El tret tampoc no ha pogut entrar des de l’exterior ni des de cap dispositiu oculta la mansió. La policia es troba desorientada i és incapaç de resoldre aquest trencaclosques.

Marcel Zúñiga, nebot adolescent del difunt, era l’únic dels convidats a la festa que en aquell moment no era present a la sala. Potser per això és també l’únic que té la clau per resoldre el crim. Però, per fer-ho, abans haurà de viure una aventura on es barrejaran la top-model més famosa del món, la seva professora de català, dos intents d’assassinat i, sobretot, el fantasma del Canigó, un personatge mil·lenari de llegenda que és, per increïble que pugui semblar, l’únic sospitós de l’assassinat.Nota biogràfica

José Manuel Blanco Serrano va néixer a Zamora el 1972. Es va llicenciar en Economia per la Universitat de Barcelona i es va dedicar a fer números fins que l’any 2007 va trobar un petit forat entre els actius i els passius per enviar el conte Setanta euros als Premis literaris Ciutat de Tarragona. Després de veure publicat el seu relat a l’antologia de finalistes, es va animar més i va publicar alguns relats breus i dues novel·les infantils: El segrest del Capità Pebrot i Les Escates del Drac.

Posteriorment, també ha quedat finalista del premi Carmesina de la Safor, amb la novel·la La Princesa solterassa, i fora de l’àmbit de la literatura infantil ha guanyat el premi solidari de l’ADHSP, Associació de Donants de Sang de l’Hospital de Sant Pau (2008), i el II Cryptshow Festival (2009), premi de relats de terror.

Notícies d'activitats i de premsa sobre El fantasma del Canigó


17/10/2018
Paraula de Mixa ressenya El fantasma del Canigó
El blog Paraula de Mixa fa una bona crítica d'El fantasma del Canigó, de José Manuel Blanco. De l'obra, en destaca el to irònic i descarat de la novel·la. Considera que és un llibre ideal per a aquells joves que els costa llegir, ja que és molt ràpid i amè.

Si entreu en aquest enllaç, podreu llegir la ressenya.
01/10/2018
Racó Català recomana El fantasma del Canigó
El fantasma del Canigó forma part de la selecció d'obres recomanades per Racó Català, el portal digital de difusió cultural. 

Podeu veure la notícia si entreu aquí.
28/09/2018
Paraula de Mixa esmenta dos llibres de Gregal
Paraula de Mixa penja un vídeo a Youtube sobre les seves compres literàries durant La Setmana del Llibre en Català. Hi va adquirir dos llibres de Gregal: El fantasma del Canigó i El cementiri dels vius

Podeu veure el bookhaul sencer si entreu aquí.

José Manuel Blanco Serrano
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788