Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Cridaré el teu nom

Autor: Domènec Jofresa Vellsolà
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 2
Data de publicació: 25/06/2018
ISBN: 978-84-17082-76-5
Nombre de pàgines: 330


Preu: 19,50 €

Cinc vides unides per la infància s’enfrontaran al repte de la Guerra Civil. Els secrets i la covardia els abocaran a la tragèdia.

Sinopsi

La tercera novel·la publicada de Domènec Jofresa ens fa reviure un episodi tràgic, basat en fets reals: la desesperació d’una mestra republicana que veu, impotent, com els franquistes, en la immediata postguerra, li arrabassen la vida del seu marit sense que un amic de tota la vida, responsable falangista, faci res per evitar-ho.

Aquesta història pren relleu de manera especial perquè, prèviament, l’autor ha sabut explicar-nos i fer-nos participar de l’amistat, forjada al llarg de la infància i la joventut, d’una colla de cinc, d’entre els quals els dos personatges citats, tots ells –tres homes i dues dones– nascuts als primers anys del segle passat. 

Amb el pas del temps, les relacions personals quedaran marcades pels ambients familiars de cadascú però també, i sobretot, per un secret inconfessable i per l’esclat de la guerra.

L’autor ha tingut l’encert d’introduir en la trama múltiples referències al món de l’espionatge i contraespionatge de l’època de la mà, per exemple, de Risso; l’M15 britànic; l’alemany Knappe Ratey o el doble espia Garbo/Arabel. Aquest fet dota l’obra d’un plus d’intriga.Nota biogràfica

Domènec Jofresa i Vellsolà, Terrassa, 1931. Va cursar estudis d’Economia i de Tècnica Tèxtil i es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona. Posteriorment, estudià Ciències Polítiques a la Universidad Complutense de Madrid i feu altres estudis complementaris a l’IESE. És doctorand en Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona. 

Aquest bagatge acadèmic li ha permès exercir càrrecs de responsabilitat empresarial dirigint, com a director general, empreses importants del país. 

Més important que el seu currículum formatiu i professional, ho és el seu esperit de curiositat i el sentiment del deure social i polític que l’ha caracteritzat. El primer aspecte explica que també estudiés tècniques de comunicació, meteorologia, aeronàutica i idiomes. El segon va determinar que ostentés l’alcaldia de Terrassa durant els anys de la Transició Democràtica; que posteriorment assumís tasques d’assessor a la Generalitat i que, el 2010, es fes càrrec de la campanya «Terrassa decideix».

Notícies d'activitats i de premsa sobre Cridaré el teu nom


17/10/2018
Presentació de Cridaré el teu nom a Barcelona
Cridaré el teu nom es presenta a l'Ateneu Barcelonès el 17 d'octubre a les 7 de la tarda. Domènec Jofresa, autor de l'obra, intervindrà en l'acte juntament amb M. Victòria Lovaina, també escriptora. 
17/07/2018
El Diari de Terrassa parla sobre Cridaré el teu nom
Cridaré el teu nom, de Domènec Jofresa, es va presentar a Terrassa fa unes setmanes. El diari local va publicar una crònica de la presentació. S'hi destaca que és una novel·la ambientada a la ciutat i de caràcter històric, com la resta de novel·les de l'autor. 

Podeu descarregar-vos la notícia tot seguit.
29/06/2018
Entrevista a Domènec Jofresa
El programa 'El Submarí' de Canal Terrassa entrevista Domènec Jofresa autor de Cridaré el teu nom. La novel·la històrica tracta obre cinc amics que havien anat junts a l'escola i que després de la Guerra Civil agafen camins diferents a la vida. 
El seu objectiu era centrar-se més en la vida quotidiana de les famílies que van patir aquells anys de convulsió política i social. 

Si entreu en aquest enllaç, podreu escoltar l'entrevista.
25/06/2018
Domènec Jofresa és notícia a Canal Terrassa
Domènec Jofresa va presentar Cridaré el teu nom el 21 de juny a la Biblioteca Central de Terrassa. Canal Terrassa va assistir a l'acte i en va fer notícia a la seva pàgina web.

Podeu llegir la notícia en aquest enllaç.
22/06/2018
El Diari de Terrassa anuncia la presentació de Cridaré el teu nom
Dijous 21 de juny es va presentar Cridaré el teu nom, de Domènec Jofresa, a la Biblioteca Central de Terrassa. El diari local es va fer ressò de l'acte.

Podeu entrar aquí per llegir la notícia.
21/06/2018
El Món Terrassa es fa ressò de Cridaré el teu nom
La tarda de dijous 21 de juny té lloc la presentació de Cridaré el teu nom, de Domènec Jofresa, a la Biblioteca Central de Terrassa. Un dels mitjans locals, Món Terrassa, es fa ressò de la publicació i la presentació.

Si entreu aquí, podreu llegir la notícia.

Domènec Jofresa Vellsolà
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788